Værst tænkelige lodtrækning

Den femdobbelte danske mester Jonathan Groth fik den værst tænkelige lodtrækning i herresingle ved OL i Rio de Janeiro. Jonathan Groth træder ind i turneringens 2. runde. I sin første kamp skal han møde vinderen af kampen mellem Benedek Olah, Finland (nr. 70 på verdensranglisten) og Chen Feng, Singapore (nr. 117 på verdensranglisten). Vinder Groth denne kamp skal han møde den topseedede verdensmester Ma Long Kina, der er storfavorit til at vinde og dermed tage en Grand Slam – vinde seneste VM, World Cup og OL. Groth spiller sin første kamp søndag den 7. august kl. 10.00 lokal tid, hvilket er kl. 15.00 dansk tid.

“Det er en tough lodtrækning, men jeg er kommet for at gøre mit bedste, og så må vi se, hvor langt det rækker”, siger Jonathan Groth.

Hele lodtrækningen kan ses på www.ittf.com under Rio 2016, hvor lodtrækningen i såvel single som holdturneringen kan ses.

I et OL er der ingen nemme kampe. Det er den generelle holdning hos spillerne efter lodtrækningen. Som den regerende olympiske mester Zhang Jike sagde efter lodtrækningen. “Det vigtigste er at være forberedt til næste kamp og yde sit bedste. Lodtrækningen er ikke vigtig”.

I herresingle er Ma Long og Zhang Jike seedet som nummer et og to og står til semifinaler mod henholdsvis Jun Mizutani, Japan og bronzevinderen fra OL i London i 2012 Dmitri Ovtcharov, Tyskland, men inden skal mange kampe spilles, og jævnbyrdigheden er stor efter de to topseedede kinesere.

Formodentlig er det de to snart veteraner Vladimir Samsonovs og Timo Bolls sidste OL, og de vil om nogen gerne have en medalje med hjem. Der er dog lang vej. Boll har allerede Alexander Shibaev, Rusland i anden kamp og Ma Long (eller Groth) i kvarten. Samsonov har Kristian Karlsson, Sverige og Gacina, Kroatien – spillere han har tabt til før – på sin vej.

I holdturneringen er Kina kæmpefavoritter og snakken i Rio de Janeiro går mere på, hvem der vinder sølv og bronze. Hos herrerne er Tyskland seedet nr. 2. Den tyske træner Jörg Rosskopf har selvtilliden i orden og mener, at holdet kan opfylde seedingen. Den kinesiske landstræner Liu Guoliang mener, at der er mange jævnbyrdige hold, men tror på, at Kina vil vinde. “Vi er svære at slå, og ingen kan være uenig heri”.

Vores svenske naboer har fået en ønske lodtrækning og møder USA i første runde i holdturneringen og formentlig Korea i kvartfinalen.

Hos kvinderne er Kina storfavorit. Spørgsmålet er, om Japan kan gentage successen fra OL i London i 2012, hvor de vandt sølv.

Vi bliver klogere de næste dage. “Intensiteten kan mærkes her i Rio Centro Pavillion 3, dagen før det går løs”, udtaler DBTU’s pressechef Arne Madsen fra Rio de Janeiro.

Timo Boll bærer det tyske flag

Timo Boll vandt den store folkelige afstemning om, hvem der skulle være tysk flagbærer ved indvielsen af OL i aften. Et stort cadeau til den populære tyske bordtennisspiller. Hermed er det kendte antal af bordtennisspillere der skal bære deres landes flag på minimum 4. Østrig har valgt den dansk gifte Liu Jia som flagbærer, Nigeria har valgt Toriola, som spiller sit 7. OL i Rio de Janeiro som fagbærer og Vanuata der ligger i Oceanien har valgt Yoshua Shing som deres flagbærer ved aftenens store åbningshøjtidelighed på Maracana stadion i Rio.

Nr. 29 i verden

Jonathan Groth er på seneste verdensrangliste placeret som nr. 29 – hidtil bedste placering. Dermed er han den næsthøjest rangerende danske bordtennisspiller gennem tiderne. Bedst er Michael Maze, der nåede i top 10, mens Groth nu har slået Claus Pedersens 30. plads fra 1989.

www.ittf.com kan ses alt om OL i bordtennis bl.a. tidsplan, profiler på alle spillere, mediehåndbog og statistik.

Den danske OL-deltager Jonathan Groth er blevet indkvarteret i OL-byen – her i gang med den første træning sammen med engelske Paul Drinkhall i hovedarenaen. Foto: Linus Mernsten.

OL-turneringen

Turneringen starter den 6. august med singleturneringen. Her er 70 spillere med. De 16 bedste træder først ind i 3. runde. Nr. 17-32 træder ind i 2. runde herunder Jonathan Groth og spillerne der er seedet 33-48 træder ind i 1. runde, mens nr. 49-70 spiller præliminær runde om at kvalificere sig til de 64 bedste. Der er finaler i individuelle rækker den 10. august dame single og 11. august herre single. Holdturneringen, hvor 16 hold er med, starter den 12. august med finaler 16. august for damerne og 17. august for herrerne.

Bordtennisturneringen spilles i Rio Centro Pavillon 3, et større messekompleks, hvor der i andre haller er badminton, boksning og vægtløftning.

Forfatter: Carsten Egeholt/Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: +46 72 301 41 11
Kontaktperson e-mail: linus.mernsten@dbtu.dk