Tre måneder til EM

EM 2012  KØB BILLETTER TIL EM 2012

3 måneder til EM i bordtennis i Herning – og 3 danske bordtennisspillere til OL i London
I dag er der præcis 3 måneder til, at en af årets største sportsbegivenheder på dansk grund begynder. Danmark er vært for EM i bordtennis 2012, der finder sted i Jyske Bank Boxen i Herning fra den 17.-21 oktober 2012.

Dansk BordTennis Union (DBTU), Herning Kommune og Sport Event Denmark er værter for ‘2012 European Tabletennis Championships’.

Der spilles indledende kampe i Hal M i Messecenter Herning onsdag-fredag mens finaledagene (lørdag og søndag) spilles i Jyske Bank Boxen, der til lejligheden kan rumme 4.500 tilskuere.

Med tre måneder til mesterskaberne er forberedelserne i fuld gang, men først venter OL i London, der allerede for dansk bordtennis er en succeshistorie.

For første gang nogensinde er tre danskere klar til OL – og Mie Skov har kvalificeret sig som den første danske kvindelige bordtennisspiller nogensinde.

OL-helte som tilskuermagneter
Michael Maze skal til OL for 4. gang mens Allan Bentsen og Mie Skov er debutanter.

I Dansk BordTennis Union håber man, at OL kan virke som løftestang for interessen for bordtennis i Danmark, og med et stort mesterskab på dansk grund kun to måneder efter OL kan danskerne – ligesom i 2005, da Aarhus var vært for EM – blive ramt af bordtennisfeber:

“Det er fantastisk for dansk bordtennis, at vi har tre spillere kvalificeret til OL i London.

Vi håber, at den ekstra opmærksomhed omkring de tre danske spillere vil fortsætte frem til EM på hjemmebane i Herning kun to måneder efter OL.

Vi håber selvfølgelig at kunne præsentere europæiske OL-medaljevindere ved bordene i Herning, og det kunne være ekstra dejligt, hvis en enkelt medalje havde rød/hvid glans,” siger Event Director for EM i Herning Jakob Staun.

Gode danske bordtennisresultater og OL-synlighed for de danske spillere kan give tilskuerinteresse i Herning: “Det er vigtigt for billetsalget til EM, at danskerne klarer sig godt i London.

Synligheden omkring bordtennis under OL er virkelig vigtig i forhold til EM i Danmark godt to måneder senere, og vi krydser fingre for, at Maze stadig er med i OL-turneringen, når medaljerne skal fordeles,” siger Jakob Staun.

Forberedelserne går efter planen
EM varer i fem dage med indledende kampe fra den 17. og finaledage den 20. og 21. oktober. Men også sideevents og lokal forankring er vigtig for, at en stor event skal blive en succes.

“Vi har stor fokus på sideevents og lokal forankring af eventen. Blandt andet har de tre lokale Herningklubber været meget engageret i opbygningen af vores campingsite og fanzone, der ligger lige ved siden af Messecenter Herning,” fortæller Jakob Staun.

Der afholdes også en veteranturnering i dagene inden EM begynder, og her håber arrangørerne, at danske og udenlandske spillere vil kombinere aktiv bordtennis med en stor tilskueroplevelse.

“Bordtennis er en af de sportsgrene, hvor mange fortsætter med at spille selvom de kommer op i årene, og der er generelt stor interesse for at deltage i veteranturneringer.

Vi har lige været på markedsføringstur til Veteran-VM i Stockholm, der havde 3.800 deltagere, så vi håber, at vores veteranturnering inden EM kan tiltrække mange spillere og tilskuere,” siger Jakob Staun.

“Der lagt op til et brag af en bordtennisfest i Herning i oktober, hvor alle de europæiske topnavne stiller op for at forsøge at slå Michael Maze, Mie Skov, Allan Bentsen, Jonathan Groth, Kasper Sternberg og alle de andre danskere,” lokker eventdirektør for EM i bordtennis 2012, Jakob Staun.

Herrelandsholdet spiller landskamp mod Estland tirsdag den 4. september i Herning
Tirsdag den 4. september spiller det danske herrelandshold landskamp mod Estland i Herning. Mere information herom følger.

Akkreditering åbner i august
I august åbner akkrediteringen til EM i Herning 17.-21. oktober. Vi melder ud, når akkrediteringen er åben.

Faktaboks
– Bag EM i bordtennis i Herning i 2012 står partnere Dansk BordTennis Union, Herning Kommune og Sport Event Denmark.
– EM afholdes i Messecenter Herning fra onsdag den 17. oktober til søndag den 21. oktober (finaledage i Boxen lørdag/søndag).
– Billetter kan købes på nettet via dette link. Priser: 450 kroner for partoutkort til alle dage, 100 kroner for onsdag/torsdag, 150 kroner fredag/lørdag, 200 kroner søndag.
– Den officielle eventhjemmeside for EM er på engelsk og kan findes her: http://www.ec-tabletennis2012.eu/
– Den officielle Facebook side findes her: https://www.facebook.com/ec2012tabletennis
– Tre danskere er kvalificeret til OL i London, der ligger 2 måneder før EM: Michael Maze, Mie Skov og Allan Bentsen.
– Alle de store OL-stjerner ventes at konkurrere ved EM i Herning. Fra Tyskland er det specielt den store stjerne, Timo Boll, der ventes at gøre det godt. Han blev europamester i 2011 og 2010, men tabte til Maze i semifinalen i 2009. Boll vandt også EM i 2008, 2007 og 2002. Også sølvvinderen fra de to sidste år, Patrick Baum, samt Dimitrij Ovtcharov er gode bud på tyske rivaler til danskerne, mens europamesteren fra 2005, 2003 og 1998, Vladimir Samsonov fra Hviderusland, og Werner Schlager, Østrig, der blev verdensmester i 2003 (og tabte EM-finalen til Maze i 2009) er andre prominente navne.
– Sidst der blev afholdt EM i Danmark var i 2005 i Århus, hvor de danske herrer vandt guld i holdkonkurrencen, der dog ikke er med i år. Der dystes i stedet i single og double for både herrer og damer.
– Udover bordtennis på topniveau vil der også være en veteranturnering, en lokal skoleturnering, fanzone med diverse fanaktiviteter og campingområde i forbindelse med EM i bordtennis 2012.

Kontakt
Kan enten rettes til eventdirektør Jakob Staun eller til undertegnede.

Med venlig hilsen
Brian Martin Rasmussen

EM 2012 kommunikationskonsulent
Dansk BordTennis Union

22 12 02 40
brianmartinrasmussen@gmail.com
Skype: brianmartinrasmussen

Husk at trykke ‘synes godt om’ vores Facebookside – 2012 European Table Tennis Championships, og få alle de seneste nyheder samt deltage i diverse konkurrencer.

Del og spred gerne ordet, så hele Bordtennisdanmark synes godt om EM i Herning 2012. 

HERNING KOMMUNE   SPORT EVENT DANMARK     ETTU
Forfatter: Brian Martin Rasmussen
Kontaktperson tlf.: 22 12 02 40