De fælles fokuspunkter

Flere medlemmer

DBTU består af både store og små klubber. Sådan må det være. Lokalsamfundene har forskellig størrelse, spillestederne er forskellige, økonomien er forskellig osv.
Det gennemsnitlige antal medlemmer pr. klub har været meget stabilt i DBTU – både i opgangstider og nedgangstider. Det betyder, at det er antallet af klubber, der er helt afgørende for, hvor mange medlemmer vi er.
Vi skal derfor i samarbejde med lokalunionerne arbejde på at få flere medlemmer og klubber. Det skal ske i sammenhæng med det nye projekt, der har fokus på flere trænere, og som vi i projektbeskrivelsen har sikret skal ske i tæt dialog med hver enkelt lokalunion.

• Det vil give flere mulighed for at spille bordtennis, hvis der ikke er så langt til den nærmeste klub.
• Det vil give bedre mulighed for klubsamarbejde, fællestræning m.m., hvis der er flere klubber i området.
• Det vil give en bedre holdturnering.
• Det vil give et bedre talentarbejde.

Udviklingsprojektet som en enig bestyrelsen vedtog at arbejde med er ligeledes en hjælp til at få uddannet flere trænere. Alfa og omega er netop, at den gode træner kan rekruttere og fastholde og udvikle ude i de enkelte klubber. Det skal DBTU fremover støtte op under.

Elitearbejdet – herunder Team Danmark

Når vi får flere spillere, får vi også en bredere elite. Vi skal fremover have en langt større involvering af trænere og ledere i klubberne og i lokalunionerne.
Vi skal i gang med at få lavet en langsigtet strategi for vores talentudvikling i samarbejde – også med Team Danmark.
Danmark har med Maze vist, at vi godt kan være med i den internationale top. Det skal vi fortsat støtte op omkring.
De store internationale turneringer i Danmark har ikke givet flere bordtennisspillere eller elitespillere for den sags skyld.
Vi vil ikke lukke ned for det internationale samarbejde, men vi skal have styr på det nationale, bredden, eliten, rekruttering, fastholdelse og udvikling, før vi igen prioriterer internationale arrangementer i Danmark.

DBTU skal gøres mere demokratisk

Der skal være øget medlemsdemokrati i DBTU. Årsmødet skal ændres til et reelt politisk forum, hvor klubberne har mulighed for at få indflydelse på processer og resurserne.
Desuden ønsker vi, at permanente arbejdsgrupper skal ændres til egentlige udvalg med den ændring af ansvar og kompetence, som ligger deri.
Det vil sige, at udvalgene skal have et selvstændigt ansvarsområde, hvor de kan træffe de nødvendige beslutninger. Vi er overbeviste om, det med større beføjelser og mere selvstændighed til udvalgene vil blive lettere at tiltrække ledere til at arbejde for DBTU.
Vi ønsker derfor at genoprette et eliteudvalg, et dommer-udvalg, et uddannelsesudvalg, et stævne/rating-udvalg, et talentudvalg m.m.

Arbejdet i bestyrelsen

Vi ønsker en bestyrelse i DBTU som er bredt sammensat med folk fra alle 4 lokalunioner. Der skal være plads til forskellige synspunkter i bestyrelsen. Vi ser debat, som en positiv ting, der kvalificerer beslutningerne, så vi opnår de bedste løsninger for dansk bordtennis.
Arbejdet skal fordeles ligeligt blandt bestyrelsens medlemmer, så vi ikke igen får et formandskab, der selv tager alle vigtige møder og en bestyrelse, der blot fungerer som et vedhæng, der skal legitimere de beslutninger, der allerede er truffet andre steder.
Vi stiller os som erfarne og ambitiøse folk til rådighed for et nyt demokratisk Bordtennis Danmark. Vi har alle 4 lagt vores CV´er offentligt ud, hvori der står hvem vi er, hvilken erfaring vi har, og hvad vi hver især brænder for.
Det, som vi skal tage stilling til på det ekstra-ordinære årsmøde er derfor, om vi vil noget nyt og fremadrettet med DBTU eller om vi vil fortsætte med den nuværende ledelse og dermed business-as-usual.

Forfatter: Bjarne Andersen, Asger Rasmussen, Morten Krydsfeldt og Betina Koefoed
Kontaktperson tlf.: 20 47 28 07
Kontaktperson e-mail: betina.koefoed@me.com