Vicemestrene er pressede

Vicemestrene fra Virum-Sorgenfri er pressede i bunden af Elitedivisionen for Herrer, hvor forårets sølvvindere er nr. 8 og sidst inden sidste spillerunde, hvor de skal vinde for ikke at slutte på den nederste plads i grundspillet.

Tirsdag tabte de med 0-5 hjemme til Team Vendia, og hjemmekampen mod Dragør om knap 1½ uge skal dermed vindes for at man kan opnå en potentiel ekstra hjemmebanefordel i nedrykningsslutspillet mod Sisu/MBK, der er to points foran inden 14. og sidste spillerunde.

Århusianerne vandt søndag overraskende i Hillerød (4-5), i en kamp hvor begge mandskaber stillede op i langt fra stærkeste opstilling – med udesejren rykkede Sisu/MBK op som næstsidst inden de drager til Brønderslev i deres sidste grundspilskamp mod Team Vendia.

SISU/MBK & TEAM VENDIA (Foto: sisu-mbk.dk) 
Nederst kan ses alle resultater fra 12. og 13. runde i Elitedivisionen for Herrer.

3. JANUAR

Efter søndagens tre kampe i
Elitedivisionen for Herrer er stort set alt afklaret i fht. pladserne i kvartfinaler og nedrykningsslutspil.

Eneste vigtige uafklarede spørgsmål er hvilke hold, der ender som sidst, hhv. næstsidst.

Efter Roskilde og Køge Bugt lørdag tog de to første pladser i grundspillet, og dermed kvalificerede sig til semifinalerne, sikrede OB sig søndag 3. pladsen og retten til at vælge kvartfinalemodstander, hvor mulighederne er Hillerød, Team Vendia og Dragør – sidstnævnte blev søndag klart besejret med 5-1 i Odense.

OB (Foto: ob-bordtennis.dk

De to førstnævnte hold spillede søndag hvad der kunne have været en generalprøve på HED-finalen, hvor Roskilde hjemme vandt med 5-2 over de forsvarende mestre fra Køge Bugt.

Der foreligger i skrivende stund ikke noget resultat fra den sene kamp, Hillerød v Sisu/MBK – Virum-Sorgenfri v Team Vendia spilles tirsdag…

2. JANUAR
Lørdag eftermiddag blev trediesidste runde i Elitedivisionen for Herrer afviklet – og efter 12. spillerunde faldt en del brikker på plads i grundspillet:

Roskilde vinder grundspillet, Køge Bugt bliver nr. 2 og dermed anden kvartfinaleoversidder, og Dragør bliver sjette og sidste hold i medaljeslutspillet – sidsnævnte fact betyder samtidig at Virum-Sorgenfri og Sisu/MBK skal ud i nedrykningsslutspil for at undgå direkte HED-nedrykning.

Dragør sikrede sig en plads i medaljeslutspillet, da de uddelte æg i Århus – Sisu/MBK havde ikke meget at byde på overfor de væsentligt mere motiverede gæster, der vandt kampen på 5 kvarter.

I toppen af rækken var der storsejre til begge semifinalister – både Roskilde og Køge Bugt vandt med 5-1 på hjemmebane, og sikrede sig dermed førnævnte “byes” i første runde af slutspillet.

Lige under toppen vandt OB klart på udebane over Team Vendia (2-5) – sejren i Brønderslev gør de fynske oprykkere til topkandidater til trediepladsen, hvilket vil gøre dem til førstevælgere, når der efter grundspillets afslutning skal sammensættes kvartfinaler.

En sejr i morgendagens hjemmekamp mod medoprykkerne fra Dragør, vil sikre odenseanerne trediepladsen, og samtidig tildele de næste pladser til Hillerød og Team Vendia.

Søndag spilles Roskilde v Køge Bugt, der afvikles i Roskildehallerne – det er nr. 1 og 2, der tørner sammen, og kampen kan følges på LIVE-ticker fra søndag kl. 14.00.

ROSKILDE (Foto: btk61.dk)

ELITEDIVISIONEN FOR HERRER (info åbnes i samme browservindue)

02-02-08  13:00

Sisu/MBK

Dragør

v

0-5

02-02-08  14:00

Roskilde

Hillerød

v

5-1

02-02-08  14:00

Køge Bugt

Virum-Sorgenfri

v

5-1

02-02-08  14:00

Team Vendia

OB

v

2-5

03-02-08  12:00

OB

Dragør

v

5-1

03-02-08  14:00

Roskilde

Køge Bugt

v

5-2

03-02-08  15:00

Hillerød

Sisu/MBK

v

4-5

05-02-08  19:00

Virum-Sorgenfri

Team Vendia

v

0-5

info

På dbtu.dk kan man under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne læse meget mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder fra både denne og sidste sæson…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk