Fælles-lejre i Odder

Undertegnet og Nick Ilsø stod for træningen, mens Kasper Furbo, Allan Bentsen, Simon Fischer m.m. var inde over som sparring, kinatræning, def. osv.

Jeg ligger stor vægt på, at når spillerne er samlet på lejr, så er fokus på bordtennisspillet. Ud over morgenløb, koordination og stabilitet i forbindelse med opvarmningen og enkelte styrkeøvelser i forbindelse med træningen, blev der ikke kørt fysisk træning. Det er i dagligdagen i klubberne og på centret i Brøndby, at spillerne skal køre fysisk træning. Jeg arbejder hen i mod at samtlige spillere i og omkring ungdomstrupperne får et, i første omgang skadesforebyggende program, som senere hen kan/skal blive mere styrkebetonet.

Bordtennismæssigt var dagene ganske ens. Formiddagene startede med 30-35 minutters opvarmning med løb, koordination (bl.a. stigen), balance og lidt styrke. Herefter var det hvad vi kunne kalde tekniktræning. ”Kinaflip”, returspil, serv m.m. var hvad der blev lagt vægt på. Eftermiddagen bød på veksling, boldsikkerhed og højt tempo, og to af aftenerne blev der gennemgået serv/retur samt et langt strækkeprogram.

Generelt om spillet er det tydeligt, at serv/retur er for dårligt. Serverne er alt for ofte for høje og for korte, og spillerne har for lidt fantasi. Returspillet var niveauet bedre, men spillerne skal turde øve det når der spilles øvelser. Alt for ofte bliver returen bare lagt ud fordi ”øvelsen skal jo køre”. Men det bliver hverken returspillet – eller åbningsspillet hos modstanderen – bedre af. Det er vigtigt at lægge fokus på at udvikle sig løbende, og hvis man ikke ”tør” træne serv/retur i øvelserne, så er det svært at se at det skal blive bedre.

Alle spillere i truppen gjorde en godkendt indsats. Der var god disciplin og god opførsel hele vejen igennem. Alle spillere får, via deres klubtræner, en evaluering tilsendt inden længe. Jeg vil i den forbindelse dog gerne opfordre de klubtrænere, som havde spillere med på lejren, og dem som får spillere med på lejre/turneringer i fremtiden, at de selv kontakter mig hvis der er spørgsmål omkring udvikling, træning, teknik m.m. Vi har en fælles interesse i at spillerne udvikler sig, og det gør vi nemmest i fællesskab.

I løbet af lejren blev der spillet træningskampe med følgende resultater:
1. runde: Patricia – Casper 0-3, Thor – Christian 3-0, Lukas – Sune 3-0, Peter S – Rasmus 1-3, Peter T – Martin 3-0, Malene – Anton 1-3.
2. runde: Peter S – Peter T 1-3, Rasmus – Anton 3-0, Christian – Lukas 3-2, Casper – Sune 3-0, Martin – Thor 1-3.
3. runde: Sofie – Nicoline 1-3, Malene – Patricia 3-0, Sune – Martin 3-2, Anton – Lukas 1-3, Casper – Christian 0-3.

/Stuff
 

Med fokus og kvalitet

Hermed en lille jysk rapport fra træningen i uge 7.

43 jyske spillere, 4 dage, 10 træningspas, 3 træningslejre + 7 jyske trænere. Sådan var nogle af ingredienserne til træningen i uge 7. Det hele puttes ind i Ørting hallen ved Odder og tilsættes god mad, vilje, gejst og stort engagement fra alle sider. Resultatet er givet på forhånd. Det var godt.

JBTU og DBTU var sammen med Henrik Lunder ansvarlig for de 4 dages træning. I alt deltog ca. 75 spillere, 12 trænere + en håndfuld forældre. Målet var udvikling af vores bedste spillere. Hver spiller har fået godt 20 timers træning. Det burde give en god udvikling. Gjorde det så det?

De mange træningspas og indholdet her i, er ikke det vigtigste, set fra min synsvinkel.
Alle skal være hurtigere, have god balance, kunne vurdere skru, udvikle server og kunne returner både kort og med skru. Opskriften er primært eget spil med offensive kvaliteter, så man selv vinder sine point.

Det vigtigste er holdninger, indstilling og en god elite-KULTUR. Den gode kultur skal læres. Indholdet i KULTUR-begrebet er bl.a. træningen og hvordan den gribes an. Det er også mad og drikke, herunder vaner omkring slik og sodavand. Det er også hvile, søvn og afslapning. Sidst men også vigtigt er det, hvordan vi omgås, hvordan vi taler sammen, og hvilken respekt vi har for hinanden mv.
Har vi den gode KULTUR, så gør vi mange ting rigtigt, så får vi også den udvikling, som vi ønsker.

Evalueringen af Uge 7-lejren er derfor at se på deltagernes og lejrens KULTUR. Her oplever jeg heldigvis, at vi er kommet langt. Forbedringer er selvfølgelig altid mulige. F.eks. havde vi en sukker, slik og sodavands-politik, som var en succes.
Simpelt: Ingen sukker, slik eller sodavand før efter dagens sidste træning. Hver aften kunne hver deltager købe én sodavand og for 5 kr. slik. Det gav afslappede og rolige mennesker. Alle respekterede reglerne og selv de unge spillere roste vores ordning.
Vi havde hviletid mellem dagens træningspas. Efter middagsmaden og ca. 45 min. frem skulle alle være på sin madras og slappe af. Det vigtige er, at opbygge overskud til dagens næste træning. De fleste spillere er efterhånden gode til denne middagshvil. Det giver overskud, og er en god kultur. Der blev serveret frugt til alle under de korte pauser i hvert træningspas. Der var også mulighed for saft, boller og brød til eftermiddagsservering og til aftenskaffe. Sengetiderne er også vigtige. En træt spiller lærer for lidt. Det samme gælder selvfølgelig for trænerne.

Sidste punkt, med den gode omgangstone. Det gik også godt. Antallet af konflikter var meget få. Det med at bruge sin sunde fornuft, det giver umiddelbart gode resultater.

Alt i alt oplever jeg, at trænere, spillere og ledere er godt på vej. Den gode KULTUR efterleves. Igen – alt kan forbedres, men vi er godt på vej. Derfor var det en super god uge 7. Vi er godt på vej, men vi har også et stort mål og en lang vej.

Talent – og udviklingskonsulent i JBTU
Lars-Henrik Sloth

JBTU lejr uge 7-2014 (1)

Forfatter: Christoffer Petersen og Lars-Henrik Sloth
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 10
Kontaktperson e-mail: christoffer.petersen@dbtu.dk