Team Rising Stars


Team Rising Stars.

Team Rising Stars
Rising Stars er Parabordtennis Danmarks ungdomstræning. Via målrettet idrætsspecifik rekruttering og faste ugentlige og månedlige træninger med 3-5 trænere, har vi ambitioner om at finde den næste Peter Rosenmeier. Parabordtennis i Danmark står rigtig stærkt på den internationale scene, og det vil vi gerne fortsætte med.
Satsningen startede i Idrættens Hus i Brøndby tilbage i efteråret 2017, og er sidenhen blevet udvidet til en holdsatsning i november 2018. Holdet vokser hele tiden, og ambitionen for 2021 er at samle en trup på 20 børn og unge, som alle har lyst til at dygtiggøre sig indenfor bordtennis.
Pr. 1/8-2020 startede Rising Stars op i Brønderslev, Viby (Århus), Odense og Hillerød, og der kan derfor dyrkes parabordtennis på ungdomsniveau i hele landet.

Formål
At skabe en gruppe og et miljø omkring unge talentfulde paraspillere, der gør, at mulighederne for udvikling hos den enkelte spiller er de samme som på frisksiden. Struktureret træning og succesfuld inklusion i bordtennisklubberne skal skabe det bordtennismæssige fundament, der skal kunne bære spillerne ind i den nationale turneringsverden, og på sigt repræsentere landsholdet ved internationale mesterskaber.
I samarbejde med forskellige organisationer vil vi udvide satsningen løbende, og ved kontinuerlig rekruttering vil vi bygge en så stor og homogen gruppe som muligt.
Vi er overbeviste om, at hvis unge talentfulde paraspillere får samme muligheder som tilsvarende børn og unge fra friskidrætten, så kan vi opnå samme imponerende resultater i fremtiden, som parabordtennis har været garant for de sidste mange år.

Koncept
Satsningen består af følgende stadier:
1) Alle interesserede deltagere (og deres forældre) inviteres ind til en snak og en prøvetræning. Det vi kigger efter er primært de motoriske færdigheder, for bordtennis er en kompleks idrætsgren, hvor motorikken og koordinationen betyder rigtig meget. Hvis det viser sig, at bordtennis ikke skulle være den rigtige idrætsgren, så hjælper vi med at skabe muligheden for at prøve en anden idræt.
2) Hvis vi ser, at de motoriske færdigheder er tilstrækkelige, så informerer vi om den ugentlige træning, de månedlige lørdagstræninger og weekendtræninger, samt vores krav om, at man efter en prøveperiode, skal indmeldes i den lokale klub og træne mindst en gang om ugen. Alt sammen er noget vi hjælper med. På samme måde står vi for at skaffe det rigtige bat og materiale, så hver enkelt spiller får en så god start på bordtenniskarrieren som mulig.
3) Når trænerteamet føler, at tidspunktet for at deltage ved forskellige holdkampe og turneringer er det rette, så hjælper vi hver enkelt spiller og familie med at komme i gang på en god måde. Oplevelsen med børneidræt på turneringsniveau kan være en stor omvæltning og alt afhængig af barnets funktionsnedsættelse, kan der være behov for at tage enkelte forholdsregler. Processen sker i samarbejde med trænerteamet.

Træningen
Hele gruppen (Brøndby) træner hver onsdag i idrættens hus Brøndby fra kl. 16.30-18.00 samt en lørdag om måneden fra kl. 9.30-16.00. Derudover er der løbende træninger om søndagen for de spillere, der ønsker mere træning.
Træningen består af opvarmning, hvor der primært trænes koordination, let bevægelse, kaste/gribe og teamwork.
Derfra er det bordtennis i form af kinatræning, som er en træning med en træner, som hele tiden skyder bolde over på den anden side. Der er også ”semi-bolde”, kampspil og meget andet.
Til slut er der forskellige holdopgaver, konkurrencer og lege.
Træningsdag kan variere fra afdeling til afdeling.

Teamet

Brøndby:
Teamet bag og omkring Rising Stars vokser i takt med gruppen:
Christoffer Petersen, initiativtager og landstræner: Tidligere professionel bordtennisspiller og mangeårig landsholdsspiller. Tidligere ungdomslandstræner i DBTU.
Nicoline Koefoed, talenttræner Brøndby: Tidligere ungdoms- og seniorlandsholdsspiller for Danmark.
Louise Jakobsen, talenttræner Brøndby: Tidligere ungdomslandsholdsspiller med flere års trænererfaring.
Peter Rosenmeier, initiativtager på projektet. Peter er parabordtennis’ største navn gennem tiderne og et af parasportens største navne, og deltager på enkelte træninger som inspiration.
Rasmus Klein Døssing, ansvarlig og kontaktperson for afdelingen i Odense.
Dan Refstrup Jacobsen, ansvarlig og kontaktperson for afdelingen i Århus.
Martin Lund Nielsen, ansvarlig og kontaktperson for afdelingen i Brønderslev. Jesper Møller, ansvarlig og kontaktperson for afdelingen i Hillerød.

Vi har store ambitioner med denne landsdækkende træningsgruppe, og hvis du kunne tænke dig at prøve, om netop denne gruppe kunne være noget for dig, så tag kontakt til Peter Rosenmeier eller en af de lokale ansvarlige.

Du kan læse mere om projektet her

På vores Facebookgruppe: ”Parabordtennis Danmark”, kan du bl.a. følge med i træningen af Rising Stars gruppen. Kig ind og giv os gerne et ”Like”.

Vi ses i hallen!

Kontaktinformation

Dan Refstrup Jacobsen, ansvarlig for Århus-afdelingen:
Mail:drj@parasport.dk
Tlf: 30538737

Rasmus Klein Døssing, ansvarlig for Odense-afdelingen:
Mail: rkd@parasport.dk
Tlf: 40781833

Jesper Møller, ansvarlig for Hillerød-afdelingen:
Mail: jespermoeller76@yahoo.com
Tlf: 23440006

Martin Lund Nielsen, ansvarlig for Brønderslev-afdelingen:
Mail: mln@parasport.dk
Tlf: 26244614

Peter Rosenmeier, rekruttering og overordnet kontaktperson:
Mail: pro@parasport.dk
Tlf: 24488318

Christoffer Petersen, overordnet ansvarlig:
Mail: cpe@parasport.dk