Vedbæk uddelte æg til OB

Vedbæk blev som sidste hold klar til semifinalerne i STIGA Divisionen, da de de på hjemmebane uddlte æg til OB, og dermed vandt kvartfinaleserien med 2-1 efter at have bagud med 0-1 efter den første kamp – de to sidste kvartfinalekampe blev vundet med samlet 10-1.

Hjemmeholdet bedste parkryds nåede at færdigspille deres kampe, og både Martin Monrad og Christian Larsen fik to sejre, selvom kun førstnævnte bliver noteret for to officielle sejre – alle tre gældende kampe gik i fem sæt, så der var lidt mere spænding end sejrscifrene antyder.

Kim Høgsberg og Morten Knudsen vandt de to øvrige kampe i 2. parkryds – her blev begge sejre vundet i fire sæt.

Vedbæk er dermed klar til semifinalerne, der påbegyndes om ca. en måned, d. 23. marts – de øvrige tre semifinalister er Roskilde, Køge Bugt og København…

BTK VEDBÆK (Foto: btk-vedbaek.dk)

20/2 | KBTK klar til SD-semifinalerne
København spillede sig lørdag eftermiddag frem til semifinalerne i STIGA Divisionen – efter endnu en ultratæt kamp mod Vestegnen, der ligesom i det første kvartfinaleopgør blev besejret med 5-4.

I ikke mindre end seks ud af de ni kampe blev alle fem sæt brugt for at finde en afgørelse i lokalopgøret – heraf alle de fem sidste kampe, mens kun en enkelt kamp blev afgjort i tre sæt.

Ligesom i den første kvartfinalekamp på hjemmebane var københavnernes skæbne lagt i svenske hænder – og igen leverede Robert Eriksson og Anders Holm varen, og vandt den afgørende double efter fem sæt, hvor de tre første blev afgjort efter ombolde.

Samme Holm havde forinden vundet begge sine singlekampe i 2. parkryds, og må retteligt være man of the match – bl.a. vendte han 0-2 til 3-2 mod landsmanden Mattias Andersson ved stillingen 3-3 i holdkampen.

Li Moding gjorde Holm præstationen efteri 1. parkryds, men første efter at have hentet modtandernes sætføringer mod Eriksson (0-1) og Fan Gao (0-1 og 1-2).

ANDERS HOLM (Foto: dr.dk)LI MODING (Foto: dr.dk)

For Vestegnen kom alle fire spillere på tavlen – bl.a. førstejuniorspilleren, 15-årige Sebastian Haack, der sendte holdkampen ud i Sudden Double, da han udlignede til 4-4 i den sidste singlekamp.

STIGA DIVISIONEN | 2. KVARTFINALE
VESTEGNEN – KØBENHAVN: 4-5
Martin Bremer – Li Moding: 1-3 (11-4, 6-11, 8-11, 4 11)
Mattias Andersson – Jimmie Karlsson: 3-0 (12-10, 11-9, 11-8)
Fan Gao – Robert Eriksson: 3-2 (11-6, 11-9, 7-11, 12-14, 12-10)
Sebastian Haack – Anders Holm: 1-3 (6-11, 12-10, 6-11, 6-11)
Bremer – Eriksson: 3-2 (11-8, 11-7, 10-12, 6-11, 11-7)
Fan – Li: 2-3 (11-8, 6-11, 11-8, 6-11, 10-12)
Andersson – Holm: 2-3 (11-8, 11-7, 4-11, 7-11, 5-11)
Haack – Karlsson: 3-2 (11-8, 8-11, 9-11, 11-8, 11-6)
Bremer/Li – Eriksson/Holm: 2-3 (15-13, 11-13, 12-14, 11-7, 3-11)

Mens KBTK nu kan læne sig tilbage, og se frem mod semifinalerne, skal de to sidste kvartfinalister ud i endnu en kamp – Vedbæk gjorde på hjemmebane kort proces i det andet opgør mod OB, der blev besejret med 5-1.

Vedbæks bedste parkryds, Martin Monrad og Christian Kongsgaard, gjorde rent bord, og tabte kun tre sæt i alt – Kim Høgsberg tog en enkelt pind i næstebedste parkryds, og sørgede dermed for den nødvendige, femte pind til hjemmeholdet.

CHRISTIAN KONGSGAARD & KIMHØGSBERG

Morten Hyrup sørgede for gæsternes ene sejr – spørgsmålet er om formspilleren forbliver i næstbedste parkryds til den altafgørende kvartfinalekamp i næste uge…?

STIGA DIVISIONEN | 2. KVARTFINALE
VEDBÆK – OB: 5-1
Martin Monrad – Mikael Matiasson: 3-0
Morten Knudsen – Morten Hyrup: 2-3
Christian Kongsgaard – Andy Pereira: 3-0 
Kim Høgsberg – Rasmus Klein-Døssing: 3-2
Monrad – Pereira: 3-1
Kongsgaard – Mathiasson: 3-1

19/2 | Matchmatch til KBTK og OB
Anden omgang af kvartfinalerne i STIGA Divisionen spilles lørdag – København og OB har “matchbold”, eller matchmatch. om man vil, efter at have vundet deres første kamp mod Vestegnen, hhv. Vedbæk, der nu har hjemmebane i den anden og evt. tredie kvartfinalekamp.

Kvartfinalerne spilles i Greve, hhv. Nærum – begge kampe forventes at kunne følges på LIVE-ticker på hjemmeholdenes respektive hjemmesider, hvortil der linkes fra forsiden af dbtu.dk…

18/2 | Første stik til KBTK og OB
De første kvartfinalekampe i STIGA Divisionen blev afviklet tirsdag, hvor det blev til to knebne hjemmesejre – OB slog Vedbæk med 5-3, mens København besejrede Vestegnen med 5-4.

Grundet internetnedbruddet onsdag, blev der ikke skrevet kampreferater til dbtu.dk – der henvises til de respektive klubhjemmesider hos OB og København, samt til DR Min Sport, for kampreferater fra de første kvartfinalekampe i STIGA Divisionen…

15/2 | SD-slutspillet indledes
Slutspillet i STIGA Divisionen indledes tirsdag, hvor de første kvartfinalekampe spilles – OB tager hjemme i Odense imod Vedbæk, mens der i København er lokalopgør mellem KBTK og Vestegnen.

Vedbæks oprykkere, der som nr. 3 i grundspillet er det højstrangerede hold i kvartfinalerne, havde førstevælgerretten, og valgte OB – måske fordi nordsjællænderne vandt begge grundspilskampe mod fynboerne, der blev besejret med 5-4, hhv. 5-1 indenfor få uger i november og december.

Vedbæk stiller med et halvt dansk landshold, men om det potentielle landsholdsførsteparkryds er nok mod de homogene fynboere, med en i form værende Morten Hyrup i spidsen, må tiden vise – qua grundspilsslutplaceringen + muligheden for en ekstra hjemmekamp, er Vedbæk naturlig favorit.

Forventede holdopstillinger
OB
Morten Hyrup
Andy Pereira
Rasmus Klein-Døssing
Mikael Mattiasson
Vedbæk
Martin Monrad
Christian Kongsgaard
Jimmy Ojakangas
Morten Knudsen

I den anden kvartfinale er endnu en oprykker med i kampen om semifinalepladserne – Vestegnen skal de få kilometer østpå til København, hvor KBTK venter i den første kvartfinalekamp.

De to klubbers indbyrdes møde gav to udesejre: 2-5 hos Vestegnen i efteråret, og 3-5 hos København for knap fire uger siden – med Vestegnens generelle formkurve pegende væsentligt mere opad end københavnernes er oprykkerne favoritter, men helt ligetil bliver det ikke.

Begge hold møder med en stærk kineser på toppen – Fan Gao fra Vestegnen og Li Moding fra København var træningskammerater i hjemlandet, og måske vil deres indbyrdes opgør afgøre udfaldet af kvartfinalerne.

Forventede holdopstillinger
København
Li Moding
Robert Eriksson
Anders Holm
Jimmie Karlsson
Vestegnen
Fan Gao
Martin Bremer
Mattias Andersson
David Hindersson

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse alle nyheder og se statistik fra indeværende sæson – på DR Min Sport kan man endvidere læse mere om STIGA Divisionen…

DR MIN SPORT

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk