VRI – Virum 3-6

Holdenes sidste kamp i grundspillet, og reelt uden betydning for slutstillingen. Virum var sikret en andenplads, mens VRI uanset resultatet ville slutte grundspillet som nr. 8. Virum havde en 6-4 sejr med fra dagen før mod Esbjerg, mens VRI havde tabt 0-6 mod BTK 61.

VRI stillede – ligesom dagen før – med et reservepræget hold, med Mads Andersen og Flemming Sunn som andet parkryds. I de første kampe, var der nærmest tale om rene ungdomskampe: Simon Fisher (17) – Silas Friby (17) og Mads Andersen (20) – Mikkel Hindersson (15). Virum coach/reserve Martin Bremers kommentar: ”Er det her juniordivisionen?” – en ikke helt forkert betragtning, bare et par år for sent: 3 af spillerne var med i juniordivisionsfinalen ml. Virum og VRI i 2003.
Kampen ml. Simon og Silas blev til en lang og tæt kamp med Simon som overraskende vinder i 5. sæt. Simon spillede på et niveau han ikke har været i nærheden af siden battet midlertidigt blev lagt på hylden i midten af sidste sæson, mens Silas aldrig rigtig kom op på sit højeste niveau. Samtidig udlignede Mikkel til 1-1 med en sikker 3-1 sejr over Mads, som dog vandt sit første sæt i Elitedivisionen, og var godt med i det meste af kampen.
Sam Oddsheden – Henrik Vendelboe: Sam vandt de første 2 sæt rimelig sikkert, hvorefter Henrik – ca. lige så sikkert – vandt de næste to. Sam kommer foran 3-1, en noget kontroversiel dommerkendelse giver 3-2, Sam taber hovedet og de næste 3 point i irritation. 3-5. Time out. Sam får styr på tingene igen, og vinder 11-9.
Imens har David Hindersson vundet sikkert 3-1 over Flemming Sunn, og kampen står dermed 2-2 inden doublerne.
Henrik/Bremer vinder klart 3-0 over Simon/Mads, mens Sam/Flemming – Silas/Mikkel udvikler sig til en tæt kamp: Virum vinder de første to sæt, hvorefter VRIerne udligner med 11-2 og 11-7, inden Virum får afgjort kampen i 5. sæt.
4-2 til Virum.
I de næste kampe efter doublerne bliver det til en 3-2 sejr til Simon over Henrik. Bortset fra første sæt, lykkes det Simon at holde niveauet fra kampen mod Silas. Og Henrik må tage hjem fra Århus uden single-sejre – VRI havde inden Henrik og Virums besøg ikke vundet kampe i første parkryds i denne sæson… Sam mod Silas bliver en gyser: 11-9, 9-11, 5-11. 2-1 til Silas. Silas har matchbold 10-9 og 11-10 i 4. inden Sam lukker med 13-11. 5. sæt er helt tæt, Sam tager time-out ved 8-9, og vinder den næste bold til 9-9. Silas vinder dog de sidste 2, og bringer Virum på 5-3.
I sidste kamp vinder David 3-0 over Mads – og sikrer Virum en 6-3 sejr. David er nu ubesejret i 8 singlekampe i årets Elitedivision.
På trods af skuffelsen over akkurat at have misset chancen for at slå en af årets medaljefavoritter, giver dagens kamp grund til optimisme i VRI: Efter at Sam langt om længe er kommet i gang, Simon har fundet niveauet (og lidt til…), med Flemming Sunn i hurtig fremgang (i søndagens kamp havde han oven i købet limet!), med Morten Steffensen med fornyet selvtillid efter 6 sikre sejre i 2. division – og med Henrik Laxby forhåbentlig skadesfri i løbet af få dage, synes muligheden for at overleve i rækken pludselig at være klart mere realistisk.

Forfatter: Sune Bøndergaard