World Table Tennis Day

Torsdag den 6. april er international bordtennisdag. Det fejres med arrangementer over hele jorden. Der er registreret mere end 325 arrangementer i 90 lande verden over.

Et af  arrangementerne finder sted i Aarhus i Aarhus Convention Center i forbindelse med det store idræts Convent Sport Accord, hvor små 2.000 af verdens mest indflydelsesrige mennesker i international sport er samlet med den olympiske præsident Thomas Bach fra Tyskland i spidsen. Det er blandt de olympiske sommeridrætter, der har deres årlige møde.

I forbindelse hermed arrangerer organisationen Peace and Sport og Det internationale bordtennis forbund ITTF en opvisningsmatch mellem Allan Bentsen, den mest vindende bordtennisspiller i Danmark og Peter Rosenmeier, der to gange har vundet guld ved de paralympiske lege. De spiller mod hinanden torsdag middag og mod nogle af deltagerne ved Sport Accord. Læs mere på ITTFs hjemmeside. Klik her

Sidste uge arrangerede Sport and Peace og ITTF en event i FN bygningen i New York. På torsdag er turen kommet til Aarhus. Det er desværre kun gæsterne ved Sport Accord, der har adgang til opvisningen, men følg med her på hjemmesiden, som følger med til Aarhus.

Idéen med en World Table Tennis Day er, at en masse mennesker på samme tid har det sjovt med bordtennis uden, at det drejer sig om at konkurrere.

Se hjemmesiden her

Forfatter: Arne Madsen og Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk