Nu da der har været en række tilbageblik og nostalgi i anledning af DBTU’s 75 års jubilæum, kan det måske være passende at tænke på nu’et og forberede sig på fremtiden.
For herrelandsholdet er der mange interessante opgaver i den nærmeste fremtid.
Men først et kort tilbageblik fra årets første World Tour Hungarian Open.
Vores resultater med en semifinale, en kvartfinale og en 1/8-finale lover godt. Måden vi introducerede os på før, under og efter kampene lover endnu bedre.
Spillernes tilgang viser professionalisme, tro på fremtiden, selvtillid og glæde. Derfor er det ikke så mærkeligt, når vi på papiret opnår overraskende sejre og når vi kan klare det mentale pres i svære kampsituationer.
Lind/Majoros vandt over de tidligere verdensmestre i herredouble, Groth kommer tilbage efter at have været bagud i svær kamp og Lind vinder for første gang over en spiller i verdens top 100.
Ting, der ikke er tilfældige, men et resultat af målbevidst, lidenskabeligt og intelligent arbejde fra spillerne og folkene omkring dem.
Her må jeg nævne Mikkel Hindersson ved navn, som loyalt og positivt stiller op som et utrolig vigtigt tandhjul i maskineriet, det være som fysioterapeut, træningspartner, indspilsmakker, coach eller bare som ven.
Mikkel Hindersson behandler her Jonathan Groth ved Europa Top 16 i 2017.
Jeg er overbevist om, at denne generation af danske spillere vil levere noget meget specielt, og så vil supportstaben have en vigtig rolle.
Nu vil vi arbejde hårdt for at blive endnu bedre, hvilket er det overordnede mål. For bliver du bedre, så vinder du som regel også flere kampe, og der er helt sikkert mere sjovt at vinde end at tabe..
Vi har i nærmeste fremtid mange fede opgaver f.eks. Europa Top 16, EM-kvalifikation på udebane mod Sverige (Halmstad er tæt på Danmark, så vi håber på mange danske tilskuere). U21 EM, hold-VM i Halmstad og så senere på året det individuelle EM i Alicante.
Udover disse højdepunkter har vi alle World Tour-afdelinger og yderligere EM-kvalifikationskampe og selvfølgelig alle ligakampe i forskellige ligaer.
Det eneste problem med det stramme program er, at få trænet maksimalt. Her er det meget vigtigt at kunne periodisere træningen, så man ikke møder væggen. At spillerne ved, hvornår de skal hvile, træne hårdere, træne mindre, træne styrke, udholdenhed osv. Alt dette skal ind i sæsonplanlægningen for at kunne være i topform, men også for at undgå skader, vigtigst af alt: En skadet spiller kan ikke træne maksimalt, hvilket givetvis hæmmer udviklingen.
Puslespillet skal lægges, og her er det vigtigt, at spillerne får lært, hvad der i længden passer dem bedst.
Den daglige træning er vigtigst. Alle har den samme tid til rådighed og det er dem, der udnytter sin tid bedst og mest effektivt, der tager de ekstra skridt.
Med hvert nyt niveau følger nye udfordringer, så det gælder for såvel spillere som trænere at tage styringen i stedet for bare at reagere på nye situationer. At blive på samme niveau er kedeligt i vores verden.
Hvis vi kunne få lidt mere økonomi til holdet, så skulle vi hurtigt kunne tage et skridt videre til næste niveau. Så kunne vi tage på de nødvendige træningsture til Asien, og vi kunne få mere ekspertviden og sparring omkring spillerne. Derudover er World Ranking System ændret i 2018, hvilket betyder, at du skal spille mindst otte internationale stævner, inden du får en passende placering. At konkurrere internationalt koster og otte stævner har hverken DBTU eller de enkelte spillere råd til.
Bordtennis på dette niveau koster mange penge, det er den virkelighed, vi lever i.
Skal vi deltage (og levere resultater) med et hold ved OL i Tokyo, så kræver det helt andre ressourcer end, hvad vi har i dag. Jeg mener, at vi er rigtig gode til at få mest muligt ud af de midler, vi har til rådighed, men i dag er vi på et niveau, hvor det ikke længere er nok til at lave mirakler. Her har vi en udfordring.
Vi har et ungt hold med udviklingspotentiale, men en sund konkurrence på nationalt plan er vigtig.
Jeg ønsker alle ungdomsspillere i Danmark velkommen til at deltage i/konkurrere om pladserne på herrelandsholdet. Døren er altid åben for dem, der er gode nok, og som er klar til at udføre arbejdet.
Kør hårdt så ses vi!