FINALEDISCIPLINER

FINALEDISCIPLINER

You are here:

Finalediscipliner

Klassens Jonglører (seedning)
Klassen jonglerer i 2 minutter i et afgrænset område.
Hver igangværende elev (jonglør), der jonglerer præcis efter 1 min, giver 2 point.
Hver igangværende elev, der jonglerer efter de 2 min, giver 5 point.

Mixed Double
Klassen stiller med 4 mixed par, som repræsenterer klassen. Der spilles 5 sæt til 11. Et par spiller et sæt til 11 og derefter stiller et nyt par op.
Læreren indsætter et evt. et af parrene igen til sidste sæt (5. sæt). Klassen, der vinder flest sæt, vinder Mixed Double.

Megabord
Resten af klassen (8-12 elever) spiller 3 sæt i Megabord. To elever er fremme ved bordet og spiller en bold. Herefter kommer to nye spillere frem på begge sider og spiller næste bold. Første og 2. sæt spilles til 11 og den klasse, der vinder sættet får et “liv”, som anvendes i 3. sæt. Det tredje sæt er det afgørende sæt uanset, hvilket hold, der vandt 1. og 2. sæt. I tredje sæt spilles der ikke om point, men om hvor elever går ud efterhånden, som de bliver slået ud. Holdene spiller med én spiller fremme ved bordet. Der spilles til der ikke er flere elever tilbage og “liv” tilbage. Læreren kan indsætte en ekstra vilkårlig spiller, hvis klassen har fået “liv” fra de to første sæt. Udgangspunktet i point i 3. sæt starter, således at der er lige mange på hvert hold. Dvs. er der 10 i den ene klasse og 14 i den anden, så får klassen med 10 elever 4 ekstra point. Herududover kommer antallet af “liv”. Så hvis klassen med 10 elever har to liv. Så starter pointstillingen 14 – 16.

Opstillingen er 4 almindelige bordtennisborde og nettet er ca. 70 cm højt.

Cupturneringen starter som en kvartfinale, hvor fx nr. 1 møder nr. 8 osv. Se figur. Finaler og bronzekamp spilles senere på samme tid både for Mixed Double og Megabord.
NB. Der er to reservespiller blandt gruppen i til Megabord, som sættes ind i Mixed Double, såfremt en spiller bliver skadet, så der altid er 4 mix par, der repræsenterer klassen.

Placeringspoint 1-8

Finalevinderklassen fra hver duel-disciplin får 1 placeringspoint. Sølvmedaljevinderen får 2 placeringspoint. Bronzevinderklassen får 3 placeringspoint. Den klasse, der tabte bronzekampen får 4 placeringspoint. Placeringerne fra 5-8 afgøres ved, at nr. 5 bliver den klasse, der i kvartfinalen tabte til den senere vinderklasse. Nr. 6 bliver den klasse, der i kvartfinalen tabte til den klasse, der senere bliver nr. 2. Nr. 7 bliver den klasse som i kvartfinalen tabte til den senere ”bronzevinder” og nr. 8 bliver den klasse, som i kvartfinalen tabte til den klasse, der slutter som nr. 4.  Klassens placeringspoint fra Mixed Double lægges sammen med klassens anden gruppe i Megabord. Det sammenlagte point giver finalepoint.

Præmier
Klassen med det laveste finalepoint vinder.
Skole OL giver medlajer til nr. 1., 2 og 3. Desuden får vinderklassen en stor pokal.
Der er præmier fra BTDK til afdelingsvinderne i MEGA-bord og Mixed double.