På billedet er det fra venstre Jan Bengtsen (coach), Joan Larsen, Katja Leoni og Trine Schou, der udgjorde damejuniorlandsholdet ved ungdoms-EM i Hollabrunn i Østrig i 1990.
På opfordring fortsættes artikelserien med at finde personer, som tidligere i deres liv havde bordtennis helt inde på livet. Mange har indsendt forslag til personer, som undertegnede vil forsøge at finde med et interview for øje.
Hvad blev der af dem? Hvorfor stoppede de? Hvad laver de i dag?
Det er blot nogle af de spørgsmål, som undertegnede har sat sig for at få svar på.
Vi skal denne gang møde 44-årige Trine Schou (født: 2. marts 1973).
Facts om Trine Schou:
Klubber: Ølstykke, Tåstrup, BTK 61 Roskilde, Helsingborg Rää (1.- og 2. division), Malmö FF (1. division), TuS Glane (2. Bundesliga/4 kampe i 1. Bundesliga, Tyskland).
DM- og Top 12 titler:
Dansk mester for damejunior hold i 1986 (med Lone R. Hansen, Birgitte Hovmand og Patrizia Poulsen)
Dansk mester i pige/drenge mixed double i 1986 (med Kim Høgsberg).
Dansk mester i pigesingle i 1987 (se vedhæftede billede).
Vinder af Top 12 damejunior i 1988 og 1989 (se vedhæftede udklip).
Dansk mester i damejunior double i 1989 (med Pernille Grann).
Dansk mester i damejunior single i 1990 (se vedhæftede artikel).
Dansk mester i damedouble senior i 1994 (med Pia Eliasson Hansen).
Landskampe (senior): 10 (1991-1992).
Trine Schou har desuden deltaget ved ungdoms-NM i Landskrona i Sverige i 1988, junior-NM i Brønderslev i 1989 og ungdoms-EM i Hollabrunn i Østrig i 1990. To gange har hun deltaget i ’6-nations’ og flere gange i udenlandske turneringer bl.a. sølv ved English Open i mixed med Allan Bentsen (se vedhæftede udklip).
Ungdoms-NM:
Guld: 1989 double (Anette Sørensen)
Sølv: 1990 single og mixed double (Peter Micheelsen)
Bronze: 1990 double (Anette Sørensen)
Trine Schou som nummer to fra venstre i forreste række.
Hvorfor begyndte du på at spille bordtennis?
– Jeg startede på bordtennis som 8-årig. Vi spillede rundt om bordet på skolen i alle frikvartererne, synes selvfølgelig, at det var sjovt og ville gerne spille i klub. Ølstykke bordtennisklub trænede på den skole, jeg gik på, så det kunne ikke være meget nemmere.
Trine Schou i 1981 – netop startet til bordtennis.
Hvad var din bedste oplevelse med bordtennis?
– Jeg har haft virkelig mange helt fantastiske oplevelser med bordtennis, så jeg kan ikke skrive om dem alle. Men ungdoms-EM med Joan Larsen og Katja Leoni var noget helt specielt. Vi var ikke særlig gode, men vi havde det fandme sjovt!
Og så turen med damelandsholdet til Italien med Susanne Pedersen og Pia Toelhøj. Jeg var den yngste men efter, at Susanne havde siddet oppe i naboens appelsintræ og leget abe, var jeg ikke længere sikker på, hvem af os der var den yngste. Lærte både at have det sjovt, men så sandelig også at være koncentreret så snart det drejede sig om bordtennis.
Når jeg ser de fine faciliteter spillerne har i dag, tænker jeg tit tilbage på vores træningslejre i Ballerup, hvor vi sov i hallen under bordene i sovepose (og løb rundt og lavede ballade til langt ud på natten).
Trine Schou.
Hvorfor stoppede du med at spille bordtennis?
– Jeg tog til Tyskland for at se, hvor langt jeg kunne nå, men træningsmulighederne var ikke helt som forventet, og så løb jeg simpelthen sur i det og startede på fodbold i stedet for, hvor jeg nåede op at spille i den næstbedste række, inden jeg sprang korsbåndet og måtte stoppe. Dette betød så desværre også, at det var slut med at løbe maraton og spille bordtennis.
Savner du bordtennis i din hverdag?
– Jeg har taget en træneruddannelse og er blevet cheftræner på et bordtenniscenter for ungdomsspillere, hvor jeg prøver at give det videre, som jeg selv har lært og helst lidt mere. Jeg er på centret to gange om ugen plus stævner og træningslejre, så jeg kommer ikke til at savne bordtennis foreløbigt.
Hvad tror du, at folk bedst husker dig for?
– Mit gode humør (lige ud over når jeg havde tabt) og altid klar til fis og ballade, men også seriøs når det skulle være. Måske et DM hvor jeg i første runde var bagud 10-20 i tredje sæt, vandt kampen og blev senere dansk mester.
Hvad laver du i dag?
– Jeg arbejder på kontor i et firma, der fremstiller most, der har jeg arbejdet næsten lige siden, jeg tog til Tyskland. Jeg bor i Melle, Tyskland sammen med min kone og hund. I min fritid spiller jeg golf og cykler lidt for at holde mig i form.
Min mor griner stadig, når hun fortæller om dengang, jeg spillede på drengehold, fordi der ikke var nok piger til at danne pigehold. Jeg vandt tit over drengene og lige efter kampen satte jeg mig på bænken og strikkede, det var så nok det værste, man kunne komme ud for som dreng.
Trine Schou i dag.
Er der nogen, som du godt kunne tænke dig at vide, hvor blev af, så send en mail til undertegnede, der så vil forsøge at finde frem til vedkommende med et interview for øje.
Tidligere artikler i ”Hvor blev de af-serien”:
Bo Holmsgaard (januar 2015). Læs artiklen her
Dorte Hauth (januar 2015). Læs artiklen her
Niels Bjørkbom (februar 2015). Læs artiklen her
Karin B. Nielsen (februar 2015). Læs artiklen her
Kim Kartholm (marts 2015). Læs artiklen her
Peter Smidt (april 2015). Læs artiklen her
Morten Dolleris (april 2015). Læs artiklen her
Birger Vest (maj 2015). Læs artiklen her
Uffe Pedersen (juli 2015). Læs artiklen her
Christel Frederiksen (august 2015). Læs artiklen her
Ole Rasmussen (november 2015). Læs artiklen her
Jeff Nygren (januar 2016). Læs artiklen her
Freddy Hansen (april 2016). Læs artiklen her
Lisbeth Poulsen (juni 2016). Læs artiklen her
Jan Børjesson (juni 2016). Læs artiklen her
Niels Poulsen (oktober 2016). Læs artiklen her
Søren Langhorn (juli 2017). Læs artiklen her