Unge ledere i ilden

DBTU havde i weekenden – i samarbejde med DGI Bordtennis – inviteret udvalgte unge bordtennisledere til netværksmøde omkring udviklingen af nye og attraktive events og aktiviteter for unge.

Efter 4 sygdomsafbud endte vi med 11 håbefulde unge ledertalenter, der hver især bidrog med spændende tanker og idéer om udviklingen af dansk ungdomsbordtennis.

To af deltagerne, Louise Andreasen, Team Nørreå og Michael Pødenphant, Søhøjlandet, har efterfølgende sendt nedenstående beretning fra arrangementet, som de oplevede det.

UNGDOMSLEDERTRÆF 2009

Det, der fylder mit hoved, her efter ungdomsledernetværksmødet er; hvor mange helt vildt dygtige unge mennesker der er i den danske bordtennisverden, der faktisk gerne vil gøre noget for deres klub og bordtennissporten som helhed.

Det giver en god fornemmelse i kroppen, og gør at man har lyst til at løfte en opgave i fællesskab og på samme måde have det rigtigt sjovt.

Efter seminaret sidder de fleste af os tilbage med et håb om, at vi snart skal mødes igen, have det sjovt og gøre noget som vi synes er rigtigt sjovt og andre kan få glæde af.

Det hele startede med, at vi fredag aften satte os tilrette til en på papiret ligegyldig bordtenniskamp mellem Roskilde og Charleroi i Champions League. Det blev dog hurtigt til noget fantastisk bordtennis.

Der er flere kampe, der er værd at pege på, men specielt den sidste kamp satte lidt gang i folk igen, selvom de på det tidspunkt havde været i gang i 2½ time.

Det var en rigtigt spændende kamp mellem Oh fra Roskilde og Wang fra Charleroi, der gyngede frem og tilbage men heldigvis endte som den skulle: Med Roskilde sejr!

Efter kampen var det af sted til hotellet, hvor vi sad og guffede 2 kg slik i os, mens vi talte om løst og fast. Det blev også hurtigt til en præsentation af, hvad vi gik og lavede i hverdagen.

Fx ved vi nu at når man vælter en palle mælk hos Arla, koster det kage næste dag. Nogle sluttede dagen her mens andre brugte bordfodbold- og billardbord.

Veludhvilede efter en nat i gode senge stod det på morgen buffet. Og så skulle vi i gang.

Opgaven lød: ”Lav en avis om den perfekte sæson i jeres (fiktive) klub”. En deadline var sat og arbejdet kunne gå i gang. Der blev gået utroligt seriøst til dette arbejde, og alle havde noget at bidrage med.

Undervejs blev der givet nogle cases fx ”Flere skoler køber bordtennisborde.” Denne information skulle skrives med i avisen og der skulle forklares hvad der havde fået skolerne til at gøre det og hvad det havde betydet for skolerne.

Også disse udfordringer blev taget rigtigt seriøst op. Alle var enige om at dette arbejde var rigtigt godt og sjovt at deltage med vores ideer og at der ikke var noget der stoppede os.

alt=

Aviserne blev fulgt op af nogle diskussioner omkring enkelte emner, specielt kredsede vi omkring emnerne
-”Hvordan laver vi et arrangement unge mennesker vil deltage i?”
– ”Hvordan får vi flere piger til at spille bordtennis og fastholder dem?”

Nu har vi siddet 13 unge og snakket med konsulenterne fra DBTU og DGI og denne gang var det dem, der skulle lære noget og dem, der skulle lytte. Det har de været rigtigt åbne overfor og derfor sidder vi alle og er glade for at have deltaget.

Nu skal både DBTU og DGI tænke videre over hvad de vil arbejde videre med og vi og andre unge skal tænke videre på hvad vi godt kunne tænke os og hvad vi har lyst til at bidrage med.

Forfatter: Andreasen & Pødenphant
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: dbtu@dbtu.dk