VM's kongresser og møder – forslag og beslutninger

DBTU har tre formænd for komiteer og kommissioner. Aksel Beckmann er formand for dommerkomiteen, Dorte Kronsell er forkvinde for Womens commision og Arne Madsen er formand for mediekomiteen.

Formandsposterne giver samtidig plads i Board of Directors, som har beslutningskompetence på en række områder herunder VM’s spillesystem.

Der er 197 medlemslande i ITTF og DBTU har formandsposten på tre ud af 10 komiteer og kommissioner.

Mødekalenderen i Doha under VM var:

1. marts: ETTU møde (Arne Madsen med i egenskab af ansvarlig af ETTU Club cup official – ansvarlig for europacupturneringerne))
Forberedelse af kongressen følgende dag.

Media committee (Arne Madsen)
Mediekomiteen havde inviteret den danske tv-producer Henrik Saabye, der producerede alle tvoptagelser i Doha fortalte om tv-setuppet. Han havde 10 kameraer i brug herunder to superslowkameraer, som var fantastisk velegnede til bordtennis. Bordtennis er en god tv-sport, men problematisk, at man aldrig ved hvor længe kampene varer. Fra et tv synspunkt burde man spille på tid. Endvidere efterlyste han flere profiler og følelser hos spillerne.
Marketingsdirektør Anders Thunström fortalte om salget af tv rettigheder. Asien er det store marked. Det landsdækkende CCTV i Kina sendte alle billeder der blev produceret i Doha. Eurosport sendte 12 timer, ligesom Tyskland havde købt rettigheder som eneste i Europa. Europa er et svært tv-marked. Redaktør af Table Tennis Illustrated fortalte om nyhedsformidlingen på hjemmesiden www.ittf.com. Peter Jensen mediamanager i ITTF fortalte om faciliteterne i Doha. 16 computere i pressecenteret samt mulighed for trådløs opkobling på internettet. Ca 100 akkrediterede journalister.

2. marts: ETTU kongres (Aksel Beckmann og Dorte Kronsell delegerede, Arne Madsen, ETTU)
EM blev igen lavet om. I Holdturneringen i Århus kan deltage alle lande der har været med i europaligaen. Det vil sige mere end 35 hold hos både herrer og damer. Ikke DBTU’s kop te.

EM i 2007 bliver i Serbien og Tyskland har søgt 2009.
Top 12 spilles i Rennes i Frankrig i 2005 og Danmark, Italien og Tyrkiet har lagt billet ind på 2006. Afgørelsen træffes i efteråret 2004.

2. marts: 1. møde i Womens Commission. Dorte Kronsell
Det første møde i Womens Commission som blev nedsat i sommeren 2003 var præget af forberedelserne til Womens Forum den 4. marts.

Derudover blev handlingsplan og budget for det kommende år drøftet. Færdiggørelsen af dette arbejde skal foretages af Judy Kent fra Canada, Lilamani de Soysa, Project Manager i ITTF og Dorte Kronsell.

Overordnede mål for gruppen er følgende:
a. At skabe lige muligheder for kvinder og mænd til at deltage i store bordtennis arrangementer, som f.eks. VM.
b. At øge antallet af kvinder i besluttende organer.
c. At informere og publicere om aktiviteter og præstationer
d. Årligt at holde Womens Forum med det mål at drøfte, informere og diskutere specifikke områder inden for kvinder i bordtennis.

3. marts: 1. møde i dommer-overdommerkomiteen. Aksel Beckmann
Vigtigste punkter på mødet var:
• Hvorledes ITTF kunne sikre, at de nationale forbund prioriterede dommer- og overdommeruddannelse så højt, at kvaliteten af de uddannede personer er høj nok, når de begynder at arbejde internationalt.

I dag er der alt for mange ”badebilletter” når man ser på dommere- og overdommere internationalt. Disse ”dårlige” dommere er skyld i megen af den frustration som opstår hos spillere og trænere fordi de ikke dømmer på samme måde som de dygtige dommere.
Løsningen på dette er det af ITTF indførte ”Blue Badge” system, hvor dommere der ønsker at blive udtaget til de vigtigste turneringer må fortsætte deres uddannelse på internationalt niveau.

• Udtagelseskriterier for dommere og overdommere til de vigtigste turneringer fremover blev drøftet, der var enighed om at gennemskueligheden er meget vigtig. Det skal ikke være et lukket miljø, hvor ingen ved hvorfor hvem er udtaget.

Følgende objektive kriterier gælder:
o Kvalitet – Blue Badge eller på vej til Blue Badge.
o Kontinental spredning
o Involvering af kontinentale forbund (eksempelvis: ETTU)
o Involvering af nationale forbund.

• Det blev vedtaget at den eksamen der er på Blue Badge kurset fremover vil kunne blive oversat for 75 % af spørgsmålenes vedkommende til 8 andre sprog end engelsk.
Dette blev vedtaget for ikke at udelukke teknisk dygtige dommere fordi de har problemer med at forstå skriftligt engelsk.
25 % af spørgsmålene vil fortsat være på engelsk for at sikre, at alle dommere har et minimumskendskab til engelsk.

4. marts: Kongres i ITTF. (delegerede Aksel Beckmann og Lis Hævdholm, Dorte Kronsell og Arne Madsen , ITTF)
197 medlemmer har ITTF. 110 var til stede ligesom 26 havde givet deres stemme til anden nation.
Der blev ikke vedtaget nye ændringer i spilleregler. Et forslag der ellers havde støtte fra Kina, Tyskland og executivkomiteen om en ændring af servereglen til at bolden skulle kastes op over hovedhøjde fra under skulder gav ikke den fornødne majoritet. Formålet var alle enige om, at modstanderen skal kunne se bolden, men ordlyden af en regel giver mange kvaler.

Der var oprindelig fire kandidater til at være værter for VM i 2007, men Jeju, Korea og Chicago, USA trak sig. Zagreb blev valgt med omkring dobbelt så mange stemmer som Stockholm. Globen i Stockholm var teknisk det bedste bud, men kroaterne og sponsor Tibhar havde udført et enormt lobbyarbejde.

5. marts: Womens Forum.forum. (Dorte Kronsell og Lis Hævdholm)
Det 2. Womens Forum med over 100 deltagere.

Deltagerne hørte et meget spændende foredrag af Professor John Antonakis fra University of Lausanne. Han talte om Køn og Forandringsklar Ledelse.

Efterfølende talte Judy Kent fra Canada om Ledelsesteori i praksis og endelig sluttede Dr. Christine Shelton, Professor fra Smith College, USA med at tale om Kvindlige toptræneres vilkår.

Alle meget spændende oplæg, som deltagerne tydeligt satte pris på. Dette kunne man klart aflæse i den efterfølgende meget spændende åbne debat.

5. marts: 2 møde møde i Womens Commission. Dorte Kronsell
Mødet blev brugt til opsamling af erfaringerne fra Womens Forum. Derudover blev der arbejdet videre med handlingsplan og budgetter.

6. marts: Møde ETTU (Aksel Beckmann, Jakob Harden og Arne Madsen).
Møde omkring EM 2005 med ETTU om de nærmere rammer omkring EM. Regelændringen i holdturneringen betyder omkrig 20 flere nationer i holdturneringen.

7. Marts: 2. møde i dommer-overdommerkomiteen. Aksel Beckmann
Vigtigste punkter:

• De trænere der har stået for afviklingen af de forskellige Blue Badge kurser blev evalueret og 4 trænere fik inddraget deres ”aktiv-cetificering” enten fordi de ikke havde været aktive eller fordi kvaliteten af de kurser de har holdt har været for lav.

Synligheden omkring den internationale dommer- og overdommeruddannelse blev debatteret, der var enighed om, at bruge ITTF’s hjemmeside, ITTF-news samt på den mere P.R.-mæssige side en gang i mellem at lave en artikel til ITTF-illustrated.

• Vedtagelse af at der også for overdommere skal etableres en yderligere kvalitetsoverbygning efter den internationale overdommereksamen.
En spørgeskemaundersøgelse skal fastlægge en liste over de aktive internationale overdommere der findes i verden. Og et TOP-overdommerseminar skal udvikles og medvirke til, at der skabes et korps af 20-30 højt kvalificerede overdommere, der er i stand til at sikre en ensartet og professionel afvikling af ITTF’s vigtigste arrangementer.

7. marts: Board of Directors: (Aksel Beckmann, Dorte Kronsell og Arne Madsen )
Forsamlingen består af executivkomiteen, kontinenternes præsidenter samt 30 valgte fra hele verden samt komiteformændene.
Den væsentligste beslutning på mødet var at forbyde lim, som ikke er vandbaseret fra 2006.
Der var enighed om at spillesystemet for VM bør ændres til mere spændende turneringsform. Udvalg nedsættes herom.

Forfatter: Arne Madsen/Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk