Træning i spisestuen

Kategori: 
Dato: 
15.01.2021

- hverdag for mange unge bordtennisspillere netop nu.

Sofus K. Andreasen (billedet) gør sig klar til endnu en træning i hjemmet i Søborg. Foto: Privat.

Den fortsatte nedlukning som lige nu gælder frem til 7. februar med forsamlingsforbuddet sænket til fem personer, udfordrer bordtennisklubber og dermed spillere i hele landet. Ikke mindst har flere af de unge satsende spillere været nødsaget til at skrue ned eller helt droppe træningen. Endvidere er det ikke bare forskelligt fra klub til klub, hvordan der kan trænes i denne tid.

Undertegnede har talt med tre af Virum-Sorgenfri BTK’s unge spillere om deres muligheder for at træne netop nu. Det viser sig, at de har vidt forskellige forudsætninger for at træne.

17-årige Theo Dyekjær, 16-årige Jonas Davidsen og 15-årige Sofus K. Andreasen får dog alle rørt den lille hvide plastikbold.

Theo Dyekjær spiller på Virums førstehold i Bordtennisligaen og kan dermed træne med sine holdkammerater i Virum-hallen, mens det ser anderledes ud for både Jonas Davidsen og Sofus K. Andreasen. De har begge spillet med i Juniorligaen og i Østserien i indeværende sæson, hvor Jonas desuden har optrådt på klubbens hold i 3. division.

”Jeg får ikke trænet så meget som før corona-pandemien, da jeg kun kan træne med mine holdkammerater i Virum-hallen, når Henrik (Vendelbo, red.) også træner, da det kun er ham, der har en nøgle”, fortæller Theo Dyekjær, der går på en 4-årig Team Danmark linje på Virum Gymnasium for at få mere tid til bordtennis.


Virum-Sorgenfri BTK's førstehold er her fra venstre Lars Hauth, Mikkel Hindersson, Theo Dyekjær og Christian Kongsgaard. Foto: Virum-Sorgenfri BTK.

Theo har i denne tid intensiveret sin fysiske træning, og så ser han sine gamle kampe på video.
”Jeg bruger mere tid til at reflektere og analysere mine kampe og føler, at jeg får et bedre billede af, hvad jeg skal forbedre, da jeg ser på mit spil på en anderledes måde”, forklarer han.
Theo føler, at den ufrivillige corona-pause har øget hans motivation.
”Jeg ser frem til at komme til træning og sætter mere pris på at træne end før”, siger han, og når jeg spørger ham om, hvad han glæder sig mest til, når der atter åbnes op, er svaret klart:
”Jeg glæder mig til at spille kampe igen og komme tilbage i min gamle form. Jeg er nok lidt dårligere nu, da jeg ikke får trænet så meget”.


Jonas Davidsen i "garagen" i Herlev, hvor han træner ofte. Foto: Privat.

For Jonas Davidsen ser det noget anderledes ud.
”Jeg er så heldig, at min far har et rum/sted i Herlev, hvor vi har et bordtennisbord stående. Her træner jeg ca. fire gange om ugen med et par faste makkere”, fortæller Jonas Davidsen, der lige fra nedlukningens start i marts sidste år har kørt med samme set-up.
Han kan godt få det til at hænge sammen med "hjemme-skolen", da han bor kun et par kilometer fra Herlev.
”Jeg ville da hellere have, at der ikke var noget, der hed corona, men i dag har jeg f.eks. trænet fra kl. 10.00-11.30, så været i skole på pc’en fra kl. 12.45-13.45”, siger Jonas Davidsen, der også har valgt at træne mere fysisk i denne periode, hvor han kører squats, armbøjninger (det trænger han til), og så en del øvelser for at gøre sin ryg stærkere.
”På et tidspunkt var det nederen, at der ikke var stævner at se frem til. Det tog lidt af min motivation”, fortæller Jonas, der går på Brøndby Efterskole, som sendte alle elever hjem den 10. december sidste år. Siden har Jonas været hjemme, når ikke han har trænet i ”garagen” i Herlev.
”Jeg glæder mig nok mest til, at man ikke længere skal være hjemme”, siger han, hvilket gælder både vedr. skole og bordtennis.


Sofus K. Andreasen klar til træning i spisestuen. Foto: Privat.

I Sofus K. Andreasens tilfælde var mulighederne meget begrænsede i forbindelse med den første nedlukning i marts sidste år. Da der igen blev lukket ned, fik Sofus lokket familien til at anskaffe sig et bordtennisbord og inddrage spisestuen, som nu er ryddet i hjemmet i Søborg.
I hverdagene er Sofus i skole på Teams fra kl. 8.00-15.00, men i pauserne ser han ofte sit snit til at servetræne i spisestuen. Normalt bruger Sofus dagligt en masse tid på transport til og fra træning. Det gør han ikke nu, hvilket har åbnet mulighed for ikke kun at gøre mere ved serverne, men også flere gange om ugen at træne med et par faste makkere i hjemmet.
Sofus har desuden valgt at intensivere den fysiske træning, som foregår i husets kælder.
”Jeg har fået et program fra min fysioterapeut, som jeg supplere med nogle af mine egne øvelser, så jeg holder motivationen oppe, men glæder mig meget til igen at komme til at spille kampe”, siger han.


Theo Dyekjær (th.) da han vandt drengerækken (score 11-0) ved ungdoms Top 12 i januar 2018, hvor Virum havde i alt fire spillere med. I Yngre Drenge-rækken deltog Sofus K. Andreasen (tv. der blev nr. 3), David Lund Heinig og Malte Poulsen. Foto: Privat.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09