Udmelding om corona

Senest opdateret d. 21. dec.

Opfordringen er fortsat ikke at deltage i indendørs foreningsaktiviteter – herunder idrætsaktiviteter. Det er ifølge Kulturministeriet en opfordring, som kommer direkte fra Epidemikommissionen.

Kulturministeriet har løbende ændret i sine formuleringer om anbefalingen, hvilket har gjort det meget vanskeligt for DIF at kommunikere klart til forbund og foreninger. Især fordi opfordringen trådte i kraft, inden der blev indkaldt til og afviklet sektorpartnerskabsmøde. Igennem weekenden og i begyndelsen af denne uge har DIF været i løbende kontakt med ministeriet, hvor vi er kommet med input fra forbund og foreninger.

På baggrund af dette samt gårsdagens sektorpartnerskabsmøde, hvor DIF og DGI deltog, har Kulturministeriet netop udgivet en ny Q & A.

Opfordringen har sigte på indendørs træninger, stævner, camps, turneringer, kampe mv

I den nye Q & A uddyber Kulturministeriet, at opfordringen om ikke at deltage tager sigte på indendørs træninger, stævner, camps, turneringer, kampe mv, men at den ikke tager sigte på individuelle eller selvorganiserede aktiviteter. Det vil sige, at opfordringen ikke omfatter eksempelvis at spille en badminton-eller tenniskamp etc, hvis man samtidig tager hensyn til anbefalingerne om at bremse smittespredning. Der er tale om en opfordring fra Epidemikommissionen og ikke et påbud.

Hvis foreninger gennemfører indendørs aktiviteter i juleferien, så anbefaler DIF og DGI under alle omstændigheder at gøre det på en måde, så aktiviteten bliver afviklet under hensyntagen til myndighedernes overordnede intention: At danskerne begrænser deres sociale kontakter i juleferien.

Jeres foreninger kan søge om kompensation her

Bemærk, at foreninger vil kunne søge om kompensation for mistede indtægter på grund af aflyste aktiviteter i juleferien, da folketingets partier har afsat 20 millioner kroner til dette formål. Læs mere her.

Bliv klogere på anbefalingen fra Epidemikommissionen og kulturministeriet

Anbefalingen fra Epidemikommissionen og kulturministeriets uddybning samt yderligere information om restriktionerne i forhold til tilskuere og brug af mundbind i idrætsfaciliteter kan findes på ministeriets hjemmeside.

Nedenfor er teksten fra Kulturministeriet indsat ordret, og på ministeriets hjemmeside kan man i dets Q & A læse nærmere om de restriktioner i forhold til tilskuerforbud og brug af mundbind i idrætsfaciliteter, der blev ind indført fra søndag den 19. december.

DIF.dk/corona vil hurtigst muligt blive opdateret med indhold fra Kulturministeriets Q & A.

Ordlyden af Kulturministeriets uddybning af Epidemikommissionens anbefaling:

Hvordan skal opfordringen om ikke at deltage i indendørs foreningsaktiviteter i juleferien forstås?

Der gælder en opfordring om ikke at deltage i indendørs aktiviteter i foreningslivet, herunder idrætsaktiviteter mv., i juleferien. Opfordringen gælder indtil 5. januar 2022, hvor grundskolerne genåbner.

Opfordringen gælder også idræt i foreningsregi, herunder træninger, stævner, camps, turneringer, kampe mv. Opfordringen gælder dog ikke individuelle eller selvorganiserede idrætsaktiviteter, herunder løbeture, familieture i svømmehallen eller få personer, der spiller badminton sammen i en idrætshal, hvis dette kan gøres under hensyntagen til sundhedsmyndighedernes øvrige anbefalinger om at bremse smittespredningen. Opfordringen skal ses i sammenhæng med, at sundhedsmyndighederne anbefaler, at man begrænser sine sociale kontakter i juleferien til familie og nærmeste bekendte samt, at man så vidt muligt undgår steder, hvor der er mange mennesker samlet.

Har du spørgsmål?

Kontakt corona@dif.dk

_____________________________

Udmelding d. 17. dec.

Myndighederne anbefaler nu, at indendørs idræt lukkes ned frem til 5. januar. Eliteidræt kan dog fortsætte som hiditil.

Eliteidræt defineres som professionelle udøvere og spillere i de bedste nationale rækker inkl. kvalifikation til samme. Ligeledes kan træningslejre med officiel udtagelse fra BTDK fortsætte.

Det anbefales således, at øvrig trænings- og stævneaktivitet lukkes ned fra i morgen søndag den 19. december frem til 5. januar.

Bordtennis Danmarks bestyrelse

Følg i øvrigt med løbende hos DIF omkring coronarestriktioner og -anbefalinger.

Forfatter: BTDK Bestyrelsen