I december vil der hver dag blive lagt en kalenderlåge på hjemmesiden. Læs mere om “reglerne” i DBTU’s julekalender her
Jonathan Groth (nr. 2 fra venstre) er ved at komme i julehumør sammen med sine holdkammerater i tyske Fulda Maberzell. Holdet spiller den sidste kamp inden jul i den tyske 1. Bundesliga på lørdag den 19. december på udebane mod Schwalbe Bergneustadt. Fulda Maberzell er placeret som nr. 2 i rækken efter 10 af de 18 kampe i grundspillet. Personligt har Jonathan Groth imponeret med 9 sejre i 10 kampe (kun tabt til Timo Boll). Læs artiklen på DBTU’s hjemmeside her
Interview med Jonathan Groth
Hvad er forklaring på, at du er blevet bedre, og nu er fremme på din hidtil bedste placering som nr. 75 på verdensranglisten?
– Forklaringen er, at jeg har trænet godt det sidste års tid, og så tager det lidt tid, før man kan mærke forskellen i kamp. Desuden er jeg blevet mentalt stærkere, når jeg spiller kamp siden i sommers og svinger ikke nær så meget fra kamp til kamp, men kan vinde kampe selv når jeg spiller mindre godt.
Hvor meget træner du i en normal træningsuge?
– 8-10 gange afhængigt af om der er kamp i weekenden.
Hvor træner du?
– I Saarbrücken. 1-2 dage inden kamp i Fulda.
Hvem er med i træningsgruppen?
– Tiago Apolonia (nr. 26 på verdensranglisten, red), Bojan Tokic (69), Adrien Mattenet (43). Kou Lei (52), Wang Eugene (61), Tamas Lakatos (225), Leonardo Mutti (214) og et par stykker til.
Hvor meget fysisk træner du ugentligt?
– En smule hver dag efter et fast program.
Hvor meget psykisk træner du?
– Ca. en gang om måneden med en træner.
Hvad har du sat dig for mål med bordtennis?
– Først fremmest håber jeg på en lang karriere. Jeg vil gerne spille så lang tid som muligt på højt niveau. Jeg går efter at blive en af de bedste i Europa, og tror på at det kan lade sig gøre. Desuden vil jeg nyde de udfordringer, der måtte komme og se det sjove i at udfordre mig selv for at se, hvor god jeg kan blive. Jeg må indrømme, at jeg til tider – lige som alle andre – kan blive utrolig træt af bordtennis.
Hvad er dine stærke sider som bordtennisspiller?
– Jeg synes, at mit forhåndsspil er rigtig godt. Desuden kan jeg både spille med skru og power. Taktik er også en af mine stærke sider. Det afgør ofte kampe mod jævnbyrdige spillere.
Hvis du skulle give tre råd til en ung dansk spiller, hvad ville du så sige?
– Du skal være bevidst om, hvad du gerne vil træne og udvikle, og så skal du træne hårdt.
Find dine styrkesider og hav en klar idé om, hvad din spillestil er, så er det meget lettere at vinde kampe.
Kampe kan vindes på mange måder. Man behøver ikke spille perfekt altid for at vinde. Det er nok at få bolden på bordet en gange mere end modstanderen.
Nyd at spille bordtennis. Det skal være sjovt at træne og spille kamp, selv om det er hårdt. Især at nyde at spille kamp er vigtigt. Det er ofte, når man synes det er sjovt, at man spiller bedst.
Har du ritualer inden en kamp?
– Nogle gange har jeg specielle ritualer, som kommer og går fra turnering til turnering. Ellers så varmer jeg op og prøver at forberede mig mentalt på at levere en god indsats.
Hvilken kamp er den bedste, du har spillet?
– Det er kampen mod Steffen Mengel ved EM i Rusland. Det er ikke den bedste spiller som jeg har vundet over men den kamp, hvor jeg har spillet på højeste niveau.
Har du nogen forbilleder?
– Tennisspilleren Roger Federer er helt klart et forbillede – måske den største sportsstjerne nogensinde. Desuden som dansker kan man jo ikke andet end at være stærkt imponeret af, hvad Michael Maze har opnået som bordtennisspiller.
Hvad synes du om at spille med den nye plastikbold?
– Den er anderledes end den gamle bold, men ikke nødvendigvis dårligere. Desværre er kvaliteten på plastikbolden stadig svingende (lige som med celluloidbolden). Men hvis det er god kvalitet, kan jeg godt lide den.
Hvordan håndterer du et nederlag?
– Tidligere tog jeg alt for hårdt på det og var helt nede, når jeg havde tabt en ærgerlig kamp. Nu prøver jeg at se lidt mere langsigtet på tingende og er klar over, at der selvfølgelig kommer ærgerlige nederlag i løbet af en sæson. Det kan ikke undgås.
Er der noget du ville have gjort anderledes, hvis du kunne gøre det om?
– Jeg er på en måde ærgerlig over, at jeg ikke kom til Tyskland et år tidligere. Jeg tror, at jeg kunne have udviklet mig mere ved at have trænet i Tyskland endnu et år. På den anden side kan man aldrig vide, hvordan tingene havde formet sig, hvis jeg var kommet tidligere til Tyskland. Desuden var det heller ikke rigtig en mulighed.
Hvilket slag er det sjoveste i bordtennis?
– Alle slag som bliver udført perfekt er sjove/fede. Hvis man har perfekt timing i et slag, er det fedt lige meget, hvilket slag det er.
Har du et favorithold?
– Ja, Brøndby IF når det gælder fodbold.
Hvilken bil kører du i?
– Lige nu leaser jeg en Opel Mokka.
Hvordan vil du gerne huskes, når du en gang stopper med bordtennis?
– Som en inspirerende sympatisk bordtennisspiller, der var et godt forbillede. Desuden håber jeg, at jeg har lavet en masse gode resultater, som folk vil se tilbage på med stor anerkendelse.
Tak for at du tog dig tid og held og lykke i 2016!
Råd:
Hvis du fokuserer på resultatet, vil intet ændre sig. Hvis du fokuserer på at ændre dig vil du nå resultater.
Dagens fødselsdage:
72 bordtennisspillere på portalen har fødselsdag i dag blandt dem den unge boldkunstner fra Brønshøj Anders Lind, der fylder 17 år, Katrine Møller fra Køge Bugt, der fylder 23 år og Hans Henrik Marcher, der spiller 2. division i Vejle fylder 42 år – tillykke!
Brønshøjs Anders Lind fylder 17 år i dag.
Katrine Møller fylder i dag 23 år. Billedet er fra ungdoms-DM i 2014. Foto: Kim Holm Pedersen.
Vi glæder os til jul – nu skal vi bare sove 10 gange mere…ho, ho, hooooo!