WTT Contender i Tunis – kamprefarater

25/6 – Sikker sejr til Tobias i Tunis

Der var ingen slinger i valsen, da Tobias for kort tid siden spillede sig sikkert videre til 2. Kval-runde i Tunis. Sikker 3-0 sejr med sætcifrene 11-4, 11-4, 11-8.

Onsdag formiddag venter Snehit SURAVAJJULA i 2. kvalifikationsrunde.

Her træder Buch også ind i turneringen.

 

26/6 – Tobias videre og Martin Buch ude efter meget tætte opgør i 2. Kvalrunde i Tunis

Tobias fortsætter, hvor han slap i går, og vinder sikkert de første to sæt over indiske SURAVAJJULA 11-5, 11-8, men inderen spiller sig ind i kampen og tager tredje sæt 5-11. I fjerde sæt har Tobias 9-7 men taber 9-11, og vi har et drama. I et tæt femte sæt bliver 9-8 til 9-10 og matchbold ud. Men Toby viser mental styrke og kæmper den hjem med 13-11. Stor sejr over inderen, som er nummer 127 i verden.

Så var det op til Martin at forsøge sig mod koreanske Kim Woojin. Martin lægger godt ud og bringer sig foran 8-5, men så er der lukket, og han taber sættet 8-11. Andet sæt starter igen godt, men 6-6 bliver til 6-10 og 9-11. Sidste udkald. Tredje sæt starter stærkt med en 8-1 føring, men igen er koreaneren god i den sidste del af sættene og udligner til 10-10. Heldigvis bliver Buch i kampen og lukker sættet 13-11. I fjerde kommer Buch bagud 1-7, og kampen ser tabt ud. Men nu er det Buchs tur til comeback! Han udligner til 8-8 og tilspiller sig herefter to sætbolde ved 10-9 og 11-10. Desværre får han ikke lukket det helt og taber sættet og dermed kampen 11-13. Mon ikke koreaneren ville have haft nerver på i et femte sæt efter den deroute… nå, det kan vi kun gisne om.

Tobias spiller 3. kvalrunde senere i aften om en plads i hovedturneringen, hvor både Groth og Lind træder ind i morgen. Vi krydser fingre herfra.

 

26/6 – Tobias ude i Tunis efter tæt kamp mod indiske Manush Shah (WR 180).

Det var små marginaler den gale vej i en kamp, der bølgede frem og tilbage.
Første sæt er inderens, men fra 6-10 reducerer Toby til 9-10, før det lukkes 9-11.
Andet sæt: Toby starter som lyn og torden og bringer sig på 7-1 og 9-3, men så følger fem indiske point og pludselig 9-8. Toby snører dog sækken til sidst med 11-9 og et lettelsens jubelråb fra danskeren.
Tredje sæt er til glemmebogen. Toby kommer skidt fra land og er hurtigt nede 1-10. Med fem i træk pyntes der på scoren, men sættet ender 6-11.
Fjerde sæt – bølgerne fortsætter. Toby bringer sig glimrende på 7-3, men så skifter momentum radikalt, og kort efter er stillingen 7-9 – blandt andet efter en opsamlingsduel ved 7-5, hvor inderens opsamling langt væk fra bordet triller over netkanten…
8-10 giver to matchbolde til Shah, men Toby udligner stærkt til 10-10. Endnu en matchbold overleves, men på den fjerde er det slut. 11-13.
Dermed er Tobias ude af Contender-turneringen i Tunis.

Men vi har flere danskere med. Torsdag kommer Lind og Groth således i aktion i hovedturneringen.

 

27/6 – Sejr til Groth i round of 32 og til Lind-Buch i doublen. Lind taber tæt opgør 2-3 til Yoshimura.

Dagens kampe i Tunis bød på favoritsejr til Jonathan Groth mod franske Cassin (WR 112). Groth taber første sæt 6-11, men spiller sig stærkt ind i kampen og vinder det næste 11-7. I tredje sæt overlever Groth tre sætbolde til Cassin og lukker sættet 13-11 efter rigtig stærkt spil på de afgørende bolde.
Fjerde sæt er tæt til 8-8. Groth misser nu to sætbolde ved 10-8, men lukker stærkt kampen med 12-10. Cassin er tydelig frustreret, da han mener, at Groth skjuler bolden ved serverne – et tilbagevendende tema i topbordtennis. Begge spillere er generelt stærkt servende i kampen, men som så ofte før i denne sæson vinder Groth et tæt opgør.

Anders Lind er tæt på mod japanske Yoshimura (WR 35) men må bøje sig efter fem sæt med cifrene 9-11, 14-12, 9-11, 11-4 og 8-11. Lind er med til 9-9 i tredje sæt, men får det ikke lukket. Fjerde sæt er Lind suveræn og han lægger også stærkt ud i femte med en 4-2 føring. Men japaneren æder sig ind og minimerer fejlene. Ikke helt nok til sejr denne gang men en absolut stærk præstation.

Vi slutter med double-konstellationen Buch-Lind, som i round of 16 møder schweizerne Vepa og Stoll. Det ender med en god dansk sejr på 12-10, 8-11, 11-8 og 11-9. Særligt i fjerde sæt spiller Buch godt, og Lind er kampen igennem god til at opmuntre og styre spillet. Nu venter favoritterne Harimoto og Matsushima.

Groth skal fredag op mod Esteban Dorr.

 

28/6 – Groth vinder 3-0 og er i kvartfinalen i Tunis. Lind og Buch taber doublen til den japanske overmagt.

Jonathan Groth gjorde endnu engang det, han er så fabelagtig god til: at vinde, når det spidser til. 3-0 over franske Esteban Dorr lyder overkommeligt, men cifrene dækker over en meget tæt kamp, hvor alle tre sæt blev afgjort på yderste marginal: 12-10, 11-9 og 14-12.
Dorr lægger bedst ud i de to første sæt, men Groth indhenter ham begge gange og lukker til sidst sættene.
I tredje sæt kommer Groth foran 5-0, og kampen ser lukket ud. Men Dorr spiller nu godt og frigjort, og kort efter står der 7-9. Nu ser vi Groth special: at steppe op, når det kræves. Tre point i træk til Groth og 10-9. Der skal dog fire matchbolde til, før kampen lukkes med 14-12.
Dorr forsøger nogle gange i kampen at serveafvikle hurtigt – velvidende at Groth både tager og ønsker sig god tid ved serverne. Blandt andet ved 10-9 i første sæt, hvor missionen lykkes, og Groth kikser returen.
Spiltaktisk søger Dorr flere gange at fange Groth med hurtige server dybt ud i baghånden og med et tungt baghåndspres fulgt op af en skarp diagonalbold ud i Groths forhånd. Det lykkes da også flere gange i kampen at vinde point på denne måde. Men Groth får dæmmet op for det meste.
Alt i alt en ventet sejr til danskeren, men tydeligt at der ikke er lette sejre her.

Så til Lind og Buch, der som ventet ikke for alvor kunne presse japanerne Harimoto og Matsushima. Det blev til et 0-3 nederlag med sætcifrene 8-11, 7-11 og 7-11. Vigtig test og kamptræning til den danske double, som måske kommer i aktion til OL. Linus har nogle vigtige valg at træffe.

Groth spiller kvartfinale lørdag. Stay tuned.

 

29/6 – Groth ude efter 1-3 nederlag til japansk stjernefrø i kvartfinalen

Der var muligheder – små åbninger – i kampen, men blot 17-årige Matsushima er bare uhyggeligt stærk. For en måned siden slog han Lind 3-1 og i dag gentog han bedriften mod Groth.
Bedrift er dog muligvis ikke et ord, Matsushima selv vil bruge. Japaneren virker fuldkommen uimponeret, nærmest arrogant, og afslappet i sin tilgang, og klør ufortrødent på. Uhyggelig i alle spillets facetter: lynhurtig, med power, god i det korte spil og meget meget stærkt servende. Han taber nærmest kun til top-20 spillere i verden. 17 år gammel…
Men tilbage til chancerne. I første sæt har Groth 8-6 efter stærkt og klogt spil – og en kontrovers med dommeren, som mener, at Groths serveopkast er for kort (mindst 16 cm siger reglerne). Noget der umiddelbart er svært at genkende på TV-billederne, og Groth er bestemt heller ikke enig (det er topspillerne nu sjældent). Men japaneren stepper op, og der er ikke flere danske point: 8-11.
2. sæt tabes 7-11 efter 6-7, og det ser uhyggelig svært ud for danskeren. Men Groth finder tro og superspillet frem og vinder tredje sæt 11-9. Vi har en kamp!
I fjerde sæt lægger Groth virkelig stærkt ud og bringer sig foran 8-6 og egen serv. Nu følger to tabte bolde, som Groth helt sikkert vil ærgre sig over. Små fejl, små spildte muligheder, som der sjældent er råd til på det her niveau. Igen stepper japaneren op og spiller nærmest endnu bedre – og fuldstændig uden fejl i battet. Groth taber 9-11 og dermed kampen 1-3.
Der var små åbninger i første og fjerde sæt, men japaneren tager hele hånden, hvis man rækker ham en lillefinger(negl).

Endnu en turnering, hvor Groth kommer blandt de sidste 8. En meget flot sæson, som forhåbentlig krones med et flot OL!

 

// Kresten Roland Johansen