Oscar Hovmøller i midten sammen med holdkammerater i BTK Viby. Foto: Facebook.
Undertegnede har spurgt fem af Danmarks højest ratede defensivspillere om deres syn på at være defensiv og på spillestilen før og nu. I de kommende dage vil du her på hjemmesiden komme tættere ind i den defensives tanker. Du vil få deres svar på bl.a. hvorfor de valgte den defensive spillestil, og hvordan de ser på sportens udvikling for en defensivspiller.
Vi åbner med den yngste – 18-årige Oscar Hovmøller fra Viby.
Hvorfor blev du defensiv?
– Jeg startede egentlig med at skifte til lange knopper, fordi jeg havde mistet lysten til bordtennis. Jeg synes, det blev alt for ensartet at spille offensivt og havde svært ved at finde det sjove i det nogle gange, når der kom den ene benarbejdsøvelse med trepunktsforhånd med mere efter hinanden.
Jeg skiftede til knopper samtidig med, at jeg skruede ned for træningen, da hverken jeg (eller mine trænere) var af den overbevisning, at jeg kunne nå samme niveau ved at spille defensivt som offensivt, og jeg blev anbefalet at ’hygge’ mig med det, hvilket jeg så lyttede til og trænede derfor 1-2 gange om ugen i stedet for 3-5 gange. Lige indtil jeg begyndte at vinde over spillere til træning og til turneringer, som jeg ikke kunne før som offensiv. Jeg blev hurtigt fascineret af den defensive spillestil og fik derfor mere lyst til at udforske denne nye verden.
Hvad er det fedeste ved at være defensiv?
– For mig er det fedeste ved at være defensiv helt klart, at have det overraskelseselement som bliver inkorporeret i ens spillestiv, så ens modstander aldrig kan forvente den bold, han får.
Hvad er vigtigt rent taktisk som defensiv?
– Mulighederne i fx temposkift med først et ’def’ efterfulgt af et angreb, som bryder rytmen for modstanderen, hvilket virker ekstremt effektivt, som man ikke kan opnå på samme måde offensivt.
Hvad er dit syn på defensive spillere?
– Der er ingen tvivl om, at med en defensiv spiller ved bordet, så bliver det oftest en langt mere publikumsvenlig sport, hvilket jeg mener, er rigtig vigtigt at tage med taget i kontrast af at sporten ikke er større. Når to offensive spillere møder hinanden, er boldintervallerne oftest ekstremt korte, og man ser mere og mere bolde kun vare 2-3 berøringer, før der er en, der har lavet en fejl eller en vinder. Det synes jeg ikke er specielt seværdigt, hvorimod hvis man har en defensiv spiller på banen som løber frem og tilbage med nogle lange bolde, så skaber det bare en anden dynamik i spillet, hvilket jeg synes for det meste er langt mere underholdende at se.
Hvordan ser du sportens udvikling for en defensivspiller?
– Jeg tror det er vigtigt for sporten, at der fortsæt vil være gode defensive spillere, da det virkelig skaber en anden spænding og en meget mere ’kantet’ samt seværdig kamp. Fremtiden for defensive spillere ser til gengæld hård ud, især pga. de nye plastikbolde, som har fjernet det ekstra lag af skru, som man virkelig kunne vinde mange point på som ’deffer’ ved skiftevis at ’deffe’ med meget skru og uden skru. Til gengæld så, jo færre gode defensive spillere der vil være, jo ringere vil den normale offensive spiller være mod den defensive, og det vil på den måde skabe en fordel for ’deffere’, da der vil være manglende erfaring mod dem. Det kræver en vis træning mod en god ’deffer’ for at slå en god ’deffer’, da det er en anden kamp, så det tror jeg, at man sagtens kunne komme til at se mere af i fremtiden. Simpelthen en generel manglende erfaring mod ’deffere’.
Ved Sisu/MBK Aarhus Open den 13/10-2018 spillede Oscar Hovmøller mod Martin Buch Andersen. Se kampen her
Ved Ungdoms Top 12 den 28/1-2018 spillede Oscar Hovmøller en spændende kamp mod Mikkel Emborg i herrejunior-rækken. Se kampen her
BTK Viby efter kampen i Bordtennisligaen mod Hillerød den 24/3-2018. Fra venstre undertegnede, Oscar Hovmøller, Rasmus K. Mikkelsen og Simon Nykjær-Fisher. Foto: Facebook.