DBTU’s siddende formand – Aksel Beckmann og den siddende næstformand Steen Hummeluhr har nogle store bekymringer vedrørende fremtiden i Dansk bordtennis og stiller derfor i fællesskab følgende spørgsmål, som vi håber alle klubber og lokalunioner vil forholde sig til.
Vil du:
• Sikre at al den viden og de netværk, der er opbygget over 15 år til DIF, Sport Event Danmark, ITTF og ETTU forsætter / bevares, således at DBTU kan nyde økonomisk godt af disse relationer.
• Sikre at DBTU forsat kan komme i betragtning til internationale arrangementer på dansk grund som Veteran-EM i år 2000, EM (2005 og 2012) Europa TOP-12 i 2006 samt 6 Pro tours i 2000-2004 samt 2009. EM i 2012 har alene givet DBTU et overskud i omegnen af 300.000 kr.!
• Sikre at der bliver mulighed for at præsentere de bedste danske og udenlandske spillere på dansk grund til inspiration for alle danske bordtennis elskere.
Internationale arrangementer på dansk grund er også medvirkende til, at skabe den nødvendige synlighed om vores sport således, at der kommer nye interesserede ind i landets bordtennisklubber.
• Sikre at DBTU kan forsætte med de DIF støttede udviklingsprojekter på træner og uddannelsessiden. Vi har i vores plan som et af de allervigtigste punkter det nye udviklingsprojekt med ekstra støtte fra DIF på 1,6 mill. kroner over 4 år. Projektet skal sikre uddannelse og økonomisk støtte til lokalunions trænere, der igen skal udvikle trænere der kan forbedre træningen ude i et stort antal klubber over hele landet. Dette projekt er første skridt på vejen til at få noget som mange klubber efterspørger, nemlig øget fastholdelse af nye medlemmer samt lokalt forankret talentudvikling i klubber og lokalunioner. Dette projekt er af DIF sat på hold grundet for stor politisk uro i Dansk BordTennis Union.
Hvor lang tid DBTU bliver sat på hold kan man kun gætte på.
• Sikre at vi fortsat har en ledet administration der MULIGGØR, at DIF kan give tilskud til udviklingskonsulenter og andre projekter i DBTU. Der er i dag kun 2 administrative ansatte i DBTU’s administration med stor viden, Dorte og Gitte – yderligere er Dorte lykkedes med at få Carsten Egeholt ansat som webmaster foreløbig for 3 måneder. De øvrige dygtige medarbejdere er kun ansat, fordi vi får Team Danmark støtte eller DIF støtte.
Smid ikke god viden på gaden som nogle ønsker.
• Sikre en forsat god økonomi i DBTU med en fornuftig egenkapital der sikrer muligheder for vækst og investeringer i udvikling. Vi har re-etableret DBTU’s egenkapital over de sidste 4 år til at være på niveau – ja faktisk over niveau – med vores målsætning.
• Sikre at det program bestyrelsen står for er fremlagt på skrift . Indtil nu er de 4’s bud KUN vi skal forandre, men ikke hvad programmet er! Der er kommet angreb på formand og næstformand om at ødelægge samarbejdet med Team Danmark, et angreb som Team Danmarks direktør Michael Andersen på det kraftigste afviste i pressen.
• Sikre at vi har en politisk ledelse, der primært koncentrerer sig om vision, strategi og mål og sætter gode rammer for arbejdet, en ledelse der viser de ansatte tillid, og går ind for at udvikle de ansatte frem for at afvikle, en ledelse der ikke angriber de professionelle ansatte.
Vi foreslår, at der vælges en ny midlertidig formand frem til ordinære årsmøde,
ØBTU’s formand Annie Ramberg er villig til at stille sig til rådighed frem til det næste ordinære årsmøde, som leder af en overgangsbestyrelse, hvor den siddende formand og næstformand indgår som medlemmer. Dette sikrer, at så megen viden og info som muligt overdrages til nye kræfter. På denne måde kan viden fra den siddende formand og næstformand samt de relationer disse har både i Idrættens verden i Danmark og internationalt i forhold til det europæiske forbund (ETTU) og verdensforbundet (ITTF) bevares.
Dette giver mulighed for at sikre en stærk fremtid og bygge videre på et stærkt fundament, og ikke rive alt ned og starte forfra. Det koster Dansk Bordtennis alt for meget og er alt for risikobetonet.
Derfor er det vigtigt for Dansk bordtennis’ fremtid at rigtig mange klubber møder op til årsmødet og diskuterer alt dette og og derefter afgiver deres stemme på de, der vil det bedste for dansk bordtennis.
Vi ved godt, at de 4 har valgt at lægge mødet på Fyn i den samme weekend, hvor mange ØBTU klubber er optaget af deres lokalunionsmesterskaber og i 1. weekend i vinterferien. Vi håber at så mange klubber fra hele landet – også ØBTU, selv om det er svært, vil komme til Odense på lørdag.
Det som det har taget mere end 15 år at bygge op, kan brydes ned på mindre end 1 minut, det minut det tager at beslutte, at jeres klub ikke møder op og forsøger at finde en fornuftig løsning eller det minut det tager at vælge en forkert linie, hvis I møder op.
Fremtiden for Dansk Bordtennis bestemmes af klubber og lokalunioner – på lørdag er det tid til at tage stilling til, hvad der er vigtigt for Dansk Bordtennis.