Tre klubber i fokus

Stående ved bordet lyste koncentrationen og ydmygheden ud af spillerne, men efter den sidste bold var slået (og tabt) var der julelys i øjnene og stoltheden og benovelsen over at have stået ansigt til ansigt med ét af ’de store idoler’ var svær at skjule…

Små 100 unge bordtennisspillere fik deres livs bordtennisoplevelse, da de fik lov til at spille et sæt mod eks-Europamesteren Allan Bentsen.

kif_sisu_288.jpg kif_sisu2_288.jpg

DBTUs breddekonsulenter var mandag og tirsdag på besøg hos en række af klubberne, der er engageret i unionens klubudviklingsprojekt Klubben i Fokus.

Det er efterhånden blevet en tradition at klubberne undervejs i den 2-årige projektperiode får mulighed for at åbne dørene og invitere spillere og forældre til at prøve kræfter med Allan, som desuden gerne fortæller om sine oplevelser som professionel bordtennisspiller og svarer på spørgsmål fra de nysgerrige spillere og forældre.

Det var de to Århus-klubber Sisu/MBK og Stautrup IF, der mandag aften inviterede indenfor.

Klubbernes ungdomsspillere spillede alle et sæt mod Allan, hvorefter begge klubber udnyttede det store forældrebesøg til samtidig at informere om klubbens indsatsområder i Klubben i fokus samt ikke mindst pointere på hvilke områder, der stadig er brug for flere hjælpende hænder.

Tirsdag lød programmet på besøg hos Team Nørreå samt på Tjele Efterskoles bordtennislinje.

Igen spillede en veloplagt landsholdsveteran mod de ivrige og stolte unge mennesker, mens ’den ikke-spillende breddekonsulent’ havde god tid til at snakke med skolens lærere og elever om bordtennislinjen.

Som traditionen foreskriver spillede Allan desuden en opvisningskamp på Tjele Efterskole mod Tommy Jørgensen, der er ansvarlig for bordtennislinjen.

Til elevernes store begejstring blev Tommy godt og grundigt udspillet (og udstillet) mod en velspillende Allan Bentsen, som vel at mærke på daværende tidspunkt havde godt 70 sæt i benene indenfor de foregående 20 timer…!

Efter frokost med eleverne på efterskolen samt en lille ’spørgesession’ gik turen videre til Skjern, hvor Team Nørreå har base.

Vi havde i samme ombæring planlagt et såkaldt ’midtvejsmøde’ med klubben, som nu har været involveret i Klubben i fokus i halvdelen af den 2-årige projektperiode.

Ved midtvejsmøderne løber vi klubbernes handlingsplan igennem og evaluerer og diskuterer klubbens indsats og foreløbige resultat i de udvalgte områder. Vi kigger desuden fremad mod den næste sæson i projektet og reviderer i mange tilfælde klubbens indsatsområder og målsætninger.

Sidste punkt på ’rundturen’ var et ’åbent hus’ arrangement hos Team Nørreå ved ungdomstræningen i Bjerringbro, hvor adskillige forældre dukkede op for at se deres børn spille mod den prominente gæst.

Det forlyder fra Bjerringbro at Allan (efter næsten 100 sæt på 26 timer) måtte afgive et sæt til Team Nørreå’s unge og håbefulde juniorspiller Nicklas Middelhede i deres opvisningskamp, der dog endte med en 2-1 sejr til Allan.

At dømme efter de unge spilleres glæde og begejstring har Allan – endnu engang – givet en lang række ungdomsspillere en oplevelse for livet.

Kontakt breddekonsulenterne Allan BentsenJakob Staun for mere information om klubudviklingsprojektet Klubben i Fokus.

Forfatter: Jakob Staun
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk