Vitved til VM

ITTF har udtaget Flemming Vitved til at fungere som dommer ved VM for Junior i den ægyptiske hovedstad Cairo – VM spilles i perioden 10.-17. december.

Der er blevet udtaget 22 udenlandske dommere, hvoraf de seks er fra Europa. DBTU ønsker tillykke med udtagelsen.

Flemming har sendt nedenstående oplæg til VM, m.v. – og vil efter mesterskaberne levere en udførlig artiklel fra Cairo…

Jeg er netop taget ned i varmen – helt præcis Cairo i Ægypten, sammen med seks andre europæiske og 15 internationale dommere fra så forskellige steder som Algier, Kina, Kuwait, Uganda og Jordan, m.fl.

Vi kommer på en hård opgave, når der både afvikles VM for hold og single, double og mixeddouble!

I holdturneringen er der 16 hold både hos drenge og piger. I single turneringen deltager både 98 herrejuniorspillere og 98 damejuniorspillere. I double er der 46 herrejuniorpar, samme antal damejuniorpar og 84 mixed doublepar, så der bliver nok at se til for de 22 dommere.

Man skal nok ikke regne med alt for megen tid til sightseeing og solbadning. Dagtemperaturen i Cairo er omkring 20, men det tror jeg hverken de andre dommere eller jeg selv komme til at mærke meget til.

Det bliver absolut en stor oplevelse at møde de kommende bordtennisstjerner på nærmeste hold, og der vil uden tvivl blive bordtennis af meget høj klasse, med mange spændende kampe. Derudover er det altid spændende at møde dommerne fra andre dele af verden.

Jeg har tidligere deltaget i VM i Osaka 2001, Pro Tours i Danmark og Tyskland, EM i Danmark, samt Europa Top 12 i Danmark og Holland.

Samtidig er jeg i gang med forløbet med at blive Blue Badge dommer, ITTF’s højeste dommeruddannelse. For at blive Blue Badge dommer skal man have bestået en skriftlig eksamen på engelsk, have 4 godkendte evalueringer af ITTF evaluatorer samt et interview på engelsk, og jeg håber på at få de to sidste evalueringer under VM.

Forfatter: Flemming Vitved
Kontaktperson tlf.: 86 23 02 84
Kontaktperson e-mail: vitved@image.dk