Tvekamp hos damerne?

Elitedivisionen for Damer 2008/09 indledes denne weekend i Århus, hvor de første otte DED-kampe i sæsonen skal afvikles – de forsvarende danske mestre fra Sisu/MBK indleder dermed titelforsvaret på hjemmebane efter samlingen er blivet flyttet fra Hillerød grundet lokaleproblemer.
Det er et amputeret program, der skal afvikles i den jyske hovedstad – tre af de planlagte kampe er udsat og en enkelt flyttet til Sjælland, hvilket altså giver otte stk. tilbage at afvikle lørdag og søndag for de århusianske værter.

Danmark v Sverige
Den klart mest iøjnefaldende kamp spilles søndag hvor de to seneste sæsoners mestre, Sisu/MBK og Vedbæk tørner sammen – de to hold er meget klare favoritter til de to finalepladser, når disse skal besættes til foråret.

Mestrene har bevaret deres mesterhold fra sidst, selvom man nu er nede på kun et enkelt
“A-medlem”, som er måske-førstedamen Bela Katchiouriner, der dog bliver mere og mere udfordret på denne plads af Pernille Agerholm.

SISU/MBK (Foto: Tommy Samsing)

Vedbæk har mistet den i gennem tre sæsoner klart bedste DED-spiller, Dana Bentsen til spanske Burgos, og har i stedet impoteret endnu to “svenskere”, så man nu har en stærk håndfuld af disse.

Jacqueline Lai Yuen Lee og Wang Jia Yin har, som nogle sikkert allerede har gættet, ikke (kun) svensk blod i årerne, og det er spændende forstærkninger til vicemestrene og til rækken generelt, der, med den meget smalle danske elite in mente, altid kan bruge udenlandsk supplement.

Profiler i nye omgivelser
De seks øvrige hold i rækken må forventes at skulle kæmpe om bronzemedaljer, hhv. overlevelse – førstnævnte ligner, helt som i guldkampen, en tvekamp, hvor Frem Sakskøbing og København her er aktørerne.

KBTK har fået tilgang af den nu forhenværende senior- og ungdomslandsholdsspiller, Izabell Nørlem, der resultat- og styrkemæssigt ikke er dårligere end sine eks-landsholdskolleger hos mestrene – hun går formentlig ind som førstedame på et i forvejen homogent københavnerhold.

Frem har ligeledes fået tilgang, men i den anden ende af aldersskalaen – Susanne Pedersen har forladt Ballerup, og stiller nu op for sidste sæsons slutspilshold, hvilket bestemt er en væsentlig forstærkning af lollikkerne, der måske kan opnå en medalje efter sidste sæsons tabte bronzekamp.

IZABELL NØRLEM (Foto: Jens Luckenbach)SUSANNE PEDERSEN

Kampen om overlevelse
Den resterende kvartet skal formentlig kæmpe om at undgå nedrykningen, og sværest ser det ud for den ene af oprykkerne, Brøndby BC – med en trup, der overvejende består af ungdomsspillere – heraf to 1. årspiger – ser det ud som en alvorlig udfordring for Pigerne fra Vestegnen.

Den anden oprykker, Helsingør har fået en spændende forstærkning fra Sverige, hvor elitseriereserven Elin Helgesson nok skal vinde en pæn portion kampe mod de “rigtige” modstandere, hvilket formentlig kan redde dem fra nedrykning.

Ballerup og Randers ser umiddelbart bedre ud end de førnævnte, men begge er afhængige af hvem der stiller op i de forskellige holdkampe.

Christina Frost er ny i Tapeten, hvilket er en forstærkning, hvis/når hun spiller, mens Therese Andersen formentlig er det stærkeste kort for kronjyderne, men den norske landsholdsspiller har ikke fuldført hendes to første DED-sæsoner (for Team Hørning i 2006/07).

Herunder kan ses programmet for de første kampe, der primært spilles på Skt. Annagade Skole – søndag formiddag er der damebordtennis i topklasse, så læg endelig vejen forbi Frederiksbjerg, hvor der ovenikøbet er gratis entré…

Elitedivisionen for Damer (info åbnes i samme browservindue)

13-09-08  13:00

Vedbæk

Randers Freja

v

info

13-09-08  13:00

Sisu/MBK

Brøndby

Udsat

info

13-09-08  13:00

Københavns BTK

Helsingør

v

info

13-09-08  16:00

Helsingør

Sisu/MBK

v

info

13-09-08  16:00

Vedbæk

Københavns BTK

v

info

13-09-08  16:00

Brøndby

Randers Freja

Udsat

info

14-09-08  10:00

Sisu/MBK

Vedbæk

v

info

14-09-08  10:00

Brøndby

Helsingør

Udsat

info

14-09-08  10:00

Københavns BTK

Randers Freja

v

info

info

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 ED-hold – ligeledes kan man læse nyheder fra både denne og de seneste sæsoner…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 85 05 85
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk