Tugwell tog det hele

I weekenden rundede Brøndby GP DBTU’s samlede GP-serie 2010/2011 af. Så der var både sejre og præmier i Brøndby GP og i den samlede serie på spil.

Lørdagen i Brøndby Hallen var præget af en to timers strømafbrydelse, men det lykkedes at komme igennem alle rækker, og deltagerne tog den uventede pause og venten på DONG med godt humør.

Herre Senior
I Herre Elite førte Christian Kongsgaard på forhånd med 50 point, så han lå godt til i forhold til den samlede 1. plads og præmiechecken fra DBTU på 8.000 kr.

Morten Hyrup Rasmussen og Li Moding lå på en delt 2. plads, men Hyrup var ikke nogen trussel mod Kongsgaard, da han var ude af Brøndby GP på grund af en skade. Finn Tugwell, Gao Fan og Allan Bentsen kunne dog også nå Kongsgaard, så der var lagt op til en spændende afslutning.

Lodtrækningen havde maget det således, at Kongsgaard i kvartfinalen skulle møde Tugwell, og det blev et tæt opgør, hvor de tog skiftedes til at have overtaget. Tugwell endte dog med at trække det længste strå med en sejr på 11-3 i femte og afgørende sæt. Dermed optjente Kongsgaard kun 25 point og kunne dermed stadig nå at blive hentet af Finn Tugwell, Gao Fan eller Li Moding.

Gao Fan nåede dog ikke at være en trussel ret længe, da han overraskende tabte sin kvartfinale til Henrik Vendelbo fra Roskilde.

Finn Tugwell og Li Moding skulle mødes i kvartfinalen og dystede dermed også om chancen for fortsat at kunne nå den samlede GP-sejr.

Og det blev et sandt maratonopgør mellem de to, der tog cirka tre kvarter. Tugwell viste sig dog skarpest til sidst og vandt med 11-9 i femte og afgørende sæt.

Dermed kunne Tugwell fravriste Kongsgaard den samlede sejr, hvis han kunne slå klubkammeraten fra Roskilde Allan Bentsen i finalen. Og det kunne Tugwell. Han vandt sikkert med tre gange 11-8. Dermed vandt Tugwell både 4.000 kr. i 1. præmie ved at vinde Brøndby GP og 8.000 kr. for den samlede sejr i DBTU’s grandprixserie. En indbringende dag for Tugwell, der selvsagt gik hjem som en glad mand.

Dame Senior
I Dame Elite førte Mie Skov på forhånd med et forspring på 75 point til Natalia Mikhaylova, så for Mie ville det række med en kvartfinaleplads for at sikre sig den samlede sejr. Men Mie Skov lod ingen tvivl være tilbage om, at hun var den bedste – både i Brøndby og samlet.

I sin semifinale vandt Mie Skov 11-3, 11-7 og 11-7 over Natalia Mikhaylova, og finalen vandt hun lige så sikkert med tre gange 11-6 over Yu Han Chen fra B 75.

Dermed kunne Mie Skov drage hjem fra Brøndby Hallen med 2.000 kr. for sejren i Brøndby GP og 4.000 kr. for den samlede sejr i DBTU’s GP-serie.

Herre U21
I Herre U21 var der ikke spænding om det samlede udfald i DBTU’s GP-serie, da Li Moding på forhånd havde sikret sig den samlede førsteplads. Og Li Moding viste sin klasse, da han også vandt Brøndbys grandprix. I finalen vandt Li Moding i femte sæt over svenske Martin Lovén. Moding havde i sin semifinale slået den positive overraskelse Ricki Krog.

Dame U21
I Dame U21 A førte Linnea Hindersson inden Brøndby GP den samlede serie, men hun måtte allerede i første kamp se sig besejret af Nicoline Koefoed. Dermed var vejen mod den samlede sejr åben for konkurrenterne. Og det udnyttede Stefanie H. Christensen, da hun spillede sig i finalen via en sejr i femte sæt mod Simone Dueholm Skovby i semifinalen. Det rakte til samlet sejr for Stefanie, selvom hun tabte finalen i Brøndby Hallen til Li Qiu Xia fra Sjørring med 0-3.

