Ungdommen i fokus

Mens 8 klubbers projektperiode i DBTUs klubudviklingsprojekt Ungdommen i fokus ’synger på sidste vers’ og afsluttes i løbet af sommermånederne – er 6 nye klubber blevet optaget i projektet.

Udviklingskonsulenterne har fordelt klubberne geografisk imellem sig. Annette Westermann følger projektet i Allerød BTK, Holbæk BTK og Kildeskoven BTK – mens Jakob Staun kan se frem til samarbejde omkring udviklingsprojektet i Varde BTK, Sisu/MBK og B75 Hirtshals.

Allerød BTK har gennemgået projektets opstartsmøde den 6. maj og har efterfølgende holdt møde mellem det nyetablerede ungdomsudvalg og bestyrelsen, med formålet at afklare ansvarsområder og beslutningsprocedurer – så klubben er allerede godt i gang med projektet.

Holbæk BTK og Kildeskoven BTK indgår i projektet med samme målsætning; Nemlig at rekruttere flere frivillige kræfter, der ønsker at indgå i klubbernes ungdomsarbejde. Klubbernes første opgave i projektet bliver derfor at klarlægge de nuværende ansvarsområder inden for ungdomsarbejdet og synliggøre til hvilke områder, der ønskes nye frivillige.

På samme vis er det altoverskyggende omdrejningspunkt for Varde BTK i projektperioden at få involveret spillernes forældre i klubarbejdet i langt højere grad end tidligere. Varde BTK har holdt opstartsmøde med udviklingskonsulenten, hvor de store linjer i en ’køreplan’ for den kommende sæson blev udfærdiget. Endelig vil klubben arbejde på at få mere struktur på det organisatoriske plan.

En af de store traditionsrige klubber, Sisu/MBK, har andre intentioner med projektet. Sisu’s i forvejen velfungerende ungdomsafdeling vil arbejde på at tilbyde frisk frugt til alle ungdomstræninger. Klubben vil desuden have fokus på udviklingen af egne trænere dels via DBTUs trænerkurser og dels via interne trænerseminarer – og endelig vil klubben arbejde med fastholdelse af den del af en ungdomsårgang, der ikke har færdigheder til eliteholdet.

Endelig er B75 Hirtshals med i projektet. B75 er en ’gammel kending’ i DBTUs klubudviklingsprojekter. Klubben blev kåret til ’Årets fokusklub 2008’ hvor det var projektet ’Klubben i fokus’ – der var tale om. B75 har nu blod på tanden til endnu mere udvikling af ungdomsafdelingen, hvilket hilses meget velkomment. Opstartsmødet med B75 Hirtshals er planlagt til den 25. august.

Ungdommen i fokus er tilgængeligt for alle klubber, der har en ungdomsafdeling – og er interesseret i at forbedre vilkårene for spillere, trænere og ledere.
Læs mere om projektet her

Interesserede klubber kan kontakte DBTUs udviklingskonsulenter og høre mere om projektet.

Forfatter: Jakob Staun
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk