Turbulente dage for Tobias

ETTU   EM FOR UNGDOM 2009   ETTU

Tobias Lau gik i løbet af godt et halvt døgn fra “skurk” til ægte helt, da han efter lørdag aften at have tabt den afgørende, og yderst tætte kamp mod Rusland, blev matchvinder i den altafgørende play off-kamp mod Slovenien – store og vidt forskellige indtryk for 18-årige Lau:

“Mod Rusland spillede jeg meget svingende – i perioder var det rigtig godt, mens jeg i andre f.eks. ikke kunne læse hans server, og slet ikke var med.

Jeg følte egentlig ikke jeg var speciel nervøs eller hæmmet af situationen, selvom adrenalinen selvfølgelig pumper undervejs – normalt er jeg mere spændt og nervøs før kampene.

UEM 2009 | TOBIAS LAU

Efter kampen var jeg meget skuffet, men på den anden side er det den slags kampe, der er de sjoveste at spille – selvom jeg tabte var det noget af en oplevelse”, siger Lau, der altså gjorde “come back” med maner kun et halvt døgn efter nederlaget:

“Det var fedt at vinde den afgørende kamp ved 2-2 mod Slovenien og jeg følte mig helt klar og ovenpå, og helt sikker på jeg ville vinde – det gjorde jeg egentlig også i den første kamp, selvom jeg var bagud med 0-2, hvor jeg – igen – havde tabt sættene meget tæt”.

Tobias Lau kom dog ned på jorden igen i 1/8-finalen mod Sverige:

“De var selvfølgelig favoritter og klart bedre end os på papiret, men jeg troede ikke der ville være så stor forskel, som det viste sig – for et år siden mødte vi dem også i 1/8-finalen ved UEM 2008, og her tabte vi tæt med 2-3.

Vi kom aldrig op på vores normale niveau, og jeg synes vi spilller halvdårligt allesammen – det er svært at sige hvorfor, men jeg tror vi var trætte i hovedet”, siger Lau, der ikke umiddelbart vil bruge det tætte kampprogram som undskyldning for nederlaget:

“På den ene side havde det været mere optimalt med et senere kamptidspunkt – det var stressende med kun få timers pause efter play off-kampen. Men på den side var vi spillet varme, mens svenskerne havde haft et helt døgns pause, så det er ikke nogen undskyldning”.

TOBIAS LAU (Foto: Jens Luckenbach)TOBIAS LAU (Foto: Jens Luckenbach)

Tobias Lau og hans holdkammerater ser nu frem mod de tre resterende kampe i holdturneringen, hvor det gælder overlevelse i A-gruppen, så Danmark også er at finde det i det bedste europæiske selskab i 2010 – noget som sidsteårsjunioreren ikke kommer til at opleve:

“Jeg er 100% opsat til næste kamp – og det samme er mine holdkammerater. Jeg har overhovedet ingen problemer med motivationen, selvom jeg ikke er med til næste år. Der er stadig tre gode holdkampe tilbage, og man vil jo gerne præstere hver gang.

Jeg tænker ikke så meget på at det er mit sidste UEM, men går bare efter at spille godt – jeg føler mig heller ikke hverken mere eller mindre sulten som ved tidligere UEM’er, men når det er overstået, er jeg sikkert mere ærgelig, fordi man ikke har flere chancer”, slutter Tobias Lau.

TOBIAS LAU (Foto: Jens Luckenbach)

EM for Ungdom 2009 kan følges på dbtu.dk via linket – og hos ETTU & ČAST ved at klikke på de respektive logoer øverst på siden…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk