Udviklingsprojektet

DBTU, i samarbejde med DIF, kører som bekendt et stort udviklingsprojekt, som går ud på at få endnu flere klubber og flere medlemmer til sporten. Annette Westermann, Christoffer Petersen og Sarah Thomsen er tovholdere på projektet, og det følgende er en snak med netop Sarah Thomsen, som er udviklingskonsulent på projektet.

Hvordan er det gået med udviklingsprojektet i år?

Jeg synes der er flere positive ting at trække frem. Vi er blevet mere synlige hos vores klubber omkring, at vi har gang i projektet. Særligt dusørkampagnen har fået øjnene op hos mange. Vi har fået det antal klubber vi havde håbet på – både nogle der har fået dobbelt medlemsskab, men også helt nye klubber, som er startet op fra bunden. Vi har haft nogle udfordringer med Slagstyrke 60, idet kommunernes folkeoplysningslov giver visse problemer mht. den kommunale støtte. Rigtig ærgerligt, når alle er enige om, at målgruppen har stor berettigelse i foreningslivet.

Hvad beskæftiger du dig med i det daglige?

– Underprojekterne i Udviklingsprojektet, hvor særligt dusørprojektet og Slagstyrke 60 har ligget meget på mit bord.
– Klubkontakt med både etablerede klubber og potentielt kommende klubber.
– Kommunikation: Jeg forsøger at sætte bredden mere på landkortet i og via DBTU’s kommunikationskanaler, så hjemmesiden ikke bare handler om stigadivision og vores mange dygtige landshold. Jeg vil rigtig gerne fortælle historier fra klubberne, og hvad der foregår på breddesiden. At vi hele tiden kan forbedre vores kommunikation ligger mig meget på sinde. Med en kommende Facebook-side håber jeg at nå endnu flere spillere, trænere og ledere i DK.

3) Hvad har været det mest overraskende for dig ifht. at komme ind i bordtennisverden?

Der er flere ting:

– At der er så store geografiske forskelle på klubber og turneringer qua at der er fire selvstændige lokalunioner.
– At det går så hurtigt med at få interesse for en sport jeg ellers kun havde utroligt begrænset kendskab til før.
– At det er så svært at åbne dørene hos klubberne, når vi nu så gerne vil stå til rådighed og hjælpe. Men samtidig, at der er så mange frivillige der vier deres liv til bordtennis.

4) Hvad glæder du dig til i 2013?

Jeg glæder mig til at være endnu mere på banen ift. klubberne i Jylland og på Fyn, nu hvor jeg er ene konsulent i det område. Samtidig glæder jeg mig til at udbygge mit bordtennis-netværk endnu mere, da jeg synes det er enormt positivt hver eneste gang jeg besøger en klub eller kan være behjælpelig over telefonen eller pr. mail. Jeg glæder mig til, at vi forhåbentligt får etableret Slagstyrke 60 endnu flere steder, da jeg synes det er et godt koncept. Derudover er jeg også glad for at jeg hele tiden bliver en bedre og bedre konsulent og hjælp for vores klubber, efterhånden som jeg får fingeren under huden på endnu flere problemstillinger.  

DBTU’s udviklingsteam ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!

  

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson e-mail: sarah.thomsen@dbtu.dk