Tredobbelt Agerholm

Pernille Agerholm er den nye danske bordtennisdronning efter Mie Skov. Og hun blev det med manér. Hun blev ved de 72 . danske mesterskaber i Odense 3 dobbelt mester – efter sejre i dame single, damedouble og mixeddouble.

– Jeg er fantastisk lykkelig. Det havde jeg drømt om, men ikke troet muligt, sagde den 22- årige spiller fra Rønde på Djursland. Efter Mie Skov ikke er med, er det meget åbent. Jeg spillede alt for passivt i de to første sæt, men kom heldigvis mere med og i det afgørende sæt styrede jeg spillet, sagde Pernille Agerholm efter 4-3 sejren i finalen over Stefanie H. Christensen, København, der oprindelig også startede sin karriere i Rønde.

Jonathan Groth vandt sin tredje titel i træk i herre single. I finalen vandt han over 45-årige Allan Bentsen, der var i sin 12. finale. Det var tydeligt, at se Jonathan Groth i finalen havde et ekstra gear og mange hårde kampe fra Bundesligaen i bagagen, som Bentsen ikke kunne stille noget op overfor. Kun i tredje sæt var Bentsen med. Han førte 10-8, men Groth vendte klogt til 12-10.

– Der er noget fantastisk ved at vinde en turnering, hvor man har været praktisk talt ude af turneringen, sagde Jonathan Groth, Roskilde efter finalen. Jeg er utrolig glad over at vinde for tredje gang i træk. Det er stort. Jeg spiller til daglig i Tyskland. Derfor er det helt fantastisk at komme hjem og vinde titlen i herre single. Det betyder meget for mig, sagde Groth efter finalen.

Alt startede efter bogen. Favoritterne vandt, men lige pludselig i lørdagens sidste kampe skete der noget. Overraskelserne indtraf, der var godt spil og spænding som gode krimier ikke kunne have gjort bedre, da de 72. danske mesterskaber blev afgjort i Odense Idrætshal.
Der var stordramatik da begge semifinaler i herre single blev afgjort med to bolde i afgørende syvende sæt. Først vandt 45-årige Allan Bentsen, Roskilde med 12-10 i afgørende sæt mod Kasper Sternberg, København og herefter havde den 17-årige juniorspiller Claus Schou Nielsen den forsvarende mester Jonathan Groth helt nede i sækken, da han trods føring med 6-1, 8-4 og 9-7 i afgørende sæt tabte 9-11, efter en fantastisk kamp. Der stod 2-2 i sæt, og Groth kom foran 3-2 efter 16-14 i et sæt, hvor begge havde haft flere sætbolde. Sjette sæt var helt vanvittigt. Claus førte 7-0 og 8-1 kom bagud 8-10, men vandt 12-10. I afgørende sæt var den forsvarende mester ilde ude og kom bagud 6-1, 8-4 og 9-7, men vandt 11-9 efter mirakuløst spil i slutboldene. Fantastisk matcher.

I herre single var de otte seedede nået til kvartfinalen. Her skete så den første store overraskelse, da 17-årige Claus Schou Nielsen, Roskilde slog sin træner og læremester Finn Tugwell med 4-2 efter en fantastisk kamp. Claus har taget et helt uhyrligt hop ind i den danske elite i de sidste seks måneder. De øvrige kvartfinaler gik efter drejebogen. Den forsvarende mester Jonathan Groth, Roskilde vandt 4-1, men var i problemer mod Christian Kongsgaard. Allan Bentsen vandt 4-1 over Mikkel Hindersson, Virum og Kasper Sternberg vandt for tredje år i træk over Morten Hyrup Rasmussen, OB med 4-2.

Efter dansedronningen Mie Skov har sat bordtenniskarrieren lidt på stand by, skulle der findes ny mester i dame single. Tre spillere var favoritter til at overtage tronen. Den topseedede Mie Binnerup, København tabte allerede i kvartfinalen til den klogt spillende 23-årige Izabell Nørlem, Brønshøj, der dog måtte se sig slået i semifinalen af Stefanie H. Christensen med 4-2. I den anden semifinale vandt Pernille Agerholm 4-0 over sin doublemakker Pernille Søndergaard.
I finalen kom Stefanie H. Cristensen bedst fra start og vandt de to første sæt 11-9, første sæt på en kantbold og andet sæt på en netbold, men herefter kom Agerholm mere i offensiven og styrede spillet. Hun kom foran 3-2. Stefanie fik udlignet til 3-3, men i det afgørende sæt gik Agerholm fra 2-2 til 7-2 og hermed var kampen afgjort og Agerholm vandt sit første danske mesterskab i single.

Allan Bentsen vandt sit 20. mesterskab i herredouble, da han sammen med klubkammeraten Claus Schou Nielsen vandt deres første mesterskab sammen. Bentsen har vundet 4 gange med Jan Harkamp, 8 gange med Martin Monrad, 6 gange med Finn Tugwell, 1 gang md Kasper Sternberg og nu med mesterskabernes største overraskelse Claus Schou Nielsen, der kronede sin fremragende indsat med sit første individuelle mesterskab. Allan Bentsen vandt hermed sit danske mesterskab nr. 49.

I damedouble vandt 2 gange Pernille Agerholm, Rønde og Søndergaard, Sisu/MBK for femte gang, og i finalen over sidste års mestre Izabell Nørlem, Brønshøj og Mie Binnerup Jacobsen, København.

I mixeddouble genvandt Pernille Agerholm, Rønde og Morten Hyrup Rasmussen OB mesterskabet ved at slå Nicoline Koefoed, Bornholm og Rasmus Klein Døssing, OB i finalen. Sølvvinderne havde egentlig tabt i første runde til Izabell Nørlem, Brønshøj og Casper Gammelmark, Roskilde, men efterfølgelde blev Nørlems bat erklæret ulovligt, fordi det var 0,7 millimeter tykkere end de 4,0 mm tilladte

Dagens kampe:
Herresingle semifinaler:
Jonathan Groth. Roskilde-Claus Schou Nielsen, Roskilde 11-7 4-11 11-5 5-11 18-16 10-12 11-9
Allan Bentsen, Roskilde-Kasper Sternberg, København 16-18 11-8 12-10 11-5 7-11 8-11 12-10

Finale:
Jonathan Groth, Roskilde-Allan Bentsen, Roskilde 11-6 11-7 12-10 11-7

Damesingle, semifinaler
Stefanie H Christensen, København-Izabell Nørlem, Brønshøj 7-11 11-8 7-11 11-9 11-7 14-12
Pernille Agerholm , Rønde- Pernille Søndergaard, Sisu/MBK 11-6 11-7 11-4 11-5
Finale:
Pernille Agerholm, Rønde-Stefanie H Christensen, København 9-11 9-11 12-10 11-6 11-6 3-11 11-6

Herredouble, semifinaler
Allan Bentsen/Claus Schou Nielsen-Mogens Sonnichsen, Fjordager- Rasmus Klein Døssing, OB 11-9 11-8 9-11 11-5
Henrik Vendelboe/Mikkel Hindersson, Virum-Thomas Jensen/Kasper Schübeler, Brønshøj 11-8 11-5 11-1
Finale:
Allan Bentsen og Claus Schou Nielsen, Roskilde- – Mikkel Hindersson og Henrik Vendelboe, Virum 11-8 11-6 11-7

Damedouble, semifinaler
Mie Binnerup Jacobsen/Izabel Nørlem, København/Brønshøj-Sofie Egeholt Bang, Bllerup/Henrietta Nielsen, Horsens 11-5 11-8 12-10
2xPernille Agerholm og Søndergaard, Rønde og Sisu/MBK – Sophie Walløe, Ballerup/Nicoline Koefoed, Bornholm 11-9 11-5 11-8
Finale:
Pernille Agerholm, Rønde/Pernille Søndergaard, Rønde/Sisu/MBK –Mie Binnerup Jacobsen/Izabell Nørlem, København/Brønshøj 11-8 8-11 11-4 11-9

Mixeddouble finale
Pernille Agerholm, Rønde/Morten Hyrup Rasmussen-Nicoline Koefoed, Bornholm/Rasmus Klein Døssing, OB , 5-11 11-5 11-8 11-5.

Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk