Efter indledende runde træder de højest seedede ind i turneringen. Og Groth er stadig med og viste i 1. runde fin form og ligner en mand med en plan. Det skal blive vældig spændende at se kampen i nat kl. 01.00 dansk tid mod Thiago Monteiro fra Brasilien (92 WR) og se, om Groth kan følge op på gårsdagens flotte spil.

I en snak efter kampen i går fortalte Groth, at han i sin træning og sparring med Maze i ugen op til VM afrejsen har fået sat et par ting på plads i spillet. Det handler om små justeringer i timingen i returspillet, afstanden til bordet og tempo vs. power, som Maze qua sine egne spillemæssige erfaringer har et stærkt indblik i.

“Sparringen med Maze har tilført en inspiration til mit spil, som jeg havde brug for”, fortæller Groth og uddyber, “Maze kunne fx se, at jeg i min iver efter at spille højt tempo tog nogle af mine serve-returer for tidligt, og Maze havde også lidt råd omkring batvinklen i returspillet og overgangen til næste bold. Uanset hvordan det går i næste kamp, så har jeg fået nogle ting, som jeg kan se, kan forbedre mit spil fremadrettet.” Groth spiller nattens kamp på bord 6. Kampen kan ses her: https://www.youtube.com/user/ittfchannel

Vi hepper på Groth i aftenens kamp og satser på, at timingen er skarp.

 

Generelt om VM

Det er i de kommende runder i singleturneringen, at der for alvor bliver åbnet op for VM posen af lækkerier for natteravnene. En del af de store kampe vil nemlig ligge om natten pga. de 7 timers tidsforskel.

Den store VM favorit for Herre er OL sølvvinderen Fan Zhendong, (1 WR), der ved de seneste VM slutrunder har ligget i skyggen af den tre dobbelte verdensmester og dobbelte OL guldvinder Ma Long. Hverken Ma Long, der vandt OL guld ved sommerens OL i Tokyo efter en de mest seværdige OL finaler, der er set, eller Xu Xin (3 WR) deltager ved dette VM. På rygtebørsen siges det, at OL forberedelserne og guldet har slidt så hårdt på 33 årige Ma Long, at hvis han skal holde frem til OL i Paris, så må der prioriteres i turneringerne, og to store mesterskaber på få måneder er formentligt mere end, hvad der er sundt for Ma Longs aldrende krop.

Fan Zhendong viste til OL i både semifinalen mod Lin Yun-Ju, Taiwan og i finalen mod Ma Long, at han er sulten efter en stor titel, og er klar til at vride vrangen ud af sig selv for at lykkes. Denne skal det være for Fan Zhendong, han må være den store guldfavorit.

 

Hvem skal man ellers holde øje med?

En publikums favorit må være youngsteren fra Taiwan, Lin Yun-Ju, OL semifinalist og født i 2001. Til OL viste han et spil med et slagrepertoire af en anden verden. Hvis der blev givet stilkarakterer, ville Lin sikkert vinde. Og samtidig er han effektiv, og har en elegance i sin slagudførsel som får vanvittig svære slag til at se lette ud. Lins hurtighed, timing, hårdhed og kvalitet i slagene er fantastisk, og det bør give ham titler hen ad vejen. Spørgsmålet er, om han allerede er mentalt klar til at gå hele vejen. Lin er must watch for bordtenniselskere.

 

Harimoto og Calderano

Japanske Harimoto er også titel kandidat. Han har slået alle kineserne før og har en kampgejst, der er en samurai værdig. Han er den mest højlydte spiller i historien, der tjoooo ’er efter hver eneste vundne bold, og nogle gange er det lige i overkanten. Han har en fantastisk baghånd og presser tæt på bordet med en hårdhed, som de færreste spillere kan stå imod, heller ikke kineserne. Men til OL på hjemmebane skuffede han sit hjemmepublikum ved at tabe allerede i ottendedelsfinalen til Slovenske Darko Jorgic. Sloveneren sørgede taktisk for, at Harimoto kom til at spille det meste af kampen med forhånden, og den så ved den lejlighed noget skrøbelig ud. Så man må forvente, at alle Harimoto’ kommende modstandere har set den kamp og vil forsøge samme taktik, ligesom man må formode, at Harimoto har været i tre måneders forhånds-træningslejr siden OL for at undgå lignende mareridts kampe.

Brasilianske Calderano er også must watch, for han er en publikums favorit. Calderano er atletisk, fysisk stærk og smidig som de færreste bordtennisspillere. Han er skarp og kan slå vinderbolde fra alle vinkler, og han elsker tydeligvis loop til loop bolde, ballon bolde og er derfor vildt underholdende at følge. Man kan tvivle på, om han i sidste ende er for teknisk begrænset til at tage en titel, når det gælder, men Calderano er en stærk outsider og en fryd for sporten.

 

Hvad med europæerne?

Mattias Falck, Sverige (10 WR) og VM finalist i Budapest 2019 må vi holde øje med. Falck’ giftige og lidt uortodokse spil med korte knopper i forhånden er særdeles ubehageligt for de fleste spillere, og det bliver ikke bedre at spille i mod Falck med den nervøsitet, som de fleste spillere har lidt af til et VM, hvor de fleste spillere drømmer om medalje.

Også tyske Patrick Franziska skal der holdes øje med efter, at han senest ved Europa top 16 har vist, at han går efter titlerne. Skal der komme noget ungt og friskt fra Europa, er et godt bud de to svenske klassespillere Truls Möregaard og Anton Kjellberg, der begge har vældig meget at byde på i værktøjskassen, og begge kunne potentielt stå overfor et internationalt gennembrud på den store scene.

Med to tidligere verdensmestre på den svenske bænk, Stellan Bengtsson, verdensmester i 1971, og chefcoach Jörgen Persson, verdensmester i 1991, så er der i hvert fald viden om, hvordan det er at stå i de afgørende situationer som ung spiller med titelpotentiale ved et VM.

De svenske coaches blev verdensmestre i 1971 og 1991 og nu er vi 2021, så måske er det tid til en svensker igen. Vi hepper på jer Sverige.

 

På damesiden må kineserne være favoritter, selvom japanske Mima Ito uden tvivl vil presse på for at vinde titlen. Spørgsmålet er om hun er klar endnu mod OL guldvinderen Chen Meng, der forekommer uovervindelig.

Nedenfor er der vedhæftet en PDF med media-materiale for jer bordtennisnørder, der kan lide at læse om spillere og bordtennishistorie. Her kan der læses om spillerprofiler og meget andet spændende om VM 2021 i Houston, Texas, USA.

 

ITTF WTTC Houston 2021 Media Guide

 

God fornøjelse, Bordtennis Danmark