Kasper Sternberg Sjelle og Ruben S. Jensen fra Københavns BTK var sammen med klubbens elitetræner Rasmus Jespersen på et 15 dage langt træningsophold i den tidligere danske landstræner Hu Wei Xins klub i Tian Jin i Kina hen over jul og nytår.
”Det var første gang, at jeg var i Kina”, fortæller Ruben S. Jensen, der længe havde glædet sig til at få muligheden for netop et træningsophold i Kina. Han fejrede ikke blot jul og nytår på en anden ny måde, men også sin 19 års fødselsdag den 4. januar.
”Det var en meget stor oplevelse med meget anderledes træning, end jeg er vant til. Jeg blev presset på alle bolde da dem, jeg trænede med, var rigtigt gode til netop at træne, fordi de var vant til en meget stor træningsmængde”, siger Ruben, der dog mener, at kinesernes niveau faldt en smule, når der blev spillet kampe.
Rolig nu
Ruben fik øjnene op for flere ting, som han har taget med sig hjem til den daglige træning bl.a. at man kun trænede med ganske få bolde. ”Man rammer bordet mere og tænker anderledes, når man har mere tid mellem boldene, siger Ruben, der hjemme altid har fem bolde i lommen.
”Når man ikke har andet at lave, så tænker man konstant på bordtennis”, siger Ruben, der efter Kina-opholdet føler, at han nu er mere rolig og ikke stresser så meget, når han træner. Samtidigt føler han, at han spiller hurtigere nu – så er I advaret.
Inden træningen bliver alle stillet op på række, hvor de modtager informationer fra træneren.
6. gang er lykkens gang
For Kasper Sternbergs vedkommende var det 6. gang, at han var på et træningsophold i Kina. ”Jeg har fået enormt meget ud af opholdet denne gang”, vurderer Sternberg, der selv synes, at han er blevet bedre til at lytte efterhånden, som han er blevet ældre.
Sternberg og Ruben trænede i alt 24 træningspas under opholdet fra 21/12-2013 – 5/1-2014. To pas om dagen fra mandag til og med lørdag. Søndag fri.
Om formiddagen trænede de fra kl. 8.30-11.40 i det, vi betegner som et almindeligt træningspas med mange øvelser indlagt, mens træningen hver eftermiddag fra kl. 15.00-17.45 bestod af Kina-træning – altså med mange bolde, hvor træneren står på den ene side af bordet og sender flere hundrede bolde af sted med korte intervaller.
”Øvelserne var lige fra én i hver side til loop igen og masser af underskruede bolde”, fortæller Sternberg. Om aftenen gennemgik Rasmus Jespersen træningen med Ruben og Kasper, som på den måde vidste, hvad de kunne rette/fokusere på i næste træningspas.
Motivation udefra
”Det var motiverende at komme lidt væk fra dagligdagen i Sverige og Danmark” siger Sternberg, der fandt en masse ny energi i et andet træningsmiljø. Kasper var så heldig, at han i 15 træningspas spillede med den tidligere kinesiske landsholdsspiller med det gode bordtennisnavn Li Ping(is), der spiller i Superligaen i Kina sammen med kinesiske Hao Shuai (nr. 14 på verdensranglisten) og Taiwans Chuang Chic-Yuan (nr. 9 på verdensranglisten). Det blev også til et par træningspas med klubbens chef Ma Wenge, der tidligere var blandt verdens bedste.
”Jeg må have gjort et godt indtryk, for han vil gerne have mig til at spille på hold i Kina i næste sæson”, fortæller Sternberg, der nu ser frem mod de kommende internationale opgaver med en god portion træning sat ind på selvtillidskontoen.
Kasper Sternberg og Rasmus Jespersen efter en træning. Maden var ikke noget at råbe hurra for.
Mange indtryk
Rasmus Jespersen noterede sig, at de kinesiske spillere var mellem 8-20 år, de boede alle i klubben, hvor de trænede ca. 36 timer om ugen og gik i skole i 10 timer om ugen. ”Det er hårde odds, vi er oppe imod”, lyder det fra elitetræneren.
Kineserne løber i række efter højde under opvarmningen.
Rasmus Jespersen har filmet denne træning med en 7-årig kinesisk dreng.