Herre Junior
I Herre Junior tegnede kampen om sejren i den samlede serie på forhånd til at blive et tæt opgør mellem Emil Madsen og Asbjørn Thode Reenberg – hvor Emil Madsen på forhånd havde et forspring på 25 point.

Begge spillere kvalificerede sig til semifinalerne. Emil skulle op mod Ruben S. Jensen, og i den kamp viste Ruben sig at være stærkest med en sejr på 3-0.

I den anden semifinale vandt Asbjørn Reenberg en sikker sejr over overraskelsen Victor Nielsen.

Dermed stod finalen mellem Asbjørn Reenberg og Ruben S. Jensen. Og det blev et tæt opgør mellem de to ungdomslandsholdsspillere, som Ruben endte med at vinde 3-1 efter fire tætte sæt.

Finaleresultatet betød, at både Asbjørn og Emil sluttede på 325 point i den samlede stilling; men da Asbjørn havde flest bedste placeringer samlet set i GP-serien, løb han af med den samlede sejr.

Dame Junior
Stefanie Christensen førte på forhånd den samlede serie med et forspring på 75 point til både Lynda Flaws og Linnea Hindersson. Lynda og Linnea mødtes i en tæt semifinale, hvor Lynda vandt med 12-10 i femte sæt. Men da Stefanie var finalemodstanderen, var det afgjort, at Stefanie var vinder af den samlede serie.

Det lagde dog ikke en dæmper på Stefanie, som også tog sig af sejren i Brøndby GP med en finalesejr på 3-0.

Drenge
I Drenge førte Jacob Hansen den samlede stilling inden Brøndby GP, og han kørte den hjem fra spids med en 1. plads i Brøndby. Jacob Hansen vandt rækken efter en sejr på 3-1 i finalen over Marc Kynde og en sejr på 3-2 over Simon Christensen i semifinalen.

Pige
I Pige var det på forhånd afgjort, at Emma Højlund ville blive den samlede vinder af DBTU’s GP-serie. Så der var kun sejren i Brøndby GP at spille om i weekenden. Og Emma Højlund gjorde rent bord ved også at tage sig af sejren i Brøndby. Hun vandt finalen 3-1 over Louise Karoline Jakobsen fra Smørum efter at have vundet semifinalen med 11-9 i femte sæt over Nicoline Koefoed.

Yngre Drenge
I Yngre Drenge lå Andreas Dilling og Thomas Hansen inden Brøndby GP på en delt førsteplads i den samlede serie med hver 300 point.

Thomas Hansen forpassede dog sin mulighed for at nå helt til tops, da han i sin kvartfinale tabte 1-3 til svenske Melker Nilsson.

Da Andreas Dilling samtidig gik hele vejen via semifinalesejr over Melker Nilsson og finalesejr over Ivan Ou, blev Dilling samlet vinder af GP-serien med 400 point foran Thomas Hansen og Ivan Ou, der begge sluttede på 325 point.

Yngre Pige
Hos de yngste piger i GP-serien var der lagt op til en tæt opgørelse. Nicoline Koefoed og Rikke Holst Willadsen lå begge på 275 point, mens Karoline Petersen lå lige efter på 250 point.

Nicoline Koefod stod i semifinalen over for Karoline Petersen, og her vandt Nicoline i tre tætte sæt. Da Rikke Holst Willadsen samtidig tabte sin semifinale med 1-3 mod Sophie Walløe, var Nicoline sikker på den samlede sejr. Hun lod sig dog ikke nøje med den samlede sejr, da hun også vandt finalen og dermed Brøndby GP med 3-1 over Sophie Walløe.

Forfatter: Christian Krogh
Kontaktperson tlf.: 28 45 36 14
Kontaktperson e-mail: mads.schiellerup@ofir.dk