Verdensmesteren slået

Erling Nielsen (billedet) vandt søndag DM i herresingle i 70 års-rækken efter finalesejr over Niels Ramberg, Virum.

Selv om man er verdensmester i herresingle i 70 års rækken, er det jo ikke ensbetydende med, at man også kan blive Dansk Mester. Det måtte Virums Niels Ramberg sande efter, at han søndag tabte DM-finalen mod sin uheldige doublemakker fra VM i Alicante i 2016, Erling Nielsen, der vandt med 3-1 (4-11, 11-5, 11-9, 12-10).
I Alicante faldt Erling Nielsen og brækkede håndleddet i 70 års doublen med Niels Ramberg, som havde haft en god chance for at gå hele vejen.

Merete Juel Hall, der er en af de mange veteraner, der igen i år havde en stor oplevelse i weekenden har sendt følgende stemningsrapport:

– Medens resten af Danmark øjensynligt tilbragte weekenden i forårssolen, tilbragte jeg den i en grå hal på Amager, men ikke om jeg ville bytte!
Det er vildt, hvordan man med et slag kan føle sig sat mindst 40 år tilbage i tiden, når man ser ens gamle idoler Niels Poulsen og Niels Ramberg (Virum) stå og spille en herre double præcis på samme måde som dengang. Jeg har altid undret mig over, hvordan folk kan holde pause i 30 år og så alligevel spille på præcis samme måde, som det fx er tilfældet med Niels Poulsen.
Der var rigtig mange forhenværende bordtennisspillere, der havde fundet vej til tilskuerrækkerne denne weekend i Amager hallen og så selvfølgelig alle spillerne i alle aldre. Jeg bør i hvert fald kunne leve af alle disse dejlige gensynskram til vi ses i november. Jeg er ret sikker på, at mange af de forhenværende spillere også er kommende veteranspillere, der var i hvert fald flere, der gav udtryk for, at de ville begynde igen.
Festen lørdag aften var hel perfekt med Mads Schiellerups fremragende mad og masser af dans til et godt orkester.
Søndag morgen var det tidlig op og i gang med de individuelle mesterskaber, og jeg gætter på, at jeg ikke var eneste veteran, der følte sig lidt brugt søndag aften.

De “yngste” singlerækker blev vundet af:
I herresingle 40 års rækken vandt Thomas Jensen, Brønshøj i finalen over Henrik Vendelbo, Virum med 11-6 i femte- og afgørende sæt.
I herresingle 50 års rækken vandt Søren Eriksen, Herlev i finalen over Jan M. Sørensen, Amager. Søren var ude i fem sæts kampe i både 1/16-finalen, 1/8-finalen og kvartfinalen, inden han vandt semifinalen med 3-1 og altså finalen med 3-0 i sæt.
I herresingle 65 års rækken vandt Helge Kocman, Brønshøj i finalen over Knud Nordkamp, Roskilde med 3-1 i sæt.
I old girls rækken vandt Yael Schade, Helsingør.
I damesingle 40 års rækken vandt Inger Gadegaard, Skovby BTK.
I damesingle 50 års rækken vandt Charlotte Polk, OB i finalen over Merete Juel Hall, Gladsaxe BTK med 3-1 i sæt.
I damesingle 65 års rækken vandt Sonja Heesche-Andersen, Holsted.

Se samtlige resultater med sætcifre fra DM for veteraner og old girls her

10 gange 11-7

En lidt nørdet rekord stod Jan M. Sørensen for, da han i 50 års rækken i herresingle spillede 10 sæt i træk som endte 11-7 eller 7-11. Således vandt han i 1/16-finalen med 3-0 (11-8, 11-9, 11-7) over Henrik Koch, Virum, i 1/8-finalen 3-1 (7-11, 11-7, 11-7, 11-7) over Dennis Carlsen, Ballerup og i kvartfinalen 3-2 (7-11, 7-11, 11-7, 11-7, 11-7) over Peter Bruhn, Brønderslev. I semifinalen vinder han 11-7 i femte- og afgørende sæt mod Knud Brunbjerg, Vejle, så noget kunne tyde på, at 7 er lykketallet for Jan M. Sørensen

Søren Eriksen, Herlev (tv.) blev ny Dansk Mester i 50 års rækken efter finalesejr over hjemmebanefavoritten Jan M. Sørensen, Amager (th.). Foto: Privat.

Amager, Brønshøj, København og DBTU var værter for den afsluttende runde af veteran-DT lørdag den 1. april samt til DM for old girls og veteraner søndag den 2. april begge dele afviklet i Amagerhallen på Løjtegårdsvej i Kastrup.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk