Tugwell og Maze til OL i herre double

Michael Maze og Finn Tugwell fik genvalg til OL i herre double. De var med i 2000 i Sydney og kvalificerede sig i weekenden i Ludwigshafen igen til OL i Athen. Ping og Pong – som de blev kaldt i Sydney – nåede i 2000 ottendelsfinalen efter en række fine skalpe.

I Ludwigshafen var de seedet som nr 4 af de 30 par der deltog. Det betød at to sejre var nok . Det danske par var oversidder i første runde. I anden runde vandt de klart over Geir Erlandsen og Istvan Moldovan, Norge med 11-5 11-4 11-6 11-6.

Mesterstykket klarede de i tredie runde mod tidligere tyske verdensmester i herredouble og OL sølvvinder i 1992 i Barcelona Jörg Rosskopf og hans makker Lars Hielscher. Det danske par vandt så klart som 11-6 11-6 11-6 11-6 over tyskerne. Det danske par formåede at sætte det tyske par under pres hele kampen og efterfølgende var der store komplimenter fra tyske cheftræner Dirk Schimmelphennig , der sagede: VI havde ikke forventet at danskerne var så gode. De lod aldrig Rosskopf/Hielscher komme i kamp.

Det danske par var nu mellem de fire sidste par i turneringen. I vindertunreingen spilledes i første omgang om to pladser til OL. I den afgørende kamp blev det til et dansk nederlag på 1-4 til russerne Alexei Smirnov og Dmitri Mazunov 12-10 7-11 9-11 7-11 9-11.

Efter nederlag gik et par ind i taberrundens knockout turnering på samme plads som man havde tabt i vinderturneringen. Maze og Tugwell var altså mellem de sidste fire i taberrundens slutspil, hvor der var fire pladser at spille om. Det magede sig sådan , at de sidste fire par alle havde hver en singlespiller kvalificeret til Athen, og der var derfor ikke grund til at spille videre da alle fire par dermed var kvalificeret og opbrugte de sidste fire pladser.

Allan Bentsen og Martin Monrad havde i hovedturneringen startet med sejre over Bartosz Suc og Marton Kusinski, Polen 11-5 5-11 11-6 11-13 11-7 8-11 og 11-8. I anden runde blev det til sejr på 11-5 12-10 11-7 6-11 11-5 over ungarerne Karloly Nemeth og Marton Marsi.

I tredje runde kvartfinalen blev det til nederlag til europamestrene fra 2000 Timo Boll og Zoltan Fejer KOnnerth, Tyskland efter stor kamp 11-13 8-11 13-11 7-11 10-12.

Bentsen og Monrad gik derfor ind i taberturneringen med otte par tilbage. Her vandt de i første kamp over Robert Gardos og Kostadin Lengerov, Østrig med 11-5 7-11 11-7 6-11 11-5 6-11 11-6. Herefter tabte de danske mestre 2-4 til Petr Korbel og Richard Vyborny, Tjekkiet 11-3 9-11 6-11 9-11 16-14 9-11 efter fremrangende kamp hvor danskerne efter en god start tabte tre sæt med to bolde. Havde Bentsen og Monrad vundet kampen skulle de have mødt Maze og Tugwell i afgørende kamp om OL pladsen.

NU måtte Bentsen og Monrad nøjes med en 7 plads efter at have vundet en meget flot sejr over Vladimir Samsonov og Eugenie Chtchetinine, HViderusland med 13-11 11-9 11-8 11-5. Samsonov er regerende europamester i single og Chtchetenine er europamester i double med Chen Weixing, Østrig. Fire flotte sejre til de danske mestre var altså ikke nok for en kvalificering.

Hermed måtte Allan Bentsen der var reserve i Sydney i både single og double igen tage til takke med en reservetjans. De danske spillere kan dog redde en kvalificering ved enten selv at kunne opnå en af tre pladser ved den sidste kvalifikationsturnering i Innsbruck i maj i single eller at andre af de kvalficerede doublespillere kvalificerer sig ind i single.

I Athen må deltage 64 singlespillere og herudover seks europæiske doublespillere, der ikke er kvalificeret i single.

De kvalificerede i herredouble blev:
Werner Schlager-Karl Jindrak, Østrig
Alexei Smirnov-Dmitri Mazunov, Rusland
Timo Boll-Zoltan Fejer Konnerth, Tyskland
Michael Maze og Finn Tugwell, Danmark
Petr Korbel-Richard Wyborny, Tjekkiet
Jörg Rosskopf-Lars Hielscher, Tyskland

OL kvalifikationen var en katastrofe for Frankrig , hvor begge par slet ikke nåede at spille en rolle, herunder tabte de tidligere bronzevindere fra OL Jean-Philippe Gatien og Patrick Chila tidligt i turneringen . Brødrene Jean-Michel Saive og Philippe Saive tabte begge deres kampe. Tidligere toppar Danny Heister og Trinko Keen , Holland tabte også begge deres kampe.

En god dansk weekend for dansk bordtennis opsummerede Peter Sartz, den danske sportschef efter turneringen. Synd at vi ikke fik fuldt hus. det havde Allan Bentsen og Martin Monrad fortjent. Nu håber vi at olympisk komite giver spillerne en mulighed for at deltage i sidste kvalifikationsturnering i maj i Innsbruck, hvor der spilles om de sidste OL pladser. Finn Tugwell blev dansk mester og er kvalificeret i double. Allan Bentsen er nr 60 i verden. Derfor bør de have den sidste chance, siger den danske sportschef Peter Sartz.

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk