UEM 2010 er på trapperne

UEM i Istanbul nærmer sig med hastige skridt, og det danske ungdomslandshold har været i Malmø for at finpudse formen frem imod sæsonens store mål.

Alle danskerne, på nær Sebastian Haack, der kæmper lidt med en drilsk albueskade, virker til at være i god form, og vi er efterhånden alle begyndt at glæde os til at skulle af sted.

Først skulle vi dog igennem en hård lejr i Malmø, hvor der også blev plads til minigolf, strandtur og at spillerne i fællesskab skulle lave aftensmad.

Det primære fokus på lejren i Malmø var serv/retur-spillet, kamprelaterede øvelser og double. Specielt for drengespillerne er doublen vigtig, da det kan være den der afgør deres holdkampe.

Vi stiller som bekendt med et drenge- og et herrejuniorhold, der begge to er havnet i gruppe med de regerende Europamestre og storfavoritter til begge titler igen fra Frankrig.

Det er klart at der i de kampe ikke vil være det store pres på de danske spillere, da Frankrig vil være storfavorit.

Drengene er desuden havnet i pulje med Polen og Rusland, En meget hård lodtrækning for dem, hvor alle 3 modstandere skal betegnes som favoritter til at vinde.

Drengene og deres holdkaptajn Rasmus Jespersen tror dog, på trods af den noget hårde lodtrækning på, at de kan gå hen og overraske positivt. Umiddelbart vil målet for drenge være at blive i A-gruppen, hvilket vil kræve sejre over nogle på papiret rigtig stærke modstandere.

Herrejuniorerne er også kommet i en hård pulje, hvor modstanderne ud over Frankrig er Kroatien og Slovakiet. Lige umiddelbart bliver det i kampene mod Kroatien og Slovakiet at herrejuniorerne skal slå til, da Frankrig på forhånd virker til at for stor en mundfuld.

Alle tre modstandere i gruppespillet vil være favoritter imod os, og derfor skal vi kæmpe med næb og klør om alle point. Herrejuniorernes fokus vil først og fremmest være rettet imod at præstere optimalt i hver eneste holdkamp, mens det overordnede mål vil være at blive i A-gruppen.

Damejuniorerne, Mie Jacobsen og Stefanie Christensen og pigespilleren Rikke Nørskov deltager kun i den individuelle turnering, og har derfor haft en lejr med kvalificeret sparring i sidste uge, hvor de kan finpudse formen.

Pigerne er godt klar over at de er udtaget til EM fordi vi regner med at de kan gå ned og levere gode resultater, og vise at de har forbedret deres spil efter et år med optimale træningsmuligheder.

Forfatter: Mads Flod-Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk