“Vi fik hvad vi fortjente”

Sidste bold ved UEM 2010 er spillet, og hvor var det fantastisk at se Dannebrog gå til tops igen!

Efter en ufrivillig pause på 11 år, har vi nu igen en dansk ungdomseuropamester. Jonathan Groth og Hunor Szocs vandt junior double helt suverænt, og var en klasse over de andre doublepar i turneringen.

Havde de kunnet holde koncentrationen ved stillingen 2-0 og 9-5 i kvartfinalen mod Gauzy/Le Breton, Frankrig ville de været gået igennem turnering med kun et enkelt sættab. Og det var endda 1. sæt de spillede i turneringen.

Jonathan og Hunnie dominerede bordet fra start til slut, med aggressivt og målrettet doublespil.

Udgangspunktet var det korte spil og angrebsspillet på halvlange bolde, hvor de var mindst en klasse over deres modstandere. Det betød at det næsten hele tiden var dem der var i angreb, og kunne styre tempo og retninger.

Stort tillykke til Jonathan med denne flotte præstation, der er resultatet af mange års målrettet træning. Forhåbentligt kan den give ham et boost i retningen af samme resultater som senior.

Jeg håber også at det kan være med til at vise de andre ungdomsspillere i Danmark, at det er muligt at gå efter medaljer, hvis man er villig til at gennemføre det arbejde der skal til!

Samlet set vil jeg betegne UEM 2010 som en succes! Vi havde på forhånd en målsætning om at begge hold skulle blive i A-gruppen, hvilket blev opfyldt.

Ud over det, var vi meget tæt på at få nogle endnu bedre resultater, men formår desværre ikke helt at stå distancen i de afgørende situationer. Baggrunden for dette er, at der stadigvæk er en del at hente på koncentrationen i træningslokalet, og i stabiliteten i kampsituationer.

Man kan ikke forvente at være 100 % stabil og fokuseret til et UEM, hvis man kun er mellem 60-80% fokuseret i den daglige træning, og til de internationale turneringer man har spillet i sæsonen op til UEM.

Uanset hvad gav turneringen mange positive svar, og det bliver spændende at se hvem der formår at fortsætte de positive takter, og hvem der slår op i banen.

Herre Junior
Herre juniorholdet sluttede på en flot 9. plads i holdturneringen, hvilket så vidt vides er den bedste holdplacering i 10 år. Det er i sig selv meget tilfredsstillende, men juniorerne var meget tæt på et endnu bedre resultat.

Mod Rusland i 1/8 blev det til at 2-3 nederlag, men først efter en meget tæt kamp. Asbjørn Reenberg førte 6-0 i 5.sæt mod Zhelubenkov, og kunne med en sejr have givet os en 2-1 føring.

Desværre manglede Asbjørn den afgørende ro i situationen, og sættet blev tabt 8-11. Meget ærgerligt for Asbjørn, der ellers havde spillet en rigtig god kamp.

I den individuelle turnering fortsatte juniorerne det gode spil, og specielt Asbjørns 4-0 sejr over Mucha, Slovakiet var imponerende.

Samlet set fik alle juniorerne på holdet vist, at de har potentiale og niveau til at være blandt de bedste i Europa. Men de fik også vist at der stadigvæk er en del arbejde i de kommende år, før vi kan begynde at spille med om medaljerne i hold og single.

Dertil er resultaterne ved de øvrige internationale turneringer simpelthen for svingende, hvilket gør at spillerne i de afgørende situationer stadigvæk tvivler lidt på egne evner.

Det er meget meget vigtigt at man tør gå ind i boksen med hovedet højt og brystet fremme, og viser sin modstander med sit kropssprog at man er der for at vinde.

Mange af de danske spillere er stadigvæk lidt for ydmyge, og denne ydmyghed forplanter sig i spillet. Det er noget vi i landstræner teamet vil bruge en del energi på at få ændret! Dansk beskedenhed kommer men ikke langt med i elite sport!

Drenge
Drengeholdet sluttede efter en lang og hård turnering på 15. pladsen. På forhånd var målsætningen at blive i A-gruppen, og med 3-2 sejren over Serbien i den afgørende nedrykningskamp blev denne målsætning lige netop opfyldet.

Men drengene var også meget tæt på et en bedre placering. Mod Tyskland i 1/8 havde Ruben Jensen gode chancer for at afgøre holdkampen til dansk fordel, men kunne ikke holde niveauet og tabte derfor kampen.

Ruben viste flere gange i løbet af turneringen prøver på sit høje niveau, men kæmpede også med at være stabil. Jacob Reuther gik forrest med indstilling og attitude, og han sejr i den afgørende single mod Serbien var meget imponerende!

Reuther formåede at forbedre sit spil meget de sidste 2 måneder, og fortsætter han denne udvikling kan han blive aktuel for juniorholdet allerede i den kommende sæson.

På drengeholdet var der i år 3 debutanter, og de gjorde det godt.

Det er klart at der er forskel på hvad man forventer af spillerne afhængig af om de er 11 eller 18 år.

Men de forventninger vi på forhånd havde til de yngste i truppen blev til fulde opfyldt. De tog mange værdifulde indtryk med sig hjem, og det bliver spændende at følge deres videre udvikling de næste par år.

Dame Junior/Pige
Lidt imod traditionerne var Mie Jacobsen, Stefanie Christensen og Rikke Nørskov kun udtaget til den individuelle turnering. Baggrunden var de mange skader og deraf manglende træning hos spillerne i damejunior- og pigetruppen.

Jeg vurderede at der derfor ikke var mulighed for at sende et hold, da skadesrisikoen ved en lang holdturnering var for stor.

At Mie, Stefanie og Rikke kun deltog i den individuelle turnering, gjorde dog ikke forventningerne mindre til dem. 2 ud af 3 spillede havde deltaget ved et UEM tidligere, og vidste derfor hvad de kunne forvente.

Med det i baghovedet, kan spillernes indsats ved UEM samlet set kun betegnes som nogenlunde.

Spillet var egentligt udmærket, og de fik vist at de spillemæssigt har forbedret sig på træningslejrene frem mod UEM. Men udstråling og attitude er noget der skal arbejdes rigtig meget med, hvis der skal satses på dem i fremtiden.

Det nytter ikke noget at man tager til UEM, og så ikke går 100 % efter at tage de chancer man får.

Enten var pigerne for imponeret over hvad deres modstander lå på ranglisten, eller også var de lidt for tilfredse med bare at være udtaget. Uanset hvad, er der i hvert fald nogle mentale ting der skal forbedres i den kommende sæson.

Forfatter: Mads Flod-Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk