UEM 2012 – Drenge

DBTU DBTU DBTU DBTU
STIGA STIGA STIGA STIGA

DBTU’s UEM-sektion er nu i cyberspace – man kan se den danske puljeinddeling i holdturneringen, inkl. resultatlinks, kampprogram for det indledende puljespil, samt fotos af de danske mandskaber. 

22/7: 23 vundne kampe og 16 tabte tabte. Det er status efter de 10 dages spil i østrigske Schwechat. Tager man singlekampene alene, så kan de danske drenge vise en endnu flottere statistik, nemlig 18 vundne og bare 10 tabte. Anders vandt med sine 9 sejre flest kampe af de danske drenge, mens det er Dilling som har den bedste vinderrate. Dilling spillede 4 singler, vandt de 3, så ganske godt gået af yngste mand i truppen. Når drengekaptajnen har fået bearbejdet alle indtrykkende fra U-EM, så vil der komme en længere evaluering her på siden.

Frankrig tog guld i hold, og europas nr. 1, Cassin, sørgede ligeledes for, at Frankrig også tog sig af singletitlen. I finalen gik det ud over europas nr. 2, polske Zatowka.

20/7: Det blev desværre ikke til videre spil foir Anders. Svenske Källberg var nummeret for svær, og alle danskere er nu færdige i Østrig…

Til lørdagens kampe er der kun Anders tilbage til at forsvare de danske farver. Dilling måtte lade livet mod svenske Omid, og begge drenge-double tabte tæt i 5. sæt… 

Andreas Dilling, truppens yngste mand, leverede et flot resultat, da han besejrede Klaus (AUT) med 4-3. Imponerende resultat af Dilling, som stadig kun er yngre dreng. Anders spillede sig enkelt videre, men Kynde og Hansen blev slået ud. Mere følger…

Alle 4 drenge skal i aktion idag, og på papiret er det ingen nemme opgaver der venter drengene:

Dilling – Klaus: Dilling skal også op imod en østriger, og Klaus var bl.a. med til at sende de svenske favoritter ud af holdturneringen. Dilling spillede godt igår, så forhåbentlig kan han fortsætter de gode takter mod hjemmebanefavoritten. Dilling er på seneste rangliste nr. 99 mens Klaus ligger som nr. 23.

Kynde – Lambiet: På papiret den mest lige kamp idag. Kynde ligger nr. 45 på seneste rangliste mod Lambiets 32. plads. Kynde har dog hele sæsonen vist, at han kan slå væsentligt højere rangerede spillere, så forhåbentlig kan han også besejre belgieren.

Hansen – Polansky: Hansen har i holdturneringen imponeret stort, og da Tjekkiet blev besejret af Danmark i 1/4-finalen, der slog Hansen samme Polansky som han nu står overfor igen. Polansky er så højt rangeret som nr. 8, mens Hansen ligger nr. 55.

Anders – Schaumber: Anders træder ind i turneringen idag pga. sin seedning (9-16), og han møder østrigske Schaumber.
Anders ligger på seneste rangliste som nr. 11, og hans østrigske modstander ligger nr. 52.

Anders, Dilling og Kynde spiller alle kl. 14.10, mens Hansen spiller 14.50.

19/7: Begge de danske drenge-doubler uddelte store tæv til deres respektive modstandere. Værst gik det ud over Melliger/Posch, som Lind/Kynde slog med 11-2, 11-3, 11-4. Dilling/Hansen vandt ligeledes med 3-0 over Anca/Platea fra Rumænien. 

Hansen cruisede i samme sikre stil videre med 4-1 mod Mladenovic fra Luxembourg. Alle 4 drenge fortsætter først imorgen med single, men senere idag skal de i aktion i double…

Både Dilling og Kynde spillede sig sikkert videre til 2. runde. Dilling slog Franckaitis fra Litauen med 4-1, og Kynde besejrede Kassay fra Rusland med 4-1. Hansen er igang nu…

Efter den flotte 3.plads til drengene er det tid til at gøre status for holdturneringen. Drengekaptajn Rasmus Jespersen evaluerer: Efter 2 år i 1/8-finalerne var målet at komme skridtet videre. Vi havde en bedre seedning i år (5-8), så vi vidste, at hvis vi ramte vores niveau, så kunne vi spille os frem til de rigtig sjove kampe. Vi får stryg af Sverige i puljen, der på dagen simpelthen bare var et bedre hold end os, men ellers var det fornuftige præstationer hele vejen til kvartfinalen. Her synes jeg hele holdet for alvor trådte i karaktér. Alle tog på hver deres måde et stort ansvar, og det tror jeg på ingen måde var tilfældigt. Holdet var i finalen ved Spanish Open, og den erfaring var vigtig. Drengene vidste godt hvordan man skulle agere i en så stor kamp, og alle havde de den opfattelse, at selv om det er EM, så er det jo ikke frygtelig meget anderledes end Spanish Open eller Polish Open.
På den mere træningsmæssige del af optakten, fremhæver Rasmus en ting som han tror, kan have givet pote: Vi har kørt nogle lidt kortere lejre (torsdag-søndag), og det var for at få mere intensitet og kvalitet ind i træningen. Drengene er endnu ikke så vant til lange perioder med hård træning, så i stedet for kvaliteten daler for meget på de længere lejre, så tror jeg kvaliteten i de 3-4 dage lejrene varede har været godt for dem.
Drengene skal nu til at spille single, og selv om ingen kan tage deres flotte medalje fra dem, så skal de ud og præstere igen: Vi er ikke færdige med turneringen bare fordi vi lavede et godt resultat. Netop nu er drengene i gang med træning, og de har nu lidt tid til at omstille sig og få ladt de mentale batterier op. Og så skal drengene kigge fremad…
Alle drengene skal i aktion senere idag…

17/7:  Drengenes kamp om 3.-4. pladsen spilles på bord 2, og den vil derfor blive vist direkte på laola1.tv…

Anders – Darcis: 11-8, 11-4, 8-11, 11-8: Anders slår den sidste bold ind til en samlet 3-1 sejr, og han og holdkammeraterne kan nu kalde sig det 3. bedste drengehold i europa. Stort Tillykke til drengene og til coach Jespersen.

Hansen/Kynde – Darcis/Lambient: 15-13, 3-11, 11-13, 6-11: Danmark har stadig føringen, og nu skal Anders ind og forsøge at give Danmark den 3.plads!

Andreas Dilling får debut ved EM. Efter at have ydet en god indsats på bænken hele vejen igennem, er det nu holdets yngste mand, som får lov at komme i aktion. Dilling udgør holdet sammen med Anders, og kampen kan følges på laola1.tv.

Dilling – Darcis: 11-7, 11-9, 11-9. Dilling får en flot debut, og vinder 3-0 over belgieren. Nu er det doublen der kan afgøre kampen.

Anders – Janssens: 11-2, 11-5, 14-12: Anders viser ingen nåde i de to første sæt, og selv om 3. sæt bliver mere tæt, så er det Anders der hele tiden er foran. Nu er det Dillings der skal have sin EM-debut.

16/7: SEMIFINALE: Danmark v Frankrig
Næste kamp er Hansen/Kynde mod Cassin/Akkuzu:
5. sæt: Danmark taber doublens afgørende sæt og dermed semifinalen med 0-3 – Hansen/Kynde henter 5-8 til 8-8, men taber sættet med 8-11, og de danske drenge skal nu spille mod Belgien om tredjepladsen ved UEM 2012, men er sikret bronzemedaljer, der uddeles til både nr. 3 og 4…

4. sæt: Endnu et relativt tæt sæt, der desværre vindes af franskmændene med 11-8.

3. sæt: Danmark bringer sig foran med 2-1 efter et tæt sæt, der var præget af nervøsitet i egne server fra begge sider – det bliver 11-7 til Hansen/Kynde, der rykker fra franskmændene ved 6-6.

2. sæt: Danskerparret taber efter at have været bagud det meste af sættet – det bliver 7-11.

1. sæt: Flot dansk start – sikker sejr på 11-4 efter kontrol det meste af sættet.

Næste kamp er Jacob Hansen mod Alesandre Cassin:

5. sæt: Jacob kunne ikke følge op på den gode indledning i kampen, og 2-0 blev desværre til 2-3, efter en tidlig føring på 3-0 blev til et klart sættab på 5-11.

4. sæt: Endnu en “katastrofestart” for Jacob, men 1-8 blev til 7-8, inden Cassin lukkede med 11-7.

3. sæt: Et hurtigt overstået sæt med klar fransk sejr – det blev hurtigt 0-5, og sættab med 2-11.

2. sæt: Klar sætsejr til Jacob, der besejrer Cassin med 11-5. Efter en tidlig føring på 4-0 kom franskmanden bedre med, men Jacob vinder sættets fire sidste bolde fra 7-5.

1. sæt: Jakob vinder første sæt efter en flot ophentning og en tæt afslutning – efter 2-6 henter Jakob franskmanden ved 7-7, kommer foran 9-8, inden sættet vindes 13-11 på første sætbold.

Så er drengene i gang – Anders Lind lægger ud mod Can Akkuzu:

4. sæt: Skidt start for Anders, der kun vinder et enkelt points af de første ni – herefter kæmper han sig flot tilbage, og når op på 7-8, inden Akkuzu lukker sættet med 11-7 og vinder kampen med 3-1.

3. sæt: Efter endnu en tæt indledning på sættet, trak Akkuzu fra ved 3-3, og lukkede efter føringer på 7-3 og 9-4 sættet med 11-5 på sin første sætbold – dermed står det 2-1 til franskmanden.

2. sæt: Endnu et tæt sæt, men denne gang med dansk vinder – efter 1-3 vendte Anders og førte undervejs med 5-3, 8-5 og 10-7, inden sættet blev vundet med 11-8.

1. sæt: Anders kommer godt igen efter at have været bagud hele sættet – efter bl.a. 0-3, henter Anders franskmanden ved 10-10, der bliver til 11-11, inden sættet tabes med 11-13.

Drengenes semifinale er forsinket – vi venter på serve off i Schwechat…

Sidste møde inden semifinalen:

 

Opstillingen er kommet, og det flaskede sig således, at Anders starter mod Can Akkuzu hvorefter Hansen skal op imod europaetteren Alesandre Cassin. Kampen starter 17.00 og der spilles på bord nummer tre – desværre ikke tv-bordet.

Anders kommer bagefter med 2-5, men viser fighterhjerte og hiver sættet og kampen med 11-7. Danmark i SEMIFINALEN. mere følger….

4. sæt: Tjekken spiller fremragende frem til 7-4 og Anders virker lidt mærket af det tætte sættab og Rasmus’ bortvisning. Anders får kontakt ved 8-8. En heldig kantbold til Anders giver 10-9, men en super baghånd fra tjekken og det er 10-10. En fejlvurdering og et misset loop senere og sættet er tabt 10-12… Drama for alle pengene. Hansen har taget roret som coach, og drengene gør alt hvad de kan for at heppe Anders op! 

3. sæt: Anders er bedst frem til 8-4, men tjekken kommer tilbage til 9-9. Anders vinder næste points, men da Rasmus vil tage Time-Out får han sit 2. gule kort og bliver dermed bortvist. Desværre tabes sættet med 10-12, så nu er det op til drengene selv… 

2.sæt: Tjekken spiller bedre, men Anders står fint imod. Når Anders samtidig har en hel del net- og kantbolde (som vi tager imod med kyshånd), så bliver sættet vundet 11-8. Tjekken begynder at virke lidt opgivende. Ét sæt fra en semifinaleplads…!! 

1.sæt: Anders starter nede 0-2, men er derefter flyvende. Sættet vindes 11-5 og virker ovenpå! 

Drengene er netop nu igang med den sidste opvarmning. Kampen spilles på bord 1 i main hall, og kampen bliver derfor streamet direkte på laola1.tv. Der vil stadig være live update herfra… 

3.sæt: Danmark spiller bedst og skarpest og vinder 11-8. Flot af Kynde at komme ind og vise klassen i doublen! Nu er det Anders’ tur… Kom så Danmark!

2.sæt: Samme historie som i 1.sæt, men nu er det tjekkerne der får de fleste angreb. Specielt Hansen spiller dog fremragende forsvar, og selv om DK er nede 9-10, så lykkedes det at hive sættet hjem 13-11… Dét var vigtigt!!

Doublen 1.sæt: Et helt lige sæt hvor det dog er danskerne der får langt de fleste angreb. 13-11 til Kynde/Hansen….

4. sæt: Anders tabte desværre lidt af pusten efter det tætte 3.sæt, og deffen er nu blevet væsentligt mere offensiv. 4-11 og holdkampen står nu 1-1. Nu er det doubletid, og Danmark stiller med Hansen/Kynde…

3.sæt: Et utroligt laaangt sæt! 7-4 til Anders bliver til 7-7 inden Anders skifter tempo og rykker til 10-7 inden det bliver 10-10. For første gang i sættet looper deffen og det giver 11-10. En retur i nettet fra Anders giver desværre 10-12. Surt med tanke på de 3 sætbolde. Nu er det fremad igen!

2.sæt: Anders spiller mere passivt nu, og duellerne er væsentligt længere. Deffen får dog utroligt meget tilbage, og Anders kan ikke rigtig finde nogle huller…5-5 bliver til 5-8 inden Anders vinder et par hurtige points til 8-8. En lang duel giver 9-8 og endnu en lang duel giver sætbolde ved 10-8… En uskruet loop som deffen smider i nettet giver sætsejr på 11-8. Super Vending af Anders!

1.sæt: Anders er med til 4-4 hvorefter deffen rykker til 9-4… Anders slider dog på og virker til at få bedre styr på de underskruede bolde, men sættet tabes 8-11…

Her de afgørende bolde fra Hansens sejr over Tjekkiets 1’er:

 

4. sæt: Hansen er hele vejen igennem nummeret bedre end sin modstander, og selv om tjekken kommer lidt nærmere, så bevarer den unge mand roen og spiller sit eget spil. Imponerende af Hansen at vide det overblik i sådan en kamp. 1-0 til Danmark, og nu er det Anders som skal op imod tjekkiets def…

3.sæt: Man sidder med fornemmelsen af, at meget af det er op til Hansen. Tjekken spiller nogle imponerende bolde, men det er Hansen som er først på boldene. Helt lige frem til 9-10 hvorefter Hansen kommer i angreb 3 gange med tre points til følge. 12-10 og 2-1 til Danmark.

2.sæt: Hansen får en lidt svær start hvor modstanderen spiller godt. 3-7 bliver dog vendt til 8-7 hvorefter tjekkerne tager time-out. Et par bolde senere er det 8-11…

1.sæt: Hansen dominerer første sæt: 10-4 efter velovervejet angrebsspil og gode server. 10-4 bliver til 10-9 hvorefter Rasmus tager time-Out. En misset retur giver 10-10. Serv og opfølgning giver 11-10, og da Hansen åbner på en lidt for lang serv fra østrigeren bliver det 12-10. Vigtig start for Hansen og for Danmark.

Kl. 08.00, 3 timer inden det går løs i kvartfinalen, bliver Coach Jespersen spurgt lidt om programmet frem imod kvartfinalen: “Efter et velgennemført morgenløb er vi nu på vej i hallen med nogle sultne spillere. De giver udtryk for at de glæder sig til at spille kvarten mod Tjekkiet. Det er selvfølgelig ikke en nem kamp når man har en medalje i sigte til et U-EM, men jeg håber og tror på, at drengene er parat kl. 11.00. Nu skal vi ud i hallen og varme lidt op, så skal vi slappe lidt af og snakke lidt om kampene, og så skal den sidste opvarmning pudses af. Kryds fingre for Danmark”.

Der vil være live fra kampen – hvis nettet tillader det. Danmark – Tjekkiet, EM kvartfinale, kl. 11.00!

15/7: Efter en dag hvor internettet, i den ellers så velfungerende arena, har været mildest talt miserabelt, så lykkedes det for de det danske drengehold at spille sig i kvartfinalen. Sejren var på mange måder imponerende, og specielt Jacob Hansens sejr var strålende. Stabilt spil og tro på egne evner hele vejen igennem, og selv om 5. sæt startede lidt sløvt, så viste Hansen klassen og vandt!
Anders fulgte derefter op med en meget sikker 3-1 sejr. Efter 1. sæt var smidt hurtigt væk var Anders blevet varm, og med god fight og en rigtig fin forhånd styrede han spillet fra start til slut. I doublen kom Kynde på banen, og her var der ikke tvivl om udfaldet. Danskerne ville mest og kunne mest, og coach Jespersen var – for en sjælden gangs skyld – meget tilfreds:”En rigtig god holdkamp og ikke mest holdindsats. Dilling gjorde sit arbejde på bænken, og Kynde går ind og tager ansvar i doublen. En fornøjelse når gutterne gør det som vi har arbejdet på hele året. Nu er det Tjekkiet imorgen, og de har to gode spillere som slog Tyskland i 1/8-delen”. Kampen spilles kl. 11.00.

Her er drengene fanget et par minutter efter sejren:

 

Drengene spiller lige nu 1/8-finale, hvor modstanderen er Moldova.

Jacob Hansen bragte, med en snæver sejr på 3-2, Danmark foran med 1-0.

Anders Lind udbyggede derefter den danske føring – det blev 3-1.

Næste kamp er doublen – Danmark stiller med Lind og Marc Kynde: 11-6 i 1. sæt – i 2. sæt blev 6-1 til Danmark vendt til 6-7, inden Kynde/Lind vandt med 11-9.

I tredie sæt er der ingen problemer – Danmark vinder med 11-6 efter fremragende spil, og dermed vindes både doublen og 1/8-finalen med 3-0, og dermed er drengene kvartfinaleklare i Schwechat!

EM for Ungdom 2012 kan følges på dbtu.dk de næste 1½ uge, samt via linket nederst…

Alle dage ved turneringer starter med morgenløb, og EM er ingen undtagelse. De første par dag startede det kl. 06 om morgenen, men da juniorerne spiller kl. 15.00 og drengene først kl. 17.00, så var morgenløbet rykket til kl. 09.00. Ud over lidt let løb og den afgørende spurt – som Patrik vandt i dag – så blev der brugt ca. 15 minutter på “Stigen” med forskellige øvelser:

Kl. 12 tager juniorerne i hallen og spiser og forbereder sig til kampen kl. 15 (modstanderen endnu ukendt), og kl. 13 er det drengene der tager afsted for at gøre klar til 1/8-finalen kl. 17. Der vil være liveopdatering fra begge kampe.

14/7: LIVE: Efter en meget svingende kamp endte Anders med at vinde med 11-4 i afgørende. I de første fire sæt virkede englænderen et stykke bedre, men i sidste sæt viste Anders klassen og det store spil som alle ved han har.

Englænderen virker tanden bedre, men Anders hænger i og kæmper for sagen. 0-5 blev vendt til 7-5 for så at blive til 7-9. Men 3 rigtig gode points giver Anders sætbold, og en rigtig god serv giver 4. sæt til Anders. 

Ved 3-10 rammer Anders kanten, men dommerne viser til 11-3. Nu køres der med elektroniske pointtavler ved dette mesterskab, og dommeren havde ingen anelse om hvordan han fik ændret scoren. Derefter sneg Anders sig helt op på 9-10, men desværre udeblev comebacket.

Et mærkeligt 2. sæt, hvor Anders er nede 2-4 og virker lidt frustreret, men et par gode points gør det til 5-4, og pludselig slår englænderen op i banen, og Anders kan let vinde 11-4. Nu kommer et vigtigt 3. sæt.

Anders tabte desværre et tæt 1. sæt med 9-11. Englænderen spiller rigtig godt, og Anders laver lige en fejl eller to for meget…

Efter flot doublespil i 4. sæt har Danmark nu bragt sig foran 2-1 i holdkampen. Da danskerne for alvor fandt spillet kunne englænderne ikke stå imod. Nu er det Anders mod englændernes bedste.

Rasmus var tydeligt ikke helt tilfreds med doublespillet, og forsøger her at få spillerne igang:

Et skidt dansk sæt blev alligevel hevet hjem. 7-10 blev vendt til 12-10…

Danskerne spiller nu meget mere sammen, og det var en forholdsvis sikker sætsejr på 11-8.

Efter mere end 15 mins pause pga. defekt tælleapperat, er doublen nu skudt igang. Desværre blev første sæt tabt med 11-13, men man føler danskerne har en hel del mere i posen. 

11-6 til Anders, og Anders bringer Danmark tilbage i kampen… Nu er det tid til doublen.

Anders spiller langt fra sit bedste, men med smarte server og gode retninger hiver han sættet hjem. 2-1 i sæt 

1. sæt gik næsten for nemt for Anders, og det virker som om han var kommet ned i tempo. Nu er det op på hesten igen…. 

Danmark er netop nu igang mod England, og Hansen tabte 1-3 i første kamp. Nu er det Anders der spiller…

– På trods af en nederlag til Sverige, så er der masser af optimisme at spore i danske drengelejr. Mads Sørensen: “Flot sejr mod Ungarn hvor Anders vinder begge sine kampe uden at være på max. Hansen viser klasse og vinder den afgørende kamp efter hvor han fik mixet flot imellem det aggressive spil og det passive spil. Sverige var bare nummeret stærkere end os, og da hverken Anders eller Kynde virkelig rammer topniveauet, så var det svært! Drengene spiller imorgen mod England. Vinderen går til 1/8-finalen”!

– Danmark mødte her til aften en af favoritterne til guldet, Sverige, og det blev til et klart nederlag på 0-3. Fra drengecoach Rasmus Jespersen var bemærkningen: “De var ganske enkelt bare bedre”… De to spillere på sveriges hold er begge i top 10 på seneste europarangliste, så det var et skræmmende hold de danske drenge var oppe imod. Drengene har ny chance igen imorgen, og der vil være live fra kamp nummer to…

– Hansen står for presset og vinder med 3-1. Dermed fik Danmark en god start på U-EM… Næste kamp er kl. 17.00 mod Sverige.

– Anders vinder en tæt kamp med 3-1, og nu er det op til Jacob Hansen i sidste kamp

– Doublen blev desværre tabt med 1-3, så stillingen er nu 1-2.

– Drengene spiller netop nu double, og stillingen er 1-1. Anders vandt første kamp med 3-0 og Jacob taber 3-0…

2012 European Youth Championships

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk