UEM-kvalturnering for damejunior i Odense d. 2. december

Bordtennis Danmark afholder i samarbejde med OB Bordtennis en kvalturnering til UEM for en gruppe udvalgte damejuniorspillere fredag d. 2. december. Der er udtaget seks spillere; Ann-Christine Christensen, Mille Lyngsø Stoffregen, Emma Vendelbo Clement, Sofie Khanh-Linh Eckeroth, Emma My-Linh Eckeroth og Maja Helene Hansen. Ungdoms- og damelandstræner Magnus Mallander har følgende at sige om initiativet:

”Vi havde en meget god oplevelse med at spille en kvalturnering til Future Stars vs. All Stars-kampen i foråret, og derfor vil vi gerne bygge videre på det koncept. Lige nu har vi en stærk gruppe med damejuniorspillere, som er i rivende udvikling, og det vil vi gerne værne om. En ting vi nogle gange mangler, er vigtige kampe på hjemmebane, hvor spillerne bliver presset, og der er noget på spil. Derfor tror vi, at kvalturneringer kan være med til at udfylde den meget vigtig funktion.”

Tanken er, at denne er den første af tre kvalturneringer. De to næste vil blive afholdt i foråret, på ikke endnu specificerede datoer. Højst sandsynligvis kommer spilsystemet til at se lidt anderledes ud fra gang til gang.

”Ud fra mit syn er det vigtigt, at vi holder spillerne oppe på tæerne. Dette vil vi ikke formå med tre identiske kvalturneringer mod hinanden, da det bliver lidt forudsigeligt. Derfor er jeg i gang med at undersøge andre kvalformer for de to andre turneringer”, udtaler Magnus Mallander.

Udover de seks udtaget spillere, så vil der også blive spillet en supplerende turnering for tre reserver. De tre reserver er Malene Dyrby Hansen, Fiona Overgaard og Sally Lou. De skal spille en supplerende turnering, hvor reserverækkefølgende til de kommende kvalturneringer er på spil.  Vinderen af puljen vil i så fald være 1. reserve til de kommende kvalturneringer.

I forhold til hvordan landstræneren tror resultatet af den første kvalturnering i Odense bliver, har landstræneren følgende kommentar:

”Det er det, som er så dejligt – jeg har ingen idé om, hvem, som hiver billetten hjem! Det er en stærk gruppe med en god og positiv intern konkurrence, og jeg ser det som, at alle har gode muligheder. Forberedelserne op til og hvem der klarer presset bedst på dagen, kommer til at være altafgørende.”

 

Turneringen vil blive streamet på Bordtennis Danmarks facebookside. Spørgsmål omkring turneringen rettes til magnus.mallander@bordtennisdanmark.dk.