Basistræner
For træneren, der har ansvar for eget træningshold.
Basistræner
Basistræner
Tilmeld her
Previous slide
Next slide
You are here:

Basistrænerkursus

Undervisere: Mads Westermann

Temaerne på kurset

Kursusbeskrivelse

Basistræneren bliver klar over forventningerne til træneren, både ift. bordtenniskompetencer, men i mindst ligeså høj grad ift. trænerens engagement og evne til at skabe en trykt udviklingsmiljø baseret på gode relationer spillere til spillere og spillere til træner. 

  • Basistrænerene får konkret forståelse af formidling til børn i forskellige aldre med det formål at skabe læring.
  • Træneren får indsigt i de første 4-5 år af en bordtennisspillers “bordtennisliv”, altså hvilke færdigheder kommer forud for andre og hvad er vigtigt at starte ud med, for at få så mange med som muligt, så længe som muligt. 
  • Træneren bliver i stand til at kunne tilrettelægge et træningspas ud fra et alders- og udviklingsrelateret perspektiv. 
  • Træneren forstår hvordan motivation opstår og hvordan man som træner kan være med til at skabe motivation og derved fastholdelse.

Det er BTDKs mål er desuden, at trænere skal lære at se værdien i at være træner og bliver opmærksom på sin egen motivation og glæde ved trænergerningen. 

FAQ

Kurset henvender sig til dem, der skal have ansvaret for et træningshold. Det er en fordel at have været hjælpetræner og have lidt erfaring i rollen, men ikke et krav. Kursisten kan starte fra 15-årsalderen, der kan søges dispensation for aldersgrænsen via mail til pernille@bordtennisdanmark.dk 

Har man aldrig stået som (hjælpe)træner og skal til at snuse til trænergerningen, evt. som hjælpetræner, anbefaler vi at man tager 1-2-trænerkurset først, får lidt erfaring fra hallen og derefter tilmelder sig Basistrænerkurset. Dette er dog ikke et krav.

Indholdet på Basistrænerkurset tager udgangspunkt i BTDK’s Lærebog for Bordtennistrænere, der udleveres fysisk på kurset. Den kan downloades og/eller læses digitalt her. Der stilles ikke krav til, at man har læst forud for kurset. Kan man ikke vente, er følgende særligt relevant:  kapitel 3, kapitel 4 (afsnit H), kapitel 5, kapitel 6 (afsnit A, B, C og D), kapitel 8 og kapitel 9.

For de ekstra nysgerrige kan i øvrigt anbefales: Team Danmarks ATK 2.0 s. 20-28; s. 33-38; s. 233-259.  

Er man helt ekstremt nysgerrig kan man finde mere relevant viden i Team Danmarks ATK 2.0, DIFs hæfte Gode Idrætsmiljøer for Piger, Parasport Danmarks hæfte Træning i Parabordtennis, samt Center for Ludomanis hæfte Spil Til Stregen

De fleste kommuner giver tilskud i større eller mindre grad, til foreninger, der har sendt trænere på kursus. Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvor meget/om der gives i tilskud. Dette kan undersøges nærmere på kommunens hjemmeside, eller ved at kontakte kommunens kultur og fritidskonsulent/idrætskonsulent.