Mellem d. 6. og 15. juli 2022 afvikles de europæiske ungdomsmesterskaber i Beograd i Serbien. I år sender BTDK et herrejuniorhold, et damejuniorhold og et drengehold afsted, som skal kæmpe i både hold, double og single mod de bedste spillere i Europa.

I junior udtages fire spillere på hvert hold, mens drengeholdet består af tre spillere. Udover de tre som for nylig vandt Ungdoms DM og derigennem kvalificerede sig til UEM, har BTDK’s landstræner derfor udtaget yderligere 8 spillere. De udtagene spillere er:

 

Herrejunior:
Patrick Skarsholm
Theo Dyekjær
Matias Larsen
Cristian David Hold

Coach: Magnus Mallander

 

Damejunior:

Jocefina Haagensen
Ida Bønding Schøsler
Ann-Christine Rosager Christensen
Mille Lyngsø Stoffregen

Coach: Valeria Hachard

 

Drenge:
Dominykas Samuolis
Lasse Fly-Kristensen
Johan Engberg Havsteen

Coach: Mads Jørgensen

 

– Jeg glæder mig til at komme afsted og få målt vores kræfter mod toppen i Europa. Vi tager ikke til Serbien med en forventning om et bestemt resultat, men med en klar ambition om at præstere på vores yderste. Vi lægger klart størst vægt på holdturneringen, hvor jeg er overbevist om, at vi kan gøre det bedre end sidste år. Om det spillemæssige niveau er der, tvivler jeg ikke på, vi behøver bare en tro på, at vi kan begå os og være med på det her niveau. For at kunne vinde de to sidste point ved 9-9 er det helt fundamentalt, at man allerede inden kampen tror på, at man kan vinde – ellers kommer situationen til at være overvældende, når man vel står i den. Dette kommer til at præge meget i optakten til EM, hvor flere af spillerne blandt andet kommer at deltage i NETU Youth Championships i Tallinn for at få så meget kamptræning og forberedelse som muligt, udtaler BTDK’s dame- og ungdomslandstræner Magnus Mallander.