Vestegnen og Kvik Næstved

I weekenden blev der spillet kvalifikationsspil til STIGA-Divisionen i Odense Kasernehal.

Der blev spillet tremandsshold præcis som i denne sæsons STIGA Division. Kampene i puljerne blev spillet helt ud og hver vunden singlekamp gav ét point. Der var trukket lod om puljeinddelingen, som så således ud:

Pulje 1: Team Nørreå, Søhøjlandet og Vestegnen.
Pulje 2: Kvik Næstved, Amager og B 75.

Lørdag:

Team Nørreå – Søhøjlandet…4-1
Kvik Næstved – Amager…4-1

Vestegnen – Team Nørreå…3-2
Kvik Næstved – B75…4-1

Vestegnen – Søhøjlandet…4-1

Amager – B75…4-1

Søndag (afgørende kvalifikationskampe, nr. 1 fra den ene pulje mod nr. 2 fra den anden pulje)

Vestegnen – Amager….3-1

Kvik Næstved – Team Nørreå…3-1

Dermed er Vestegnen og Kvik Næstved klar til STIGA Divisionen i sæson 2014/15. Førstereserve til en plads i rækken blev Amager, der vandt over Team Nørreå med 3-1.

Se enkeltresultater her

Jesper Dahl

Vestegnen er tilbage i landets bedste række efter weekendens kvalifikationsspil, hvilket Jesper Dahl (billedet) havde sin del af æren for ved bl.a. at vinde over Erik Åhman, Kasper Rasmussen og Claus Larsen. Mod sidstnævnte var Jesper nede med 8-10 i 5. sæt, inden han fik vendt kampen til egen fordel.

På Greve BTKs hjemmeside kan man læse følgende fra den altafgørende kvalifikationskamp mod Amager. “Søndagens finale mod Amager blev lige så tæt som forventet, Fan Gao vinder hurtigt over Tobias Rasmussen 3-1, ligeså hurtigt taber Mikkel Klint Stuhr til deres bedste Mats Sandell, Jesper som ikke har tabt til Kasper Rasmussen før, gjorde også kort proces og vandt 3-0. Den afgørende kamp mellem Gao og Mats var mere spændende end som så, Gao nede 0-2 og med matchbold imod sig – vinder 3. sæt 18-16 og får styr på sit spil og vinder de næste to sæt og dermed kampen”.

Hvis Fan Gao havde tabt, så skulle Mikkel Klint Stuhr og Tobias Rasmussen have mødt hinanden i en altafgørende kamp om en plads i næste sæsons STIGA Division.

Kvalifikationsspillet til STIGA Divisionen afvikles jf. nedennævnte uddrag af Turneringsreglementet.

Spillere:

I slutspil, nedrykningsspil og kvalifikationskampe i DT for senior samt slutspil for ungdom kan kun benyttes spillere, som forinden har spillet mindst det antal holdkampe, som svarer til minimum en tredjedel af de kampe, som det pågældende hold har spillet. Disse holdkampe skal være spillet for det pågældende hold eller på lavere rangerende hold i samme aldersklasse i indeværende sæson.

Uddrag fra turneringsreglementet:
Nr. 7 og 8 i grundspillet spiller op- og nedrykningsspil mod de to bedst placerede oprykningsberettigede hold fra hver af de to 1. divisioner. Der spilles efter Stigadivisionens spillesystem. Op- og nedrykningsspillet afvikles over et par weekender, hvor der først spilles 2 puljer af 3 hold. (1 hold fra Stigadivisionen, samt nr. 1 fra den ene kreds og nr. 2 fra den anden kreds) Vinderen af de 2 puljer møder nr. 2 fra den anden pulje, disse to afgørende kampe, stoppes når et af holdende har vundet 3 kampe. Vinderen af disse kampe spiller i Stigadivisionen i næste sæson. Op – og nedrykningsspillet afvikles når grundspillet er færdigspillet i alle 3 rækker. 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk