Kære alle bordtennisklubber.
Nedenfor følger en kort beskrivelse af de områder, som Steen Hummeluhr og Aksel Beckmann mener, er vigtigst i de kommende år for Dansk Bordtennis.
DBTU kan jo ikke udvikle langt over 250 klubber i Danmark.
Det DBTU kan og skal, er at skabe rammer både organisatoriske og økonomiske, der skal sikre samarbejde mellem DBTU, lokalunioner og klubber, således, at der kan skabes udvikling af den sport, som vi alle elsker.
Vi håber, at der er mange lokalunioner og klubber over hele bordtennis-Danmark, der er enige i, at dette er de områder, der skal prioriteres for at udvikle vores sport.
Bredde / national elite / Kommunikation / internationale relationer / International elite (Team Danmark) / Fremtiden
• Udviklingsprojektet bliver top-prioritet i de næste 3-4 år i tæt samarbejde med lokalunionerne. 12-15 unionstrænere skal udvikles. Disse skal hver udvikle mindst 2 klubber årligt i hvert af projektets 3 sidste år.
Dette betyder, at mellem 72 og 90 klubber vil blive udviklet over de sidste 3 år af projektet.
Projektet skal øge fastholdelsen i klubberne, da gode trænere er en af de vigtigste parametre for at sikre fastholdelse af de mange nye der starter hvert år.
Projektet er også første skridt på vejen til at styrke mere lokal national eliteudvikling.
• Elitestrategien: Ansættelse af den ungdomsansvarlige, så ungdomsarbejdet kan komme i faste rammer.
Ansættelse af en national eliteansvarlig der kan sikre, at der i samarbejde med lokalunioner og klubber bliver skabt en rød tråd, der kan sikre at ungdom træner så længe som muligt lokalt men samtidig med internationalt perspektiv for øje.
Ansættelse af pigedameansvarlig der kan sikre, at vi udvikler pige-damearbejdet så optimalt med de piger / damer, der allerede er i bordtennis.
• Kommunikation på hjemmesiden og facebook og andre digitale medier (twitter og instagram m.m.)
Steen og jeg har den holdning, at DBTU skal finde midler til at fastholde den stilling Carsten Egeholt pt. bestrider så godt og måske udvide denne, således at DBTU’s bruger de digitale medier aktivt til at komme tættere på lokalunioner, klubber og spillere.
Facebook kunne eksempelvis gøres åben så alle kan poste emner der er relevante at debattere.
• Internationale relationer. Vi vil også i fremtiden stå for en linie, hvor de internationale relationer bevares tilstrækkeligt til at Danmark kan tiltrække internationale arrangementer til Danmark.
Disse arrangementer er medvirkende til at skabe høj synlighed om bordtennissporten, hvilket trækker potentielle nye medlemmer til klubberne.
Samtidig generer de – med en stram økonomistyring – overskud der kan bruges til at udvikle andre sider af vores sport uden at skulle øge licens / holdturneringsgebyrer.
• Team Danmark – eliteidræt med medaljepotentiale
DBTU er pt. udelukkende støtteberettiget på baggrund af, at Michael Maze – når han er skadesfri og i topform – har medaljepotentiale.
Ligeledes er herreholdet med en Michael Maze i topform eller en spiller på tilsvarende niveau medaljepotentiale.
Uden medaljepotentiale – ingen Team Danmark støtte.
Vi har den linie at den masterplan, som er udarbejdet med input fra bl.a. OB, København og Roskilde skal videreføres.
Det der er vedtaget sammen med Team Danmark, er følgende:
Der skabes et individuelt set-up for Michael Maze, så han kan nå det så hurtigt som muligt kan nå det højeste mulige niveau i 2014 – Ligeledes skal den nye senioransvarlige udvikle de øvrige herrespillere maximalt for at sikre de nødvendige resultater ved hold-VM og hold-EM, således at DBTU fortsat kan være støtteberettiget også i 2015 og 2016.
Ud over dette skal der arbejdes med udvikling af de unge med et perspektiv der hedder OL-deltagelse med medaljepotentiale i 2020.
• Fremtiden i DBTU og omkring bestyrelse.
Vi har den holdning, at der skal skabes en plan for, hvorledes DBTU til stadighed kan have en slagkraftig bestyrelse og der også kan komme friske kræfter der kan tage over.
Fra 2015 kunne vi stille os til rådighed for en nyvalgt formand og en nyvalgt næstformand således, at disse kan trække på den viden som Steen og Aksel har opbygget siden 1998 eksempelvis i forhold til DIF-arbejde, Team Danmark arbejde, Sport Event Danmark samarbejde, samarbejdet med idrætsvenlige kommuner og arbejdet med de internationale relationer.