Den seneste udvikling omkring en mere aggressiv virus variant og de nye skærpede restriktioner, som regeringen har indført for at forsinke smittespredningen giver selvfølgelig også anledning til overvejelser i vores verden. Hvordan forvalter vi bedst vores samfundsansvar?

Vi har forsøgt at fastholde så mange aktiviteter som muligt til gavn og glæde for mange, men vi har også loyalt bakket op om regeringens restriktioner, og det gør vi også i den nuværende situation.

Derfor er der på et møde i aften mellem Turneringsgruppen og repræsentanter fra bestyrelsen blevet besluttet, at vi indstiller al turneringsaktivitet til og med 31. januar 2021. Det gælder også Bordtennisligaen for Herrer og Damer, som ellers har kunne spille videre med udgangspunkt i retningslinjerne for professionel idræt.

Hvis de nuværende restriktioner forlænges efter den 17. januar, vil opstart af turneringerne bliver udskudt tilsvarende, idet vi tilstræber at give en træningsperiode på 14 dage inden turneringsspillet genoptages.

Som det fremgår af ovenstående, er vores bedste række for henholdsvis herrer og damer defineret som professionel idræt. Det er en definition, som har udspring i en aftale mellem DIF og Kulturministeriet. Det betyder også, at de aktive spillere på disse hold og udelukkende disse spillere må træne og udøve deres sport, også under de nuværende restriktioner. Vi vil gerne indskærpe overfor klubberne med hold i Bordtennisligaerne at denne mulighed ikke misbruges. Udgangspunktet er 4-6 spillere for et herrer hold og 3-5 spillere for et damehold. Man må altså ikke inkludere 2. holdspillere og/eller talentfulde ungdomsspillere i træningen.

Det er stadig vores ønske og intention at genoptage turneringsaktiviteterne så hurtigt, som det bliver muligt, og vi er indstillet på at sæsonen dermed strækker sig længere end normalt. Sammen med de øvrige aktiviteter i klubberne, skal turneringerne være med til at få bygget en god bro over til næste sæson, og forhåbentlig give os et godt udgangspunkt for en hel fantastisk sæson 2021/2022. Gerne med en kortere sommerpause end normalt.

 

På vegne af Turneringsgruppen  

Anders Mølgaard