Ungt kursus i Silkeborg II

Så er juniortrænerkurset veloverstået!

Der var i alt 17 deltagere fra alle hjørner af landet. Kurset startede lørdag d. 25. og sluttede søndag d. 26. oktober.

Lørdag bestod af en masse teori, bordtennislege, og et foredrag om at være ung træner. Selvom ikke alle havde stået i trænerrollen før, havde alle alligevel en ide om hvordan man bedst tackler forskellige situationer, man kan stå i som træner.

Lørdag aften havde vi arrangeret et lille natløb til deltagerne i en nærliggende skov. Her blev de delt i hold og sendt til forskellige mystiske poster.

Der var ikke ligefrem hedebølge udenfor, men der var faktisk ingen der beklagede sig, for alle var travlt optaget af at have det sjovt. Der var en generel god stemning, og deltagerne begyndte hurtigt at snakke på kryds og tværs af klubberne, hvilket var et af vores mål.

Søndagen bestod primært i at deltagerne skulle planlægge et træningspas for begyndere. Senere fik de så besøg af en masse begynderspillere, hvor de fik lov at afprøve træningsprogrammet, og det at stå i trænerrollen.

For nogle af deltagerne var dette helt nyt, men der var dog også nogle garvede imellem. Alle gjorde en rigtig god indsats og tog det meget seriøst.

Der blev endda skaffet nogle helt nye bordtennisspillere, hvilket vi kan takke vores juniortrænere for. Det var klart at deltagerne var ved at være trætte søndag, men trods det, gjorde de en rigtig god indsats.

Vi var faktisk ret overvældede af den positive respons der kom bagefter. Alle mente at kurset havde været både sjovt og lærerigt, og vi kunne da også både se og høre at de havde fået noget med sig i bagagen, til når de selv skal stå i trænerrollen.

Alt i alt blev vi hurtige enige om at vi ikke er nervøse for at sende de nye trænere i arbejde.

Forfatter: Anne Klærke
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk