Topspillere og topsport

Selvom den kommende weekend byder på både Ryder Cup med dansk deltagelse, fuldt spilleprogram i SAS-ligaen OG DM-finaler i både Karate og Softball (!), er der absolut ingen grund til at beskæftige sig med andre idrætsgrene end bordtennis:

Efter fredagens appetitvækker i Champions League, hvor Roskilde indleder deres og hele Danmarks deltagelse i den prestigefyldte turnering, serves Elitedivision for Herrer 2008/09 i gang lørdag eftermiddag kl. 15:00 københavnsk lokal tid!

Rækken har aldrig været stærkere, og med den hjemvendte stjerne, Michael Maze i spidsen for spillere fra syv nationer, der bl.a. tæller et halvt dusin kinesere, står profilerne nærmest i kø på de otte hold, der skal kæmpe om medaljer og overlevelse.

Selvom kvaliteten i rækken er kraftigt forbedret i almindelighed, er den det i særdeleshes hos Roskilde Bordtennis – storsatsningen i Champions League smitter naturligt af på HED, hvor klubben stiller op som storfavoritter.

Foruden føromtalte Maze er også Finn Tugwell vendt hjem til Danmark – dermed er sidste sæsons klart bedste mand i rækken, Allan Bentsen pludselig 3. mand i idealopstillingen, selvom CL-trioen formentlig ikke vil blive brugt særligt ofte samtidig.

ROSKILDE BORDTENNIS (Foto: btk61.dk)

Kampen mod Roskilde og om 2. pladsen
Bejlerne til finalepladsen mod storfavoritterne ser i første omgang ud til at være sidste sæsons sølvvindere fra Køge Bugt, storindkøbende Dragør – og måske oprykkerne fra København.

Sidstnævnte stiller med et halvt elitseriehold fra hensidan + en kineser som de mest fremtrædende spillere, og selvom hverken Anders Holm eller Robert Eriksson hørte til de allermest vindende i den bedste svenske række, pynter de på den danske ditto.

Dragør stiller med vraggods de luxe fra hedengangne Team Vendia, forstærket med en landsholdsspiller – en yderst interessant konstellation, hvor Christian Larsen sammen med de københavnske Brønderslevdrenge måske kan gå helt til finalen.

Det kan vicemestrene fra Køge Bugt også – med den samme spillertrup som i 2007/08 + forstærkningen Huang Hou Yu, der er tilkommet HGI-førstemand, vil man i endnu en HED-finale, hvor man har været fast inventar i dette årtusinde.

Kvartfinaler og nedryknings-play off
De fire resterende hold ser umiddelbart ud til at skulle kæmpe om kvartfinalepladser, men kan måske nå endnu mere – jeg skriver af bitter spåmandserfaring!

Sidste sæsons tabende semifinalister, Hillerød og OB, er blandt de fire formodede ikke-semifinalekandidater, og selvom i hvertfald den spillende træner fra Fyn formentlig bliver smækfornærmet, synes jeg det ser svært ud.

Odenseanerne har bl.a. tilføjet 48-årige Lars Hauth til truppen, hvilket kan give et i forvejen solidt 2. parkryds endnu mere tyngde – om det er nok til mere end det spåede, må tiden vise.

Hillerød har som tidligere nævnt mistet førstemanden, og i stedet suppleret med et par unge svenskere, samt en dansk veteranviceverdensmester, der givetvis ikke kan erstatte den stærke kineser resultatmæssigt – det bliver mere end svært for HGI at forsvare bronzemedaljen.

Forrige sæsons overraskende sølvvindere og sidste sæsons skuffelse, Virum-Sorgenfri har fået kinesisk tilgang – Li Monding siges at have samme spillestyrke som Huang, så det er unægtelig en forstækning af nordsjællænderne.

Endelig er oprykkerne fra Kvik Næstved klar til kamp mod de etablerede hold – med en bred spillertrup bestående af hele fem nationaliteter og en kineser, Huang Zhe Jun, på toppen, vil de sikkert bide alvorligt fra sig.

Det skal bemærkes, at der i denne sæson ikke er direkte nedrykning fra HED – de to lavest placerede hold i det 14 kampe lange grundspil deltager sammen med de to 2’ere fra 1. division i play off, hvorfra de to bedste er at finde i HED 2009/10, der til den tid udvides til 10 hold.

OB (Foto: OB) LI MONDING (Foto: vsbtk.dk)

Nye hold indleder den nye sæson
Oprykkerne fra København og Næstved indleder sæsonen, når de lørdag eftermiddag server HED 2008/09 i gang – der spilles i alt fem kampe i denne runde, der strækker sig helt frem til torsdag i næste uge, og som involverer samtlige otte hold i rækken.

Foruden det indbyrdes opgør får oprykkerne fornøjelsen af at kunne præsentere de to finalister fra foråret, når Roskilde og Køge Bugt søndag gæster KBTK, hhv. Kvik – en udfordrende og, for det forhåbentlige talstærke hjemmepublikum, seværdig start på HED-tilværelsen.

Ligeledes søndag mødes Dragør og Virum-Sorgenfri i en kamp, hvor over halvdelen af de otte formodede aktører stammer fra sidstnævnte – det er ex-VSBTK’erne, der er favoritter på Amager.

Runden afsluttes i Odense, hvor OB og Hillerød mødes i en gentagelse af forårets bronzekamp, hvor hjemmeholdet denne gang er favoritter.

Elitedivisionen for Herrer (info åbnes i samme browservindue)

20-09-08  15:00

Københavns BTK

Kvik Næstved

v

info

21-09-08  11:00

Københavns BTK

Roskilde

v

info

21-09-08  13:00

Kvik Næstved

Køge Bugt

v

info

21-09-08  14:00

Dragør

Virum-Sorgenfri

v

info

25-09-08  19:00

OB

Hillerød

v

info

info

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 ED-hold – ligeledes kan man læse nyheder fra både denne og de seneste sæsoner…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 85 05 85
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk