Internationalt Transitionscenter
I efteråret 2024 opretter Bordtennis Danmark et Internationalt Transitionscenter (ITC) for U19-spillere. Målsætningen med ITC er, i linje med Talent & Elitestrategien, at hjælpe ambitiøse og lovende unge spillere at komme ind i træningsmiljøer på topniveau ude i Europa.
Ansøgning til ITC
Ansøgning til ITC skal ske ud fra følgende skabelon (link til download, virker bedst på computer), som skal udfyldes af spilleren, samt godkendes af spiller, forælder samt klubleder/klubmentor.
Hvorfor ITC?
Du kan læse mere om begrundelsen bag ITC, tilbuddet til spillere samt hvordan hverdagen for spillerne er tænkt at hænge sammen i Bordtennis Danmarks ITC – præsentation webinar, som også blev præsenteret offentligt d. 24. april 2025.
Hvem er ansvarlig for ITC?
Ansvarlig for ITC er Lucas Krenzer (lucas@bordtennisdanmark.dk) samt Magnus Mallander (magnus.mallander@bordtennisdanmark.dk).
FAQ vedrørende ITC
Nedenfor finder I en FAQ vedrørende ITC.
Hvad er ITC?
- Et træningscenter, hvor træningen er lavet ud fra en simpel målsætning: at forberede og uddanne unge spillere sådan at de er klare til at flytte til et elitemiljø i udlandet. Vi tror på at vi derved højner sandsynligheden at få flere danske spillere op på højeste internationale seniorniveau. ITC skal forstås som et elitetræningsmiljø og ikke en klub. Dette indebærer blandt andet, at deltagere i ITC stadig repræsenterer deres klubber i ligaspil og ved stævner og dermed også har en fod i det klubmiljø, som de er en del af, når de søger ind til ITC.
Hvem er det til for? Hvordan bliver man en del af det?
- Bordtennis Danmark’s ITC retter sig til U19-spillere af begge køn (dvs. spillere i alderen 16-19), der har en tydelig ambition om at blive professionelle, kan formulere en tydelig karriereplan og vurderes til at have kompetencerne og potentialet til at nå et niveau, hvor de kan leve af sporten.
For at blive en del af ITC skal man indsende en ansøgning ud fra følgende skabelon. Heri skal man blandt andet uddybe, hvorfor man vil være en del af miljøet, beskrive sin karriereplan for de næste tre år, samt begrunde hvorfor man vil være et positivt tilskud til træningsgruppen. Herudover skal spillere på ITC enten være i gang med – alternativt være ved at påbegynde – en uddannelse efter folkeskole (efterskole/gymnasie). Der findes flere gymnasier med Team Danmark-ordninger eller tilsvarende i nærområdet omkring Brøndby, samt efterskoler med idrætsprofil, som spillerne kan søge ind til.
Det er dog ikke kun spilleren, der skal udfylde ansøgningen. Den skal også godkendes af spillerens klub, og i forbindelse med dette skal en leder fra klubben udpeges som mentor og kontaktperson for spilleren. Dette for at sikre en rød tråd mellem det der sker i klubregi og det der sker i ITC-regi, samt for at sikre at spilleren er omgivet af flere nøglepersoner, der varetager hans/hendes interesser.
Hvilke er en del af ITC i dag? Hvor mange kan der være?
- I sæsonen 2024-2025 har der været fire atleter optaget på ITC:
Oliver Skouboe Berntsen, CPH-Hvidovre
Emma Vendelbo Clement, CPH-Hvidovre
Adam Leth Nottelman, Hillerød GI Bordtennis
Lasse Fly-Kristensen, Amager BTKITC kommer på sigt til at rumme maksimalt 8 atleter samtidig. Når en atlet tager skridtet videre fra ITC til et miljø i udlandet ”frigøres” en plads på ITC, men som tidligere ITC-atlet har man altid en stående invitation for at træne med når man befinder sig i Danmark.
Hvornår åbner ansøgning til ITC i sæsonen 2025-2026?
- Ansøgningen åbner op d. 17. april, og er åben frem til d. 8. maj. Samtlige ansøgninger skal være i form af udfyldt ansøgningsskabelon som sendes på mail til lucas@bordtennisdanmark.dk samt magnus.mallander@bordtennisdanmark.dk.
Er dette kun til for spillere på landsholdet? Hvad hvis man ikke bor i nærheden af Brøndby?
- Man behøver ikke at være en del af nogen landsholdstrup for at komme i betragtning til ITC. Ansøgningen til ITC er åben for spillere fra hele landet. Hvis en spiller skal skifte bopæl for at kunne deltage i træningen, kan Bordtennis Danmark dog ikke tage styring på processen med at finde lejlighed/værelse. Derimod kan trænerne og sekretariatet i Bordtennis Danmark hjælpe med kontakter og netværk for at finde mulighed for indkvartering hos en familie, hvilket er den boligløsning som unge spillere også anbefales at prioritere, hvis de skal flytte hjemmefra.
Hvordan ser træningstilbuddet ud
- Det Internationale Transitionscenter kommer til at tilbyde mellem 6 og 8 træningspas om ugen, alt afhængig af hvordan spillerens træninger i klub ligger. Samtlige pas er om eftermiddagen og aftenen i hverdagene, under ledelse af Bordtennis Danmarks tilknyttede trænere (herunder landstrænere). Samtlige pas foregår i Idrættens Hus i Brøndby, hvor det danske herrelandshold i forvejen har sin primære træningsbase. Nogle af træningerne foregår samtidig med herrelandsholdet, nogle samtidig med Bordtennis Danmarks supplerende talenttræninger, mens andre kun sker med deltagerne i ITC. På den måde sikrer vi en rød tråd i hele elitearbejdet, hvor de unge kan lære fra de ældre, samtidig med at ITC-spillerne kan følge deres egen træningsplan og sparre med andre unge talenter som ikke er en del af ITC.
Træningsoplægget og fokuspunkterne i den daglige træning favner over de fem færdigheder som der er fokus på i Bordtennis Danmarks elitearbejde: mentale, fysiske, tekniske, taktiske samt sociale. Vejledning og inddragelse af ekspertise indenfor relevante områder – mental og fysisk træning, ernæring og kost – kan også forekomme ud fra individuelt behov. Derudover kommer der at arbejdes på udveksling med elitemiljøer i udlandet, herunder også studieture til disse miljøer.
Hvor meget skal man træne, og hvor meget af tiden skal bruges i ITC-regi?
- Som deltager i ITC skal man træne minimum 4 pas om ugen i ITC, med mulighed for mellem 6 og 8 pas. Der er ikke et krav om at man kun træner i ITC hvis man bliver optaget – at fortsætte med at træne i sit klubmiljø er både tilladt og noget som anbefales, såfremt det er praktisk muligt og gavner spilleren.
Hvor længe kan man være optaget på ITC?
- Optagelsesperioden løber over maksimalt tre år, hvis spilleren ved optagelsesdatoen er 16 år gammel. I forbindelse med at spilleren afslutter sit gymnasiestudie
Hvem er træner på ITC?
- Hverdagen i ITC foregår under ledelse af Bordtennis Danmarks landstrænerteam, bestående af Lucas Krenzer, Magnus Mallander og Linus Mernsten (i et mindre omfang). Lucas Krenzer har det primære ansvar for ITC, men får meget hjælp af både Magnus og Linus, som alle har deres daglige gang i Idrættens Hus. Dette for at sikre at spillerne har adgang til trænere med forskellige profiler og styrker.