Ansøgning til supplerende talenttræning i Idrættens Hus genåbner

I efteråret 2022 startede Bordtennis Danmark en supplerende talenttræning op i Idrættens Hus hver mandag og onsdag. Alt i alt har over 40 spillere fået mulighed for at øge sin ugentlige træningsmængde og træne sammen med andre ambitiøse unge spillere på tværs af klubber, alder og køn under ledelse af Bordtennis Danmarks tilknyttede elitetrænere. Træningen har siden starten rettet sig til unge spillere, der vil nå længere og har eliteambitioner. Bordtennis Danmark har hvert år evalueret tiltaget, hvor atleternes tilfredshed med træningen ligger på 8.6 ud af 10. Det er vi stolte af.

Grundet talenttræningens succes, har vi en stigende interesse for tilbuddet fra nye spillere. Derfor ønsker Bordtennis Danmark at genstarte ansøgningsprocessen for samtlige spillere, inklusive dem der har været en del af træningsgruppen indtil nu. Dette for at give alle spillere en fair chance, samt at holdet fortsat består af de mest ambitiøse spillere.

Det betyder, at alle, der ønsker at deltage i træningen, skal ansøge på ny. Man har først en plads når/hvis ansøgningen bliver godkendt. Eneste undtagelsen fra dette, er deltagerne ved det Internationale Transitionscenter ITC, som har en garanteret plads til begge træninger.

Ansøgningen til den supplerende talenttræning åbner d. 1. juni og er åben frem til d. 23. juni. Alle ansøgere får besked senest d. 1. juli. For at ansøge skal man bruge følgende skabelon, som sendes til Magnus Mallander på mail: magnus.mallander@bordtennisdanmark.dk.

Nedenfor finder i spørgsmål og svar om den supplerende talenttræning:

Hvad er den supplerende talenttræning for noget?
Det er en ekstra mulighed for at få kvalificeret træning 1-2 gange om ugen for unge spillere, som harbehov af flere træningspas, flere spillestile at træne imod eller bedre sparring for at kunne nå sine mål og drømme.

Hvornår finder træningen sted?
Mandage kl. 17 – 20 og onsdage kl. 18.30 – 21.00.

Hvem er træner?
Siden starten har Magnus Mallander, damelandstræner i Bordtennis Danmark, været ansvarlig for træningen sammen med U19 herrelandstræner Mads Jørgensen.

Hvordan er træningen struktureret?
Træningen er opbygget omkring forskellige temaer, som trænerne og spillerne går i dybden med i perioder på mellem 3 og 6 uger. Eksempler på tidligere temaer er serv og skru, spilsystemer, fysisk træning ved og udenfor bordet, retninger, pres og nervøsitet mv.

Hvilket niveau kræves for at være med, og hvad skal man som spiller forberede sig på?
En grundforventning til spilleren er at spilleren selv ved, hvad spilleren skal fokusere på i si ntræning. Mange af øvelserne er individuelle, og der er stor frihed i hvordan man vil træne sine fokuspunkter. Det kræver både modenhed og selvbevidsthed, og at man har et spilmæssigt niveau, som svarer nogenlunde til at være A-spiller i sin pågældende række.

Hvad skal man gøre for at være en del af træningen i Idrættens Hus?
Samtlige der ønsker deltage i træningen i Idrættens Hus skal sende en ansøgning ind hvor man begrunder sit ønske om at deltage og uddyber målsætninger og ambitioner man har med sin bordtennis. Ansøgninger bliver godkendt ud fra en helhedsvurdering af ansøgningen og hvor meget gavn spilleren vil have af at deltage. Der er begrænset antal pladser til træningen – på nuværende tidspunkt 22 pladser om mandagen og 18 pladser om onsdagen.

Hvordan foregår ansøgning og hvornår åbner den?
Ansøgningen er åben en gang årligt, og sker på sæsonsbasis (september-juni). Til sæsonen 2024-2025 vil ansøgningen åbne op primo juni og være åben frem til d. 23. juni. Besked om hvorvidt ansøgningen godkendes kommer senest d. 1. juli.

Skabelon til ansøgning kan downloades her. Den skal udfyldes af spilleren (ikke af træner/forælder) og sendes på mail til magnus.mallander@bordtennisdanmark.dk

Hvad koster det at være en del af talenttræningen i Brøndby

  • 1 dage om ugen (mandag eller onsdag) : 2000 kr. årligt – opkræves halvårligt
  • 2 dage om ugen (mandag og onsdag): 3000 kr. årligt – opkræves halvårligt

Spørgsmål om den supplerende talenttræning kan rettes til Magnus Mallander på mail: magnus.mallander@bordtennisdanmark.dk.