Udvikling af Elitedivisionen

Arbejdsgruppe vedr. opkvalificering af elitedivisionerne i dansk bordtennis

DBTU’s bestyrelse ønsker at medvirke til en udvikling af den nationale bordtenniselite. Derfor nedsættes der en arbejdsgruppe, hvis kommissorium er at fremkomme med ideer og mulige tiltag samt skabe overblik i forhold til en målrettet udvikling af de bedste nationale rækker i Danmark.

Spørgsmålet er, hvordan vi kan videreudvikle vore bedste rækker (damer og herrer) i en retning, der betyder, at der om 5, 10 eller 15 år eksisterer en halv-professionel liga, hvor der spilles bordtenniskampe i Danmarksturneringen, som der er stor interesse for, og hvor både lokalt og landsdækkende TV kan finde på at lave nyhedsformidling fra kampene og måske endda vise finalerne i en direkte transmission.

Arbejdsgruppen vil bestå af fire personer, der alle har udvist stor interesse for netop dette område. De fire er Poul Bjerre Sørensen, OB Bordtennis, Søren Andersen, Esbjerg BTK, Jan Kristoffersen, Turneringsudvalget, og Flemming Skovsen, Eliteudvalget. Poul Bjerre Sørensen er formand for arbejdsgruppen, hvis arbejde forventes at være afsluttet den 1/5 2006.

TU og ELU er naturligvis vigtige medspillere i denne gruppe, da disse to udvalg har en stor del af det faglige ansvar for henholdsvis “rammerne for” og “udviklingen af” den nationale elite. Derudover vil bestyrelsens eliteansvarlige være en aktiv sparringspartner fra sidelinjen uden dog at være en formel del af gruppen. Det er hensigten, at Dommergruppen inddrages i drøftelserne, såfremt emnerne har direkte relevans for denne gruppes faglige ansvarsområde. Arbejdsgruppen er selv ansvarlig for kontakten til Dommergruppen, ligesom Dommergruppen hermed opfordres til at bidrage med synspunkter og gode ideer til arbejdet.

Den viden, som arbejdsgruppen fremkommer med, vil bl.a. indgå som oplæg på lederseminaret den 19/5 2006, hvor det er hensigten, at emnet ”udvikling af elitedivisionerne i Danmark” gøres til genstand for yderligere drøftelser og holdningstilkendegivelser. Håbet er, at alle divisionsklubber med elitemæssige ambitioner bakker op om seminaret og sender repræsentanter til mødet, så vi kan få en god og saglig debat.

Alt i alt er håbet, at der kan udarbejdes en strategi for elitedivisionsrækkerne og -klubberne, som gør sporten mere interessant og underholdende til gavn for alle i dansk bordtennis, herunder eliten, bredden såvel som andre med interesse. Strategien/tiltagene tænkes implementeret hurtigst muligt.

Med venlig hilsen

DBTU’s Bestyrelse

Forfatter: Mads-Peter Jannings