World Table Tennis

Kategori: 
Dato: 
02.12.2020

- med helt nyt ansigt.

World Table Tennis demonstrerede ved den første store turnering, at der er handling bag ordene om, at de internationale turneringer skal fornyes. Indpakningen skal være bedre, prispengene større og der skal eksperimenteres med farver og spilleformer.

I testturneringen i Macao blev der spillet i en ottekantet oval arena på sorte borde med orange kant. 16 spillere var med hos såvel herrer som kvinder. De fire bedste rangerede var sikret plads i kvartfinalen. De spillede indledningsvis om retten til først at vælge modstander i kvartfinalen af de kvalificerede spillere. Det skete i bedst af fem sæt til 5. De 5-8 seedede trådte ind i anden runde mod vinderne af første runde mellem de 9-16 seedede. Her blev spillet bedst af fem sæt til 11 og kun to boldes forskel i afgørende sæt. I semifinaler bedst af syv sæt og i finalen bedst af ni sæt. Kun en dommer.

Der var 15.000 dollars i garanti til alle og vinderen i herre single kunne tage 72.500 dollars med hjem.
Vinderen i herre single blev Ma Long, der vandt med 5-1 i sæt over sin kinesiske landsmand Wang Chuqin. I dame single vandt Sun Yingsha.
Den tekniske produktion var også nytænkende. TV-dækningen bragte andre vinkler. Her var masterkamera anbragt på siden af bordet og ikke som vanligt bag bordet.
Alle bordtennisinteresserede bør gå ind på www.ittv.com og se kampene fra Macao. Der er fantastisk bordtennis og den bliver præsenteret på en helt ny måde.

Efter en lang pause har ITTF nu i de sidste uger gennemført tre turneringer i Kina og omegn. Kina dominerer stadig. Hos herrerne vandt Ma Long to af turneringerne, men tabte med to point i World Cup'en til Fan Zhengdong. Der ser ud som en ny æra er begyndt med dannelsen af ITTF's World Table Tennis.

Forfatter: 
Arne Madsen
Kontaktperson: 
21 70 49 28
Kontaktperson tlf.: 
arne.madsen@bordtennisdanmark.dk