Upresset underdog:

DBTU  DBTU  DBTU  DBTU
STIGA  STIGA  STIGA  STIGA

Upresset underdog
En af weekendens helt store DM-favoritter er Mie Skov, der i Dame Single skal forsøge at hjemtage guldmedaljen for sjette gang i træk og for syvende gang i alt på kun otte år.

Førsteudfordreren har dog ingen intentioner om at lægge sig fladt ned for storfavoritten:

“Jeg føler selv, at jeg spillemæssigt kan matche hende, og det er faktisk rart, at alt presset er på hende – at være underdog er en ønskesituation for mig, og hvis jeg spiller op til mit niveau, så føler jeg, at jeg kan slå alle.”

Ordene er Sabine Borre Larsens, og hun er klar til at tage udfordringen op, hvis hun skulle nå helt frem til søndagens slutkamp i damenes singlerække:

“Kan jeg udfordre Mie Skov? Som de siger; 3. gang er lykkens gang.”

SABINE BORRE LARSENMIE SKOV (Foto: Jens Luckenbach)

Doublespecialist?
Skulle det ikke lykkes Sabine at nå til til tops i singlerækken, er der stadig meget at spille for – og med finaleseedninger i de to doublerækker er der stor fokus på at gøre det godt:

“Jeg vil vinde hver gang jeg spiller, og desuden elsker jeg at spille double, så det har ikke en lavere prioritering hos mig”, siger Sabine, der er regerende dansk mester i Dame Double, og har været i finaler ved de tre seneste seniordanmarksmesterskaber:

2010: Dansk mester i Dame Double (Susanne Pedersen)
2009: Finale i Dame Double (Susanne Pedersen)
2008: Finale i Mixed Double (Dennis Rasmussen)

I samme periode er det blevet til en enkelt finaleplads i single – det var i 2009.

BORRE & PEDERSEN (Foto: Jens Luckenbach)

Ingen bekymringer
Udover medaljer og mesterskaber, er der også andet på spil for Sabine Borre Larsen og hendes landholdskolleger i weekenden – ikke lang tid efter DM skal der udtages spillere til de individuelle verdensmesterskaber, der afholdes om godt to måneder.

Dette bekymrer dog ikke Sabine, der allerede har deltaget ved tre verdensmesterskaber – det første som 13-årig, da hun i 1993 debuterede ved VM i Stuttgart, og det seneste for knap et år siden, da hun sammen med det øvrige damelandshold deltog ved VM i Moskva.

Hun mener ikke et godt resultat ved weekendens DM vil være ensbetydende med en VM-udtagelse:

“Så vidt jeg kan se, har der ikke været nogen rød tråd i gode resultater kontra landsholdsudtagelse.

Derfor spiller jeg DM for min egen skyld, for at spille noget god bordtennis og for at vinde, og hvis dette bringer en udtagelse til VM med sig, så bliver jeg meget glad”, siger Sabine, der i en periode på 20 år har spillet 68 landskampe for Danmark.

VM 2010 | SABINE BORRE LARSEN (Foto: Margit Beckmann)

Ud af andedammen
Sabine gjorde come back på landsholdet, da hun i 2009 blev udtaget til EM efter 13 års delvist selvvalgt pause – siden da har hun deltaget ved alle de store mesterskaber.

Men selvom hun igen er indenfor i varmen blandt de få udvalgte, er hun ikke helt ukritisk overfor prioriteringen af damelandsholdet:

Det er vigtigt de danske damespillere kommer ud til mere end blot træningslejre med ungdommen hjemme i andedammen – jo flere gange de prøver at stå til et internationalt stævne, jo bedre bliver de både mentalt og spillemæssigt.

Der er stævner i Sverige og Tyskland, samt internationale turneringer, der ligger et niveau under Pro Touren, som passer til niveauet, og hvor man kunne få masser af kampe og erfaring.

Hvis man klarede sig godt til disse turneringer, kunne man blive udtaget til de Pro Tour-turneringer, der ligger tæt på Danmark, set med de økonomiske briller”, slutter Sabine Borre Larsen.

SABINE BORRE LARSEN

Factfile – Sabine Borre Larsen
Fødselsdag: 24. november 1978 – antal seniorlandskampe: 68

Spiller til dagligt på Malmö IF’s førstehold i den svenske Elitserie
– og på Helsingørs to bedste herrehold i den danske 1. og 2. division

Syv danske seniormesterskaber – et enkelt i single, der blev vundet som 14-årig i 1993

18 (atten) danske ungdomsmesterskaber, samt fem Danmark Top 12-titler – to for senior

Seks deltagelser ved VM og EM – debuterede i 1993 ved VM i Stuttgart

Syv deltagelser ved EM for Ungdom – debuterede i 1990 på pigeholdet
– bedste resultat: Bronze i Pige Single (1992) og i Dame Junior Hold (1996)

Sabine er den eneste kvindelige dansker, der har vundet individuel medalje ved EM for Ungdom

– læs mere om Sabine Borre Larsen i landsholdssektionen på dbtu.dk ved at følge linket.

Se flere DM-nyheder, statistik, med mere, under Mesterskaber & Stævner -> Danske Mesterskaber, og læs endvidere meget mere om DM for Senior 2011 på OB’s hjemmeside

DM FOR SENIOR 2011

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk