Mattias’ gruppe, status

Kategori: 
Dato: 
09.08.2019

- svenske Mattias Översjö har siden 1. januar 2019 været ansat som ekstra hjælp til en trup med unge fremtidshåb.

Mattias Översjö (tv.) coacher Jonathan Groth ved European Games 2019. Foto: Rémy Gros.

De første syv måneder har jeg forsøgt at arbejde meget med at få spillerne til at træne med omtanke. Træne med hovedet, så man ikke bare står og træner uden at tænke over, hvad man træner på i en specifik øvelse. Jeg har ligeledes forsøgt at lave individuelle øvelser for hver enkelt spiller - mest fordi alle vinder og taber deres points på forskellig måde, og derfor er det naturligvis heller ikke det samme, som hver spiller skal træne på.

Vi har været til enkelte internationale turneringer med nogle fra gruppen. Vi forsøger hele tiden at finde gode kampe til spillerne. Ved disse internationale kampe får man et helt klart svar på hvad som skal forbedres og trænes hjemme i træningslokalet. Samme svar får man ikke på samme måde nationalt, hvor man ofte møder spillere, man har mødt mange gange før.

Den næste periode

Der kommer ikke til at ske nogle udskiftninger i gruppen i denne omgang, men der vil være nogle justeringer i selve gruppen. Alle spillerne har fået direkte besked, og grundlæggende bliver kravene til alle spillerne større. Nogle behøver mere kamptræning, mens andre har behov for en større og mere kontinuerlig træningsmængde. I den næste periode vil jeg forsøge at have lidt tættere kontakt med klubtrænerne for de respektive spillere, for bedre at kunne følge dem uge for uge.
Der vil fortsat være træninger og samlinger i Eslöv. I Eslöv får spillerne en klar fornemmelse af livet som professionel, to træninger om dagen og fuldt fokus på bordtennis. Der findes desuden en masse forskellige spilstile i Eslöv, og der er altid rigeligt med sparring til de danske spillere.

Fysisk træning

Vi har i den sidste periode haft to fysiske trænere tilknyttet gruppen. Spillerne har været på to samlinger hvor det fysiske var i højsædet, og alle har fået forskellige øvelser, de skulle arbejde med hjemme. For at følge udviklingen skal alle aflevere et skema hver uge. Inden længe skal alle spillerne testes for at se, om den fysiske træning er gjort ordentligt, og hvilken effekt det har haft.

Martin Buch Andersen har valgt at flytte til Tyskland for at satse på sin sport. Det skal blive spændende at se, hvordan han udvikler sig, og jeg kommer til at besøge ham i hans nye miljø.

Læs også artiklen om Mattias, der blev bragt her på siden den 14/12-2018 her

Forfatter: 
Mattias Översjö
Kontaktperson e-mail: