Hvor blev de af?

På opfordring fortsættes artikelserien med at finde personer, som tidligere i deres liv havde bordtennis helt inde på livet. Mange har indsendt forslag til personer, som undertegnede vil forsøge at finde med et interview for øje.
Hvad blev der af dem? Hvorfor stoppede de? Hvad laver de i dag?
Det er blot nogle af de spørgsmål, som undertegnede har sat sig for at få svar på.

I dag kan vi ønske Søren Langhorn tillykke med fødselsdagen. Han fylder 65 år (født 10. juli 1952).

Facts om Søren Langhorn:
Klubber: Kvik Næstved, BTK 61, Gladsaxe, Svendborg og MBK, Århus.
Landskampe: “Jeg har deltaget i en række landskampe i drenge og juniorårene og i et enkelt Europamesterskab i England, hvor jeg som bedste dansker nåede 1/16-finalen. Uffe Pedersen var holdets bedste, men jeg fik den bedste lodtrækning”.

Hvad har du vundet af titler?
– når man nu ikke er den bedste i single, så kan man jo vælge at spille double med de bedste. Det gjorde jeg så og vandt tre DM-titler med Jesper Theilade, Virum, Uffe Pedersen, OB og Britta Andersen, Borup.
I 1970 vandt jeg herrejunior double med Jesper Theilade, Virum (Theilade skulle have spillet sammen med Steen Kyst, Brønshøj, men han blev syg, og så trådte Søren Langhorn til som makker. Finalen blev vundet med 21-18, 21-19 over Birger Hansen, Fåborg og Uffe Pedersen, OB, red.) og i 1971 vandt jeg både herrejunior double med Uffe Pedersen, OB (efter finalesejr på 22-20, 21-17 over Erling Larsen, og Gunnar Schmökel, Haderslev, red.) og junior mixed double med Britta Andersen, Borup (finalen blev vundet med 19-21, 22-20, 21-15 over Marianne Friis, Virum og Lars Breidahl, Gladsaxe, red.).
Jeg husker specielt mix-finalen i Rønne på Bornholm. Britta og jeg var bagud 13-20 i andet sæt og overlevede syv matchbolde, puha.


Sommerlejr i Herlufsholm-Hallen i 1969 med de 10-12 bedste fra dengang.
Forrest fra venstre: Johnny Hansen, Frederiksværk, Lars Andersen, Tune, Bruno Møller, Frederiksværk, Bent Arne Jacobsen, Virum og lederen Niels Billing, Falkenberg.
I midten fra venstre: Lars Breidahl, Gladsaxe, Flemming Palner, Frederiksværk, Pauli Andersen, Tune og Jesper Skaanderup, Virum.
Bagerst fra venstre: Jesper Theilade, Virum, Poul Jensen, Næstved, Søren Langhorn, Næstved og Svenning Jørgensen, Glostrup.

Hvordan fik du interessen for bordtennis?
– den går tilbage til min far, Bjørn Langhorn, der spillede old-boys i Kvik og hev mig med, da jeg var 9 år. Jeg var vild med spillet lige fra begyndelsen. Så når jeg ikke var i klubben (Kvik Næstved), spillede vi ping-pong op ad et klædeskab derhjemme. I timevis!
Jeg begyndte som sagt i Kvik og fandt sammen med en stor flok knægte, der fulgtes ad gennem drenge- og juniorårene: Jørgen Løvgreen, Poul Jensen, Steen ”Bimme” Jensen, Søren Dalmose, Hans Peter Hansen m.v.

Hvad er dit bedste resultat?
– vel nok EM i England, hvor jeg vandt tre kampe og var pavestolt.

Hvad var din bedste oplevelse med bordtennis?
– helt klart sommerlejrene i drenge og juniorårene. Det var en fest, hvor den stod på bordtennis fra morgen til aften i en uge. Jeg var vel med på 10 sommerkurser. Mindst! Det var sjovt og lærerigt med hygge, kortspil, bordtennis og der blev indledt mange gode venskaber, som holdt i årevis.

Hvorfor stoppede du med at spille bordtennis?
– tja, det gled bare ud, da jeg som journalist røg ind i ny spændende verden. Nok også, hvis jeg skal være helt ærlig, fordi overgangen fra junior til senior blev en barsk oplevelse. I mange år var jeg blandt de to-tre bedste i landet – og så lige pludselig var vi 100 om buddet. Og de fleste var meget bedre end mig.


Året er 1971.

Senere kastede jeg mig over tennis, som jeg stadig spiller. Men jeg er på vej tilbage til bordtennisbordet. Min træningspartner fra dengang, Steen ”Bimme” Jensen og jeg lavede for mange år siden en aftale om, at ”når vi bliver gamle, så begynder vi igen”. Det sker lige om lidt, og så skal jeg ud at investere i et nyt Kjell Johansson bat og nogle Villa 3 bolde. Kan man stadig få dem?

Glæder mig meget til at hilse på nogle af de gamle drenge fra andre klubber, når vi skal spille veteran.

Hvad tror du, at folk bedst husker dig for?
– der skal vi tilbage til drenge- og juniorårene, hvor hele mit liv var bordtennis. Et nyt stævne hver weekend, bl.a. også i Falkenberg, hvor daværende formand Ole Rasmussen hev en stor flok drenge og piger med på forlænget weekend. Det var gode tider.

Hvad laver du i dag?
– jeg er journalist, i de sidste mange år videoreporter på TV2Øst. Det er sådan én, der laver nyhedsindslag og selv filmer og redigerer.


Søren Langhorn i dag.

Er der nogen, som du godt kunne tænke dig at vide, hvor blev af, så send en mail til undertegnede, der så vil forsøge at finde frem til vedkommende med et interview for øje.

Tidligere artikler i ”Hvor blev de af-serien”:
Bo Holmsgaard (januar 2015). Læs artiklen her
Dorte Hauth (januar 2015). Læs artiklen her
Niels Bjørkbom (februar 2015). Læs artiklen her
Karin B. Nielsen (februar 2015). Læs artiklen her
Kim Kartholm (marts 2015). Læs artiklen her
Peter Smidt (april 2015). Læs artiklen her
Morten Dolleris (april 2015). Læs artiklen her
Birger Vest (maj 2015). Læs artiklen her
Uffe Pedersen (juli 2015). Læs artiklen her
Christel Frederiksen (august 2015). Læs artiklen her
Ole Rasmussen (november 2015). Læs artiklen her
Jeff Nygren (januar 2016). Læs artiklen her
Freddy Hansen (april 2016). Læs artiklen her
Lisbeth Poulsen (juni 2016). Læs artiklen her
Jan Børjesson (juni 2016). Læs artiklen her
Niels Poulsen (oktober 2016). Læs artiklen her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